Kaunas Gezilecek Yerler

Litvanya'nın en popüler şehirlerinden birisi olan Kaunas, her yıl, yüz binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bizde sizler için Kaunas'ta gezilip görülmesi gereken yerleri araştırdık ve derledik. İşte Kaunas gezilecek yerler...
Kaunas Gezilecek Yerler

Kaunas Hakkında Bilgi

  • Kaunas Litvanya'nın eski başkentidir.
  • Litvanya'nın en etkileyici şehirlerinden birisidir.
  • Litvanya'nın gençlik merkezi konumundadır.
  • Kaunas'ta diğer şehirlere göre daha çok üniversite vardır.
  • Çarpık kentleşmenin en az olduğu şehirdir.
  • Şehir Neman Nehri üzerine kurulmuştur.
  • Bu küçük şehrin kuruluşu 11.yüzyıla kadar dayanır.
  • Kaunastaki nüfusun yüzde 90'ı Litvanyalıdır.
  • Resmi dili Litvanca'dır.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Kaunas'ın nüfusu 300 bin civarındadır.
  • Ilıman bir iklime sahiptir.

Kaunas Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Kaunas'ta gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Kaunas'ta ki gezilecek yerler listesi
  • Kaunas müzeleri
  • Kaunas'ta yer alan tarihi mekanlar
  • Kaunas'ta ki turistik noktalar
  • Kaunas otel önerileri
  • Kaunas'ta nerede ne yenir?
  • Kaunas'ta ulaşım nasıl sağlanır?
  • Kasunas'a ne zaman gidilir?
  • Kaunas festivalleri nelerdir?

Kaunas gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Historical Presidential Palace

1918 - 1940 zamanlarında Litvanya'nın yönetim yeri olan bu tarihi başkanlık sarayına girmek için 2€ vermelisiniz. Eğer para vermek istemiyorsanız eski dönemlere ait yazıları ve fotoğrafları binanın bahçesinde görebilirsiniz.

historical-presidential-palace.jpg


St. Michael Church

St. Michael Church diğer adıyla Başmelek Mikail Kilisesi, Kaunas'ın en popüler caddelerinden olan özgürlük caddesinin girişinde bulunmaktadır. 1895 yılında yapılan bu kilise, Kaunas Kalesi'ndeki görevli olan askerlerin ibadet edebilmeleri için yapılmıştır. Bir dönem heykel galerisi olarak kullanılan bu kilise günümüzde müzik konserlerinin düzenlendiği bir yerdir.

st.-michael-church.JPG


Christ’s Resurrection Basilica

Christ’s Resurrection Basilica'nın, türkçe karşılığı İsa'nın Dirilişi Bazilikası'dır. Bu kilise, 1918 yılında Litvanya'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından tanrıya şükretmek için yapılmak istenmiştir. Projeler çizilmiş ve gerekli olan finansman kaynağın bir bölümü bulunmuş ve kilisenin yapımına 1918 yılında başlanmıştır. Fakat finansman eksiklik ve 2. Dünya Savaşı derken, bu kilisenin yapımı 2005 yılında tamamlanabilmiştir. 

christ’s-resurrection-basilica-001.jpg


Devils Museum

Şehir merkezinde bulunan dünyanın eşsiz müzelerinden birini olan Şeytan Müzesi'nde, 3000'den fazla şeytan heykeli ve maskesi sergilenmektedir. Bu heykeller farklı renklerde ve farklı boyutlardadır. Şeytan müzesinde hemen hemen her figürün kendine ait bir hikayesi bulunmaktadır. Bu hikayeleri okudukça vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

devils-museum.jpg


Ninth Fort

Kaunas'a gittiğinizde gezilecek en ilginç ve popüler yerlerden biriside Ninth Fort yani Dokuzuncu Kaledir. İçerisinde çok büyük bir alanı olan bu kalede, anıtlar, hücreler, ölüm duvarları, savunma binaları ve daha bir çok şey bulunuyor. Bu kaleye, içeriye giriş için bilet aldığınız zaman yanında bir de harita verilmektedir. Genel olarak herkes önce savunma amaçlı yapılan binadan başlıyor. Bu binada eski dönemlere ait toplar ve bazı eşyalar sergileniyor. Ayrıca duvarlarda bir çok bilgi, resim ve harita bulunuyor.

ninth-fort.jpg


Kaunas Castle

Kaunas Kalesi, 14.yüzyılda Trakai şehrini haçlı seferlerinden korumak için iki nehrin birleştiği yere yapılmıştır. 2 metre kalınlığında ve 14 metre yüksekliğinde çift savunma surlarına sahip olan bu kale, Kuzey Avrupa'nın en korunaklı kalelerinden birisi olduğu için Töton Şövalyeleri'nin dikkatini çekmiş ve 1362 yılında kuşatılmıştır. Surları aşmak için büyük çaba gösteren Töton Şövalyeleri kaleyi ele geçirmiş ve onarmışlardır. Kısa bir süre sonra Grunwald Muharebesinde, şövalyelerin Kuzey Avrupa'daki varlıklarına son verilmiştir. Bir süre zindan olarak kullanılan bu kale kendi kaderine terk edilmiştir. Günümüzde ise şehir müzesi olarak hizmet vermektedir.

kaunas-castle.jpg


Vytautas’ the Great Church

Kaunas'ın en eski kilisesi olan Vytautasthe Great Church, 1400 yılında Dük Vytautas'ın Tatarlara karşı verdiği savaş sırasında nehre düşerek, boğulmaktan son anda kurtulması sonucu yaptırılmıştır. Ülkenin haç şeklindeki ilk ve tek kilisesi olan bu yer Kaunas'lılar için oldukça önemlidir.

vytautas’-the-great-church.jpg


House of Perkūnas

15.yüzyılda sadece tuğla kullanılarak inşa edilen bu ilginç mekanın asıl yapılış amacı bilinmemektedir. Adını Litvanya Mitolojisindeki gök gürültüsü tanrısından alan bu ev, bir süre Hansa Birliği'ne ait bir ticari ofis olarak kullanılmıştır. 1643 yılında Cizvitler tarafından satın alınmış ve şapele dönüştürülmüştür. Daha sonra terk edilen House of Perkūnas evi 19.yüzyılda tekrardan restore edilmiştir.

house-of-perkūnas.jpg


City Hall

Kaunas meydanın en önemli yapılarından birisi olan city Hall yani Beyaz Kuğu belediye binasının yapımına 1542 yılında başlanmış ve pek çok kez yanarak yeniden inşa edilmiştir. Günümüzdeki halini 1775 yılında almaya başlayan bu bina, cephanelik, hapishane, yangın kulesi ve kilise gibi amaçlar için kullanılmıştır. 1973 yılından beri ise, yabancı devlet adamlarının ağırlandığı bir saray ve şehir müzesi olarak kullanılıyor.

city-hall-001.jpg


Kaunas’ta Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Litvanya’nın en ünlü şehirