Pratik ve Koruyucu En İyi 5 Doğal Güneş Kremi

Yaz aylarında herkesin bir güneş kremine ihtiyacı vardır. Bu içeriğimizde doğal malzemelerle yapabileceğiniz en iyi 5 güneş kremini bir araya getirdik.
Pratik ve Koruyucu En İyi 5 Doğal Güneş Kremi

Evde Güneş Kremi Yapımı

Yaz aylarında aşırı derecede zararlı güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. Bunun için çantamızdan güneş kremini eksik etmeyiz. Peki yanımızdan eksik etmediğimiz bu güneş kremlerinin bazılarının cildinizi korumak yerine daha çok zarar verdiğini biliyor musunuz? İçeriğinde bilmediğimiz kimyasal karışımlar bulunan bu güneş kremleri yerine evinizde doğal güneş kremi yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Güneş Kremi Listesi

SıraKremEtkisi
1Papatya Özlü Güneş KremiGüneşten Korur
2Havuç Bazlı Güneş KremiBronzlaştırır
3Bitki Yağı ve Çay Bazlı Güneş KremiGüneşten Korur
4Bitki Yağı Bazlı Güneş KremiCildi Nemlendirir
5Lavanta Yağlı Güneş KremiUV Işınlarını Engeller

En İyi Ev Yapımı En İyi 5 Güneş Kremi

İşte hem vücudunuzu besleyecek hem de güneşten koruyabilecek kremler…

1. Papatya Özlü Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Papatya özlü güneş kremi için gereken malzemeler 20 gram balmumu, 200 gram tereyağı, 1 çay kaşığı nane yağı, 1 çay kaşığı papatya yağı ve yarım çay kaşığı limon suyudur.

İlk önce orta boy bir tencerede tereyağını eritiyoruz. O sırada balmumunu rendeleyip erimiş tereyağının üzerine ekliyoruz. Ardından üzerine limon suyu, papatya yağı ve nane yağını ekleyip 60-70 dereceye kadar ısıtıyoruz. Isıttıktan sonra bir müddet bekleyip donduruyoruz. Bu karışımı buzdolabında muhafaza etmelisiniz.

2. Havuç Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Yaz aylarında herkesin ihtiyacı olan güneş kremini evde yapabileceğiniz bir diğer tarif ise havuç bazlıdır. Havuç bazlı güneş kremi için gereken malzemeler 2 adet havuç, 5 adet karanfil, susam yağı ve 1 fincan talk pudradır.

İlk önce havuçları rendeliyoruz. Ardından rendelenmiş havuçları bir kaba döküp, havuçların üzerini geçecek kadar susam yağını ve karanfilleri ilave ediyoruz. Ardından karışımı kavanozun içine döküp güneş alan camın önünde 2 hafta bekletiyoruz. 2 hafta sonra karışımı süzgeçle süzüp bir kaba alıyoruz. Bu karışımı 1 fincan talk pudra ekleyip güneş kremi olarak kullanabileceğiniz gibi bronzlaşmak için de kullanabilirsiniz.

3. Bitki Yağı ve Çay Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Bitki yağı ve çay bazlı güneş kremini yapmak için gereken malzemeler 3-4 soğan kabuğu, 3 çorba kaşığı çay suyu, 50 gr kakao yağı, 50 gr susam yağı, 20 gr kayısı yağı, 20 gr havuç yağı, 20 gr ceviz yağı ve 10 gr limon yağıdır.

Orta boy tencerede bir su bardağı su ile soğan kabuklarını kaynatıyoruz. Su iyice azaldıktan sonra tencereyi ocaktan alıp süzüyoruz. Ardından 3 çorba kaşığı çay suyunu ilave ediyoruz. Son olarak yağların hepsini geniş bir kaba döküyoruz. Yağları soğan ve çay suyu karışımına yedirdikten sonra güneş kremi kullanıma hazırdır.

4. Bitki Yağı Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Bitki yağı bazlı güneş kremleri doğal oldukları için vücudumuza birçok fayda sunmaktadır. Bu güneş kremini yapmak için 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı fındık yağı, 1 tatlı kaşığı havuç yağı, 1 tatlı kaşığı gliserin yağı, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 tatlı kaşığı ozon yağına ihtiyacınız vardır.

İlk önce tüm yağları kasenin içinde karıştırıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri üzerine ekliyoruz. Kıvam haline getirdiğiniz karışımı temiz bir cam kavanoza ya da sprey şişeye ekleyin. Denize girmeden önce sürdüğünüz bu güneş kremi sayesinde güneşin zararlı ışınlarından kendinizi koruyabilirsiniz. Eğer bu kremi bronzlaşmak için kullanmak isterseniz iki tatlı kaşığı havuç yağı ekleyebilirsiniz.

5. Lavanta Yağlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Hassas ciltler için hoş kokulu güneş kremini yapmak için gereken malzemeler 2 çorba kaşığı Shea yağı, 2 çorba kaşığı çinko asit, 2 çay bardağı Hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı nar yağı, 10 damla lavanta yağı ve minik bir cam kavanozdur.

İlk olarak kavanoza çinko asit haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Bir tencere içine su koyun ve suyun içine bu kavanozu yerleştirin. Ocağın altını kısık ateşte açın ve suyun kaynamasını bekleyin. Tüm malzemeler eridikten sonra ocağın altını kapatarak kavanozu alabilirsiniz. Çinko asidi bundan sonra ilave edebilirsiniz. Tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra güneş kreminiz hazır hale gelmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Güneş KremleriGüneş Sonrası Bakım
Güneş Lekelerine Çözüm Yöntemleri

Güneş kremi yerine ne kullanabiliriz?

Güneş kremi yerine papatya özlü, hoş kokulu, bitki yağı ve çay bazlı, havuç bazlı ve bitki yağı bazlı doğal kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler güneş kremi yerine geçmektedir ve bizi güneşin zararlı etkilerinden koruyacaktır.

Zeytinyağı güneş kremi yerine geçer mi?

Zeytinyağı güneş kremi yerine kullanılabilecek bir yöntem olmasa da ciltteki gerginliği azaltmak için tercih edilebilmektedir. Güneşe çıkmadan önce süreceğiniz zeytinyağı sayesinde güneş yüzünden meydana gelen gerginlik ve nem kaybı gibi problemlerden korunabilirsiniz.

Ev yapımı güneş yağı nasıl yapılır?

Havuç, kakao, susam, ceviz, badem, kayısı, keten tohumu, fındık yağı ve zeytinyağını bir kase içerisinde karıştırın. Kıvam haline gelene kadar karıştırdıktan sonra bir kavanoza ya da sprey şişeye koyun. Bu kremi güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürerek ve her iki saatte bir yenileyerek kullanabilirsiniz.

Doğal güneş kremi nedir?

Doğal güneş kremleri içerisinde herhangi bir kimyasal madde barındırmayan ve genellikle bitki özlü olan kremlerdir. Doğal bitki özlerinden elde edilen bu kremler cildin melanin seviyesini arttırmaktadır. Düzenli kullanımlarda cilt koruması sağlayan güneş kremleri aynı zamanda nemin cilde hapsolmasına destek olur. Bu da cildin kuruyup çatlamasını engeller.

Kararmamak için ne yapmalıyız?

Kararmak istemiyorsanız koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Ayrıca ter ve suya girmeyle birlikte vücudunuzdan çıkan bu ürünleri belli aralıklarla yenilemenizi öneriyoruz. Bir de saat 11 ile 16 arasında dışarıya çıkmamaya özen gösterin.

Güneşlenirken yüze ne sürülür?

Alkol içeren sprey tarzı koruyucular yüz derisini kurutmaktadır. Bundan dolayı da egzama ve tahriş ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden güneşlenirken cildiniz kuru ise kremleri, yağlı ise losyonları ve su bazlı güneş koruyucuları tercih etmelisiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.