Kocaeli'deki Tatil Yerleri

İMarmarı'nın güzel şehirlerinden bir tanesi olan ve İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında belkide ilk sırada bulunan Kocaeli'ndeki tatil yerlerini sizler için derledik. İşte, Kocaeli'ndeki tatil yerleri ve ulaşım bilgileri..
Kocaeli'deki Tatil Yerleri

Yaz ayında evde bunaldınız, 2-3 gün gibi kısa bir tatil imkânınız var. O zaman İstanbul’dan çok uzağa gitmeyin derim. Çünkü İstanbul’a 2 saatlik uzaklıkta olan Kocaeli günübirlik ya da bir gecelik tatil sizler için oldukça uygundur. İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında belirtilen Kocaeli'nde sizlere sunulan tatil imkanları, Kocaeli’ye gittiğiniz zaman mutlaka gezip görmeniz gereken yerler neresidir?

Kocaeli şehrinde birçok gezip görülecek yer var bizler sizin için rahat tatil yapabileceğiniz, temiz havayı en iyi şekilde hissedebileceğiniz ve deniz imkânı olan yerleri sunacağız. Buna göre tercihinizi hangi tercih etmek istiyorsanız o yönde size en uygun yeri seçin.

KEFKEN

İstanbul’a en yakın tatil yerlerinde olan Kefken tam bir doğa harikası. Farklı yeryüzü şekillerin bir arada bulunduğu bu tatil yerine geldiğiniz zaman mutlaka yanınızda iyi çözünürlüğü olan bir fotoğraf makinesi olsun yoksa bu doğa harikalarını çekmediğiniz için pişman olabilirsiniz. Özellikle fotoğrafçıların uğrak yeri olan bu tatil yerinde deniz, gezme tekne gibi imkânlara sahip. Kefken’de gezebileceğiniz güzel yerleri sizler için derledik.

Kefken Pembe Kayalar

Kefken, Kerpe’nin  ilerisinde, Kefken gibi Karadeniz kıyısı olan bir balıkçı köyü havasında bir yerdir.  Burada oldukça irili ufaklı sandallar göreceksiniz. Bu doğa harikasını ziyaret ettiğiniz zaman gitmeniz gereken, oldukça ilgi gören bir yer var Pembe Kayalar. Pembe Kayalar, ismini kayaların renginden alır. Özellikle yaz aylarında doğal güzelliği, temiz havası ile içinizi açan bir mevkidir burası. Görmeye değer bir yer.

pembe kayalar


Kefken Kovanağzı Koyu

Kovanağzı koyu, Kefken ve Kerpe arasında, özelliklede yazlık sitelerin yoğun olduğu, tatilcilerin keyifli zamanlar geçirdiği, uzun kumsalı, sığ ve berrak denizi olan aileler için çok uygun olan bir koydur.

Kovanağzı Koyu kocaeli


Kefken Adası

Kefken adası, Cebeci Sahilinin karşısında Karadeniz’de üzerinde insanın yaşadığı tek ada olma özelliğine sahiptir. Bu Ada birbirinden fazla imkânlar sunuyor sizlere. Sualtı dalışları, zıpkınla avcılık yapmak isteyenlerin uğrak yeridir. Bu adaya gelip deniz imkânından mahrum kalmakta düşünülmez. Temiz ve oldukça berrak bir denize sahip olan bu adada yüzenler de az değildir. Kerpe adasından Cebeci sahiline tekne aracılığıyla geçebilirsiniz.

Kefken adası


Kefken’e Gittiğinizde Kalabileceğiniz Oteller

Yakınında Saygın Butik Otel, Gödekoğlu Otel, Kumcağız Moni Otel ve Liman Kefken Otellinde kalabilirsiniz. Fiyatları geceliği 100 TL’den başlıyor. Tabi apart ya da uygun motellerde bulunmakta.

Ulaşım:

Kefken’e iki yoldan gidebilirsiniz. Birinci Yol: Şile Ağva istikametini takip ederek Kefken’e ulaşabilirsiniz.

Diğer yol ise Kandıra Çıkışında TEM’e bağlanarak Kandıra’yı geçtikten, 20 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. İstanbul Kefken arası 2 saat 45 dakika sürüyor.Sakarya Kefken arası da 1 saat 30 dakika sürüyor.


MAŞUKİYE

Sadece yazlık bir tatil alanı değildir. 4 mevsimde ayrı bir güzel yer olan bu tatil yeri insanların dinlenebileceği, temiz hava soluyabileceği gürültüden uzak sakin bir yer.  Maşukiye’ye gittiğiniz zaman mutlaka yapmanız gereken etkinlikler

Maşukiye


Maşukiye Kahvaltısını Yemeden Gelmeyiniz

Muhteşem bir doğada, doğal bir kahvaltı yapmaya ne dersiniz. Eğer şehrin karmaşasında biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız, o halde Maşukiye tam sizler için ideal bir seçenek.

kahvaltı


Maşukiye’nin Çevresine Yakın Doğal Güzellikler

Zamanınız varsa Maşukiye’ye gitmişken bu güzellikleri de gezmeden gelmeyin derim. Maşukiye’ye gittiğiniz zaman doğallığı bozulmamış bir tatil mekanı ile karşılaşacaksınız Çevresinde bulunan köyleri de gezebilirsiniz.

Yaylalar: Temiz hava almak istiyorsanız Maşukiye’nin Kirazlı Yaylası ve Kuzu Yaylası temiz havası ile sizleri davet ediyor.

Maşukiye’ye yakın olan Kartepe, Sapanca ve Derbet’e de uğrayabilirsiniz.

Kartepe’nin doruklarından başlayan Aygır Deresi Maşukiye’nin içinde yer alıyor ayrıca bu derenin oluşturduğu şelale tam bir doğa harikası. Buraya geldiğinizde birbirinden fazla  Alabalık lokantaları sizleri bekliyor .

Meşhur Alabalık’ı yemeden gitmeyin.


Maşukiye Yakınındaki Oteller

Maşukiye Butik Hotel, Kartepe Motali Life Hotel, Konak pansiyon’nun tek gecelik fiyatı 50 TL diğer yerler 100 TL ve Üzeri.

Ulaşım:

Kocaeli Maşukiye arası yaklaşık 40 dakikadır. İzmit’ten Maşukiye’ye sık sık şehir minibüsler kalkmaktadır. Eğer istanbul’dan Maşukiye’ye gitmek istiyorsanız kendi aracınızla yaklaşık 2 saat sürüyor.


YUVACIK

Yuvacık yemyeşil bir doğasıyla sizleri dinlendiriyor. Aslında Tatil yapmak için illaki güney sahillerine inemeye gerek yoktur. Marmara bölgesinde de bir çok tatil olanakları vardır. Yuvacıkta gidip görmeniz gereken bir birinden güzel mekanlar.

yuvacık barajı

Yuvacık Barajı

Yuvacık barajı piknik yapmak isteyenlerin, yürüyüş yapmak isteyenlerin uğrak yeri doğa ile iç içe olan bu yer doğa severleri için çok uygundur. Burada spor yapabilir ve göl kenarında sakin kafayla yürüyebilirsiniz. Gezi sırasında bu bölgede yer alan, Kuzu Yaylası, Darıca Kalesi ve Darıca Hayvanat Bahçesini ziyaret edebilirsiniz


Menekşe Yaylası

Temiz havası olan bu yayla sıcaktan bunalanlar için doğru adres. Bu yaylada serinleyecek ve kendinizi iyi hissedeceksiniz. Gittiğiniz zaman bu doğa yerinde kahvaltı yapmadan dönmeyiniz.


Yakınında Bulunan Konaklama Yerleri

Gazinin Yeri, Eraslan tatil köyü eğer bir geceliğine 500 TL gibi yüklü bir para vermek istiyorsanız Ogzala Çiftliği’nde konaklayabilirsiniz

Ulaşım

İstanbul ile Yuvacık arası 2 saat sürmektedir. İzmit’ten yuvacığa ise yaklaşık 30 dakikadır. Arabanız yoksa İstanbul’dan İzmit’e gelin, İzmit’te Yuvacık minibüsleri sıklıkla geçmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.