Tüy Yumağı Önleyici 2024'ün En İyi 5 Hairball Kedi Maması

Kıl ve tüy sorunu olan kediler için üretilmiş en iyi tüy yumağı önleyici hairball kedi maması markaları ve çeşitleri
Tüy Yumağı Önleyici 2024'ün En İyi 5 Hairball Kedi Maması

Kedilerde kıl yumağı olarak da bilinen tüy yumağı problemi, içgüdüsel olarak kendini yalayan yani temizleyen kedilerin sindirim sisteminde oluşan toplanmış saç tutamlarıdır. Genellikle tımar sonrası mideye giden bu kıl toplulukları bazı kediler tarafından kusularak dışarı atılsa da birçok kedi bu işlemi gerçekleştirememektedir. Her geçen gün midede biriken kıl topları kedinizin sağlığına ciddi ölçüde zarar verirken ilerleyen süre zarfında vücut fonksiyonlarını ciddi ölçüde tahribata uğratabilir.

Kediler tarafından yutulan tüyler bağırsak yoluyla mideden geçerek dışkı olarak çıkartılmaktadır ancak bazı kediler tüy yumağı probleminden dolayı sindirim bozukluğu yaşamaktadır.

Kediniz kıl yumağıyla ilgili sorun yaşıyorsa, veterineriniz kedinizin karaciğerinin ve böbreklerin gerektiği gibi performans gösterdiğinden emin olmak için kan testleri yapmak isteyebilir. Veteriner ayrıca bir ultrason önerebilir veya kedinize zarar verebilecek hiçbir tıkanıklık olmadığından emin olmak için röntgen çekebilir. Tüm bunların yanında kediniz için özel olarak üretilmiş en iyi kıl yumağı kedi maması tüketmesi önerilmektedir.

İşte kıl problemi olan kediler için en iyi 5 hairball kedi maması:

1. Lavital Hairball Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması

hairball-kedi-mamasi.webp

LaVital Hairball Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, tüy yumağı problemi olan uzun tüylü kediler için özel olarak formüle edilmiştir. Kediler içgüdüsel olarak kendilerini yalama (tımar etme) eğilimindedir ancak tüy yoğunluğu sebebiyle birçok kıl midede birikmektedir. Bu tarz durumlar genellikle kusmayla dışarıya atılmaktadır ancak bazı kediler bunu gerçekleştirememektedir. LaVital Hairball Adult Lamb Formu, içeriğindeki özel bileşenleri sayesinde kedilerin yuttuğu tüy yumaklarının kolayca atılımına ve sindirimine yardımcı olur.

Petzzshop Fiyatını Gör

2. Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması

hairball-kedi-mamasi-001.webp

Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, özellikle hazımsızlık problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilmiştir. Kedinizin seveceği tatlardan oluşan mükemmel bir beslenme içeriğine sahip olan bu ürün, yetişkin kedinizin sindirim sağlığını desteklemek için garantili canlı probiyotiklerle gelişmesine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır. Evcil hayvanınızın kaslarını oluşturmaya ve korumaya yardımcı olmak için yüksek kaliteli proteinler ve kedinizin cilt sağlığını korumak için A vitamini, linoleik asit ve omega 6 yağ asidi içermektedir.

Sindirim problemi yaşayan yetişkin kedilerin ihtiyaç duyduğu Purina Pro Plan tavuklu yetişkin kedi maması, küçük dostunuzun bağışıklık sistemini korumak için antioksidanlar içermektedir. Sindirim sistemi üzerinde düzenleyici etki yaratan Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, aynı zamanda tüy hassasiyeti olan kedilerin midesinde birikmiş kılların sindirim yoluyla dışarı atılımına yardımcı olmaktadır.

Petzzshop Fiyatını Gör

3. Hills Hairball Yaşlı Kedi Maması

hairball-kedi-mamasi-003.webp

Hills Hairball İndoor Tavuklu Tüy Yumağı Önleyici Yaşlı Kedi Maması, olgun kediler için kıl yumağı oluşumunu önlemeye yardımcı olacak beslenme sağlar. Yağsız kas bakımı için kaliteli protein ile paketlenmiş, doğal içeriklerle yapılan bu kedi maması, kedinizin cildini ve kürkünü beslemek için omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kullanır.

