En İyi Güneş Kremi Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Zararlı güneş ışınlarından cildi koruyan güneş kremlerine olan ilgi özellikle yaz aylarında daha da artıyor. İşte en iyi güneş kremi tavsiyesi;
En İyi Güneş Kremi Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Güneşin tadını çıkartırken, cildimizi korumak her zaman önceliğimiz olmalı. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı korunma sağlamayan cildimiz; erken yaşlanma, kırışıklık ve hatta cilt kanserine karşı riskli olabilir. Bu nedenle, güneşin zararlı etkilerine karşı etkin koruma sağlayan en iyi güneş kremlerini bulmak hayati bir önem taşıyor.

Peki, hangi güneş kremi en iyisi? Piyasada birçok marka ve çeşit bulunuyor ancak hangi ürünün size ve cilt tipinize en uygun olduğunu bulmak, kafa karıştırıcı olabilir. İşte bu noktada hem yetişkinlerin hem çocukların hem de yağlı ve kuru ciltleri koruyabilecek en iyi güneş kremlerini sıraladık. Her biri farklı ihtiyaçları karşılayacak şekilde formüle edilmiş bu ürünlerle siz ve aileniz güvenle güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yaz sıcaklarından ve zararlı güneş ışınlarından korunmamızı sağlayan güneş kremleri hakkında merak edilenleri yanıtladık.

Koruyucu ve Güvenilir En İyi Güneş Kremi Markası Önerileri

Konu cilt bakımı olduğunda unutulmaması gerekilen güneş ışınlarının vücuda verdiği zarardır. Bu zarardan kurtulmak için en etkili yöntem güneş kremi kullanmaktır. Birbirinden farklı türleri bulunan bu kremlerin kullanımları cilt tipine göre değişiklik gösterebilir.

İşte yüksek koruma faktörüne sahip en iyi güneş kremi tavsiyesi;

1. Bioxcin Sun Care Yağlı Ciltler için SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Bioxcin Sun Care

  • Hacim: 50 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Yağlı Ciltler

Güneşin zararlı etkilerine karşı en büyük kalkanınız olacak olan Bioxcin Sun Care Yağlı Ciltler için Güneş Kremi SPF 50+, en iyi güneş kremi listemizin 1. sırasında yer alıyor. Cildi yüksek seviyede koruma altına alırken aynı zamanda cildin ihtiyacı olan bakımı sağlayan bu ürün, içeriğindeki Hyaluronik Asit ve Kolajen ile cildinize kaybettiği nemin geri kazandırılmasını sağlıyor. Bu sayede cildiniz, sıcak yaz günlerinde bile kurumadan, canlı ve taze bir görünüm kazanıyor. Bu özel formül, aynı zamanda foto-yaşlanmaya karşı da etkili bir koruma sağlarken cildinizin genç ve sağlıklı görünümünü korumanıza yardımcı oluyor.

İçeriğindeki silisyum termal su sayesinde cildinizi sakinleştirip rahatlatan Bioxcin güneş kremi, aynı zamanda formülündeki Yeşil Çay Ekstresi sayesinde cildi UV ışınlarına karşı ekstra koruyor. Ayrıca, Bioxcin Sun Care yağlı ciltler için güneş kreminin en önemli özelliklerinden biri Dry touch. Bu özellik sayesinde krem, cilt üzerinde yağlı bir tabaka oluşturmadan, hızla emiliyor ve cilt üzerinde yapışkan bir his bırakmıyor.

2. La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF 50+

En İyi Güneş Kremi La Roche-Posay Anthelios

  • Hacim: 50 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Alerjik Ciltler

Suya, tere ve kuma karşı dayanıklı olarak üretilen La Roche-Posay yüz güneş kremi, cildinizi UV ışınlarından koruyarak gelecek hasarların önüne geçiyor. Alerjik cilde sahip olanların da kullanabileceği güneş kremi, cildi yağlandırmadan ve iz bırakmadan yüksek etki sağlıyor. Ürün, çok hafif, ağırlık yapmayan dokusuyla da dikkat çekiyor. Yapışkan ve yağlı his bırakmaması da kullanıcıları tarafından seviliyor.

