Küçükçekmece'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Küçükçekmece, Avrupa yakasında yer alan bir ilçedir. Küçükçekmece Gölü ile oldukça bilinen bir ilçedir. Bu gölün tarihi uzun yıllara dayanmaktadır.
Küçükçekmece'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi, İstanbul’da bulunan 3 klasik otomobil müzelerinden biridir. Bu müze Küçükçekmece’ye bağlı Halkalı semtinde yer almaktadır. Müzenin amacı, klasik otomobilleri restore ederek gelecek nesillere tanıtmaktadır. Müzede bulunan otomobillerin bazıları ise yurt dışından getirilmiştir. Müzede 1940 yılına kadar üretilen otomobiller ve 1940 yılından sonra üretilen otomobiller sergilenmektedir.

 

kucukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Küçükçekmece Gölü

Küçükçekmece Gölü, Küçükçekmece’ye farklı bir konum kazandırmaktadır. Bu gölü, Nakkaş Deresi, Sazlıdere ve Eşkinoz suları beslemektedir. Küçükçekmece Gölü, tarihin izlerini taşıyan bir göldür. Gölün çevresinde yürüme alanları, bisiklet yolu parklar ve çiçeklerle dolu yeşil alanlar yer almaktadır.

 

kucukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Yarımburgaz Mağarası

Yarımburgaz Mağarası, Küçükçekmece’ye bağlı Başakşehir semtinde bulunmaktadır. Bu mağara dünyanın en eski mağaralarından biridir. Yarımburgaz Mağarası’nda birçok kazı çalışması yapılmıştır. 2001 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucunda ise, tarih öncesi insanların yaşadığına dair kalıntılar bulunmuştur.

 

kucukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.