Kedilerde güzel bir cilt oluşumu için E vitamini barındıran Hills kedi maması, küçük dostunuzun yağsız kaslara sahip olması için yüksek kaliteli proteinlere sahiptir. Hiç bir kedinin asla hayır diyemeyeceği eşsiz bir damak lezzetine sahip olan Hills Hairball İndoor Tavuklu Tüy Yumağı Önleyici Yaşlı Kedi Maması, özellikle tüy problemi olan kediler için özel olarak üretilmiştir.

Petzzshop Fiyatını Gör

4. Advance Hairball Yetişkin Kedi Maması

hairball-kedi-mamasi-002.webp

Advance Hairball Tüy Yumağı Önleyen Hindili Yetişkin Kedi Maması, yüksek lif içeriği ve azaltılmış metabolize edilebilir enerji seviyeleri ile geliştirilmiştir. Tüy yumağı problemi olan kediler için özel olarak üretilen bu mama, kedinizin sindiremediği kılları kolayca atmasına yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanında Advance Hairball Tüy Yumağı Önleyen Hindili Yetişkin Kedi Maması kedinize dolgunluk hissi verir ve obezite riskini önlemeye yardımcı olur. Yüksek protein ve orta derecede yağ içeriği kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur.

Petzzshop Fiyatını Gör

5. Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması

hairball-kedi-mamasi-006.webp

Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması, sindirim hassasiyeti olan kedilerde gıda alımını teşvik etmek için üç farklı aramaya sahiptir. Sindirim problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilen bu kedi maması, optimal sindirim güvenliğini desteklemek için özel bir besin kombinasyonu ve dengeli bir bağırsak florası için prebiyotikler içermektedir.

Yetişkin kedilerin üriner sistem sağlığını korumaya yardımcı gıdalar içeren Royal Canin kedi maması, 1 yaş üzeri sindirim hassasiyeti olan kedilerin tam ve dengeli beslenmesine yardımcı olmaktadır. Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması aynı zamanda tüy hassasiyetine sahip kedilerin sindirim yoluyla kılları atmasına yardımcı olur.

Petzzshop Fiyatını Gör

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Mama Kabı ModelleriEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedilerde tüy dökülmesi nasıl azaltılır?

Kedilerde tüy dökülmesini azaltmanın 4 yolu; Hairball kedi maması kullanmak, düzenli olarak fırçalamak, ayda 1 kez yıkamak, su içmesine yardımcı olun.

Ev kedileri mevsimsel olarak tüy döker mi?

Kediler hemen her dönem tüy dökmektedir. Bu durum sokak kedilerinde mevsimsel olarak meydana gelse de ev kedilerinde ışık, sıcaklık ve beslenme düzenine bağlı olarak tüy dökme yoğunluğu değişiklik gösterecektir.

Ev kedileri tüy döker mi?

Ev kedileri yılın herhangi bir zamanında tüy dökerler ve evin içindeki yapay ışık ve evinizdeki kontrollü sıcaklıktan dolayı tüy dökme miktarı dış mekan kedilerine göre daha azdır. Beslenme düzeninde yapacağınız değişiklikler kedilerde tüy dökme sorununu en aza indirirken günlük fırçalama ve tarama işlemleri ölü tüylerin alınmasına yardımcı olur.

Beslenme kedilerde tüy dökülmesini engeller mi?

Kediler için beslenme son derece önemlidir. Özellikle tüy dökme problemi olan kediler için kaliteli besin değerlerine sahip hairball kedi maması kullanılması gerekmektedir. Bu mama, tüy dökme sorunu yaşayan kediler için özel olarak formüle edilmiş bileşenler içerir.

Fırçalama ve tarama işlemi tüy dökülmesini engeller mi?

Kedinizi fırçalamak ve taramak, ölü tüylerden arınmasına olanak sağlar ancak bu tüy dökme sorununa kalıcı bir çözüm değildir. Tüm bunlarla beraber kedinizin tüy dökülmesini azaltmanın en etkili yolu fırçalamaktır. Kedinize uygun fırça ve tarak modellerine göz atmak için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum