KOSGEB Hibe Kredisi Almak İçin Neler Yapılmalı?

Yeni bir girişim yapmayı, küçük ölçekli bir işletme kurmayı ya da kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız KOSGEB hibe kredilerinden yararlanmanız mümkün. İşte o detaylar;
KOSGEB Nedir?
Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Kuruluşun kısa adı KOSGEB’dir. KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili bir Kamu Kuruluşu olup, tüzel kişiliği haiz ve bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabidir.Kısacası küçük ve orta ölçekli işletmelere destek için kurulmuş bir kuruluştur.
KOSGEB’in Faydaları Nelerdir?
İşletmenin kurulması yolunda ilk kuruluş desteği, ofis malzemeleri, 12 aylık işletme gideri desteği gibi konularda KOSGEB girişimcilere destek sunmaktadır. İlk olarak bu harcamalar için ödeme girişimciler tarafından yapılır daha sonra faturanlandırılan harcamalar 30.000 TL’ye kadar girişimcilere karşılıksız olarak geri ödenmektedir.
KOSGEB Hibe Kredisi Almak İçin Neler Yapılmalı?
1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB kredisi alabilmek için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi almak gerekmektedir. KOSGEB tarafından bedelsiz olarak verilen eğitim, 70 saatlik eğitim süresini kapsamaktadır. KOSGEB eğitimlerinin ne zaman ve hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin bilgileri www.kosgeb.gov.tr adresinin duyurular ve sonrasında uygulamalı girişimcilik duyuruları sekmesinden bulabilirsiniz.
2. İşletme Kurulmalı
Birinci adımdaki girişimcilik eğitimini aldıktan sonra alınan sertifika ile noter işlemleri, sicil kaydı ve oda kaydını yapmanız gerekmektedir.
3. Veritabanına Kayıt
KOSGEB’in www.kosgeb.gov.tr adresinden E-Kobi sistemi aracılığıyla veritabanına kayıt için bir kullanıcı adı ve parola alınması gerekmektedir. Alınan kullanıcı adı ve parola ile giriş yapılarak "Kobi Beyannamesini" doldurmanız gerekli. Daha sonra evrakların asıllarını, fotokopilerini ve vergi levhasının fotokopisini KOSGEB’e teslim etmeniz gerekiyor.
4. İş Planınızı Hazırlayın
Kobi Beyannamesi onayından sonra e-kobi sisteminden yeni girişimci başvuru desteği formunu doldurmanız ve iş planını hazırlamanız gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından size bir kobi uzmanı verilecektir. Kobi uzmanına danışarak, planınız için ön onay aldıktan sonra çıktı alıp, ekleriyle birlikte KOSGEB’deki uzmanınıza teslim etmelisiniz.
5. Değerlendirme
Bir değerlendirme süreci sonunda iş planınızın kabul edilmesi halinde size bir taahhütname verilecek ve böylece kosgeb hibe kredisini başarıyla almış olacaksınız.
NeOldu.com / Özel Haber
- Yorumlar 0