3. Solante Pigmenta Koyu Lekelere Karşı Losyon SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Solante Pigmenta

  • Hacim: 150 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Tüm Ciltler

Hassas ciltler için üretilmiş olan Solante Pigmenta, içeriğinde parfüm içermiyor. Kullanım sonrası parlaklık ve canlılık katan güneş kremi, yüksek kapatıcılık etkisine sahip olmasıyla kullanıcılar tarafından çokça seviliyor. 50 faktör güneş kremi, yüksek leke engelleme etkisiyle en iyi güneş kremi listesinde 3. sırada yer alıyor. Ayrıca ürün, güneş ışınlarının ciltte neden olduğu kalıcı hasarı önlüyor, cildi yatıştırıyor ve besliyor. Ciltte düzensiz pigmentasyonun oluşumunu da engellemeye yardımcı oluyor.

4. Vichy Ideal Soleil Dry Touch SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Vichy Ideal Soleil Dry Touch

  • Hacim: 50 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Yağlı Ciltler

Vich Ideal Soleil Dry Touch bizce en iyi yağlı ciltler için güneş kremi kategorisinde yer alıyor. Yüz ve dekolte bölgesi için kullanımı uygun olan krem, yüksek etkisi sayesinde tercih ediliyor. 50 faktör olan ürün, düzenli kullanımlarda derin bir koruma sağlıyor. Yaşlanma karşıtı, güneş koruyucu özelliği olan krem, cildin daha ışıltılı ve elastik olmasında büyük oranda etkilidir. Ürün hacmi ise 50 mL'dir.

5. The Organic Pharmacy Celluar Protection SPF 50+

En İyi Güneş Kremi The Organic Pharmacy Celluar Protection

  • Hacim: 100 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Tüm Ciltler

Yüksek fiyatıyla dikkat çeken The Organic Pharmacy Celuuar Protection güneş kremi, cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumakla kalmıyor aynı zamanda kırışıklıkları önleyerek yaşlanmayı geciktiriyor. Kullanıcıları tarafından çokça sevilen ürün, cildi derinlemesine nemlendirerek günlük hayatta nemlendirici olarak kullanılabiliyor. Güneşin etkisiyle cilt üzerinde oluşan kırışıklıkları engeleyen ürün, cildinizi yumuşacık yapıyor. Cildi canlandıran içeriği ile güçlü cilt gelişimini destekliyor.

6. Sebamed Sun Care SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Sebamed

  • Hacim: 75 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

Konu cilt bakımı olduğunda listelerin olmazsa olmazı Sebamed, Sun Care 50+ güneş kremiyle içeriğimizde yer alıyor. İçeriğindeki provitamin B5, E vitamini, Bisabolol sayesinde cildinizi canlandırıyor, besliyor ve hassasiyetini ortadan kaldırıyor. Suya dayanıklı olarak üretilen ürün, yapışkan bir his bırakmaması sebebiyle oldukça seviliyor. Dermatolojik olarak test edilen Sebamed, paraben, parafin, paba, peg, yağ ve alkol içermiyor, böylece cilt sağlığınızı tam anlamıyla koruyor.

7. Bioderma Photoderm Spot SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Bioderma Photoderm Spot

  • Hacim: 150 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Normal ve Kuru Ciltler

Listemize doktorların önerdiği en iyi güneş kremi olan Bioderma Photoderm Spor ile devam ediyoruz. Etkin bir koruma için 2 saatte bir kullanılması önerilen krem, leke sorununa karşı birebir çözümler arasında yer alıyor. UVA ve UVB ışınlarına karşı derinlemesine koruma sağlayan ürün, yüksek etkisi sebebiyle kullanıcılarından tam puan alıyor. Ürün, güneşe çıkmadana önce yüz ve vücut bölgelerine eşit bir şekilde uygulandığında etkisini gösterebiliyor.

8. Avene Fluide SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Avene Fluide

  • Hacim: 50 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

50 faktör olan Avene Fluide, hassas cilt yapısına sahip kişiler tarafından kesinlikle denenmesi gerekilen bir ürün. Suya karşı dayanıklılığa sahip olan krem, daha çok açık tenli kişiler tarafından tercih ediliyor. İçerisinde paraben bulunmayan krem, en iyi güneş kremleri listemizde 8. Sırada yer alıyor. Havasız pompa şişe tasarımı ile fazla kullanımdan kaçınmanızı engelleyen krem, cildinizi yağlandırmıyor.

9. Roc Soleil Protexion+ Spray Lotion SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Roc Soleil Protexion Spray Lotion

  • Hacim: 200 mL
  • Faktör (SPF): 30+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

Hem güneş kremi hem nemlendirici olan Roc Soleil Protexion, UVA ve UVB ışınlarını %90’a kadar engelliyor. 30 faktör olan krem, kolayca kullanılıyor ve yapış yapış hissiyat vermiyor. Kokusu da etkisi kadar sevilen ürün, yaz kış rahatlıkla kullanılabiliyor. İçeriğindeki termal su sayesinde de cildi nemlendiriyor. Hassas ciltlere özel olarak üretilmiş olan ürün, cilde eşit bir şekilde uygulandığında muazzam performans gösteriyor.

10. Nivea Sun Koruma & Nem SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Nivea Sun

  • Hacim: 200 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Tüm Ciltler

Tüm cilt tiplerine uygun olarak kullanılabilen Nivea Sun, en iyi 50 faktör güneş kremleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında ve kış aylarında günlük kullanımlar için uygun olan ürün, gösterdiği yüksek koruma sayesinde tercih ediliyor. Zararlı UVA ve UVB ışınlarının önüne geçen Nivea aynı zamanda cildinizi derinlemesine nemlendirerek gün içinde ferahlık sağlıyor. Kokusunun da son derece güzel olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

11. Hamilton Toddler Lotion SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Hamilton Toddler Lotion

  • Hacim: 250 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

Listemize Hamilton’un bebek güneş kremi Toddler ile devam ediyoruz. Ufaklıklar için özel olarak formüle edilen ürün, içeriğinde parfüm, lanolin ve renklendirici içermiyor. Pürüzsüz ve hassas ciltleri bulunan küçükler için sürülmesi kolay olarak tasarlanan krem aynı zamanda suya karşı dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. 6 ay ve üstündeki bebeklerin kullanımına uygun olan krem, güneşin zarar verici UVB ve UVA ışınlarına karşı muazzam bir performans sergileyerek çocuğunuzu koruyor.

12. Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Garnier Ambre Solaire Sensitive

  • Hacim: 200 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

50 faktör olan Garnier Ambre Solaire güneş kremi, hassas cilt yapısına sahip kişilerin kullanabilmesi için uygun olarak tasarlanmıştır. Garnier’in kendine özgü patentli sistemi mexoryl sayesinde ürün, cildinizi güneş yanıklarına karşı tamamen koruyabiliyor. Kullanıcıları tarafından olumlu yorumlar alan güneş kremi, günlük kullanılabiliyor. Hafif dokusuyla da cildinize yapışmıyor, beyaz iz bırakmıyor. UVA ve UVB ışınlarına karşı etkin koruma sağlıyor.

13. Yves Rocher Solaire Peau Parfaite SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Yves Rocher Yaşlanma Karşıtı

  • Hacim: 40 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Tüm Ciltler

Cilt bakım konusunda uzman marka olan Yves Rocher’in yaşlanma karşıtı güneş kremi, 50 faktörlük yapısıyla cildi zararlı güneş ışınlarından koruyor. İlk kullanımdan sonra cildi nemlendiren ve yumuşaklık kazanmasını sağlayan ürün, yapış yapış yapmayan hissiyatı sebebiyle tercih ediliyor. Ciltte bıraktığı hoş koku, yapışkan ve akışkan olmayan dokusu kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor.

14. Babe Laboratorios Facial Oil-Free Sunscreen SPF 50+

En İyi Güneş Kremi Babe Yağsız

  • Hacim: 50 mL
  • Faktör (SPF): 50+
  • Cilt Tipi: Normal ve Kuru Ciltler

Yağsız güneş kremi kategorisinde yer alan Babe Yağsız Güneş Kremi, yaşlanma önleyici ve leke giderici formülü sayesinde tercih ediliyor. Kullanım sonrası ciltte leke, parlama ve yapışkanlık bırakmayan ürün, günlük olarak kullanılabiliyor. Normal ve kuru ciltler için geliştirilmiş olan ürün, ciltte iz bırakmıyor. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce uygulanan ürün, suya dayanıklı olması nedeniyle de bebeği için güneş kremi arayanların ilk tercihlerinden biri oluyor.

15. Trukid Sunny Days Daily Truly Natural SPF 30+

En İyi Güneş Kremi Trukid Sunny Days

  • Hacim: 100 mL
  • Faktör (SPF): 30+
  • Cilt Tipi: Hassas Ciltler

Listemizin son ürünü olan Trukid Sunny Days, doktorlar tarafından önerilen en iyi bebek güneşi kremi olma unvanına sahip. Organik yapısıyla satışa sunulan ürün, bebek ciltlerine tam uyum göstererek üstün bir koruma sağlıyor. Sadece ülkemizde değil birçok Avrupa ülkesinde tercih edilen Trukid en çok satan kremler arasında yer alıyor. Hem pratik yapısı hem de kullanım kolaylığının yanı sıra doğal içeriklerle hazırlanmış formülü ile bebekten yetişkin insana kadar güvenle kullanılabiliyor.

GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

  • Hacim: Güneş kremi hacmi, seyahat ihtiyaçlarınıza veya günlük kullanımınıza uygun olmalıdır. Büyük bir hacim, uzun süreli kullanım için uygun olabilir, küçük hacimli ürünler ise taşıması kolaydır.
  • Faktör (SPF): SPF (Güneş Koruma Faktörü), güneş kremi seçerken en önemli faktörlerden biridir. SPF, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur. Hangi SPF seviyesinin sizin için uygun olduğunu, cilt tipinize, hava koşullarına ve güneşe maruz kalma sürenize göre belirlemelisiniz.
  • Cilt Tipi: Güneş kremi seçerken cilt tipinizi dikkate almalısınız. Yağlı, kuru, hassas veya karma cilde sahipseniz, cilt tipinize uygun bir güneş kremi seçmelisiniz. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik veya parfümsüz güneş kremleri tercih edilebilir.
  • Su ve Ter Dayanıklılığı: Özellikle yüzme veya spor yaparken, su ve ter dayanıklı güneş kremleri tercih edilmelidir. Bu tür kremler, su teması veya terleme sonrası korumayı sürdürür.
  • Koruma Spektrumu: Güneş kremi sadece UVB değil, aynı zamanda UVA ışınlarına da karşı koruma sağlamalıdır. Geniş spektrumlu güneş kremleri, hem güneş yanığına karşı hem de cilt yaşlanmasına neden olan UVA ışınlarına karşı koruma sağlar.
  • Kimyasal veya Fiziksel Filtre: Güneş kremleri ya kimyasal filtreler ya da fiziksel filtreler (çinko oksit veya titanyum dioksit) içerebilir. Cilt hassasiyetinize veya tercihlerinize bağlı olarak hangi türün sizin için uygun olduğunu seçmelisiniz.
  • Tarih ve Kullanım Talimatları: Güneş kremi tarihi ve kullanım talimatlarını dikkate almalısınız. Eski veya geçerliliği geçmiş güneş kremleri etkili olmayabilir. Kullanım talimatlarına uyarak en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
  • Cilt Toleransı: Güneş kremi kullanmadan önce cildinizin ürüne nasıl tepki verdiğini test etmek önemlidir. Herhangi bir tahriş veya alerjik reaksiyon durumunda ürünü değiştirmelisiniz.
  • Çevresel Etkiler: Çevre dostu güneş kremleri, deniz yaşamına zarar vermeden koruma sağlayan formüllere sahip olabilir. Çevre bilinci taşıyan ürünleri tercih edebilirsiniz.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Güneş Kremi Tavsiyeleri

#Marka/ÜrünHacimFaktörEditör Puanı
1Bioxcin Sun Care Yağlı Ciltler için SPF 50+50 mL50+10/10
2La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF 50+50 mL50+9/10
3Solante Pigmenta Koyu Lekelere Karşı Losyon SPF 50+150 mL50+9/10
4Vichy Ideal Soleil Dry Touch SPF 50+50 mL50+9/10
5The Organic Pharmacy Celluar Protection SPF 50+100 mL50+8/10
6Sebamed Sun Care SPF 50+75 mL50+8/10
7Bioderma Photoderm Spot SPF 50+150 mL50+9/10
8Avene Fluide SPF 50+50 mL50+7/10
9Roc Soleil Protexion+ Spray Lotion SPF 50+200 mL50+7/10
10Nivea Sun Koruma & Nem SPF 50+200 mL50+7/10
11Hamilton Toddler Lotion SPF 50+250 mL50+8/10
12Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF 50+200 mL50+8/10
13Yves Rocher Solaire Peau Parfaite SPF 50+40 mL50+8/10
14Babe Laboratorios Facial Oil-Free Sunscreen SPF 50+50 mL50+8/10
15Trukid Sunny Days Daily Truly Natural SPF 30+100 mL30+7/10

Güneş kremi ne işe yarar?

Güneş kremleri, cildi zararlı güneş ışınlarından, cilt kanserinden, UVA ışınlarından koruyor, hava kirliliğinden koruyor. Aynı zamanda bu kremler, kırışıklıkların, leke oluşumunun, yanıkların da önüne geçiyor. Her mevsim Kullanımı oldukça faydalı olan güneş kremleri birçok kişi tarafından sadece denize girerken sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum