Kullanmadığınız Kıyafetlerinizi Verebileceğiniz Kurumlar

Dolabınızda giyinmediğiniz elbiselerinizi ihtiyacı olanlara ulaştırmak ister misiniz? İşte giymediğiniz kıyafetleri verebileceğiniz kuruluşlar...
Kullanmadığınız Kıyafetlerinizi Verebileceğiniz Kurumlar

Giyilmeyen Kıyafetleri Nereye Verebiliriz?

Bugün "Kullanmadığım kıyafetleri nereye verebilirim?" sorusuna cevap olmak istedik. Günümüzde modayla birlikte sürekli olarak yeni kıyafet ihtiyacı duyuluyor. Böylece hevesle alınan önceki kıyafetler gözden düşüyor ve dolaba hapsediliyor. Bir daha yüzüne bakılmayan bu kıyafetleri ihtiyacı olanlarla paylaşarak, değerlendirebilirsiniz. Bunun için de birçok sivil toplum kuruluşları bulunuyor. Birçok kişi "Giyilmeyen kıyafetleri nereye verebilirim" sorusunu soruyor olabilir. Bu içeriğimizde bu sorunuza yanıt verdik.

İşte giymediğimiz kıyafetlerimizi verebileceğiniz kurumlar;

1. İyi Kalpler Dükkanı

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

İyi kalpler dükkanı, İstanbul’un en bilinen sivil yardım kuruluşları arasında yer alıyor. Oldukça fazla üyesi bulunan bu sivil kuruluşu, pazar ve pazartesi hariç haftanın tüm günleri hizmet veriyor. Bu günler içerisinde ister dükkana ister de telefonla arayarak eşyalarınızı ulaştırabilirsiniz.

Ulaşım: Emniyet Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Sokak No:4/1 Üsküdar/İstanbul

Telefon: (216) 318 01 90

2. Acil İhtiyaç Projesi Vakfı

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

İstanbul’daki yardım projesi kapsamında kurulan Acil İhtiyaç Projesi Vakfı, her geçen gün daha da fazla yardıma muhtaç olan insanlara derman olmaya çalışıyor.

Adres: İskender Paşa Mah. Ahmediye Cad. No. 60 Aksaray Fatih/İstanbul

Telefon: (212) 491 06 61

3. Türkiye Yardımseverler Derneği

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

Türkiye’nin dört bir yanından yardıma muhtaç insanlar için kollarını sıvayan gönüllü kişileri bir çatı altında buluşturan Türkiye Yardımseverler Derneği, ülkede daha çok kişiye yardım etmek için hizmet ağını geliştiriyor. Telefon üzerinden ulaşabileceğiniz Türkiye Yardımseverler Derneği’nin numaraları şunlar:

Ankara Telefon: (312) 431 62 20 - 431 62 24

İstanbul Telefon: (212) 240 72 38

4. İBB Kadın Koordinasyon Merkezi

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Koordinasyon Merkezi, hem kullanılmayan kıyafetleri yardıma muhtaç kişilere ulaştırıyor hem de evde kullanılmayan eşyaları geri kazanma amacıyla bambaşka bir şekle dönüştürüyor. Örneğin evde kullanmadığınız eski tavalarınız buradaki gönüllü kadınlar tarafından işlenerek birbirinden farklı süs eşyası haline dönüştürülüyor.

Adres: Piyale Paşa Bul. No:1 Çağlayan/İstanbul

Telefon: (212) 444 00 93

5. Sevgi Mağazası

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

Yardım kuruluşları arasında oldukça popüler olan bir diğer sivil kuruluş olan Sevgi Mağazası, Pazar günleri hariç haftanın her günü yardıma muhtaç olan insanlara ulaşmaya çalışıyor.

Adres: Acıbadem Gömeç Sokak Ahmet Süt Sit. Ahmet Süt Cami Kadıköy/İstanbul

Telefon: (216) 545 84 59

Eşya Yardımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Giyilmeyen Kıyafetleri verebileceğimiz yerler

Eski eşyalarınızı verirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların başında vereceğiniz eşyaların durumunun nasıl olduğudur çünkü yardıma muhtaç olan insanların bu yardımlar karşısında bir takım ihtiyaçlarının gelişi güzel şekilde giderilmesi değil, ihtiyaçlar en iyi şekilde giderilmeye çalışıyor. Bu nedenle vereceğiniz eşyalarınızın durumu şu şekilde olmalı:

  • Yırtılmış, rengi gitmiş gibi giysilerinizi bu kuruluşlara göndermeyin.
  • Göndereceğiniz elbiseler temiz ve ütülü olmalı. Özellikle iç çamaşırlarının temizliğine daha fazla dikkat edilmeli
  • Eşyalarınızın boyutu büyük olmamalı. Daha çok ergonomik eşyalar bağışlamalısınız.
  • Yeni eşyalar alırken eski eşyalarınızı getirdiğinizde yapılacak olan indirime inanmayın. Zaten size o indirim yapılacağı için çalışır olan eşyalarınızı yardım kuruluşlarına ulaştırın.
  • Eşyalarınızı mutlaka uygun şekilde ambalajlayın. Asla gelişi güzel şekilde çuvala doldurulmuş olmasın.
  • Okuduğunuz kitaplarınızı vitrine süs olarak koymak yerine yardım kuruluşlarına ulaştırarak birçok gencin faydalanmasına imkan tanıyın.
Benzer İçerik Önerileri
Sağlığa Zarar Veren KıyafetlerEkolojik Bir Dünya İçin Yapılabilecekler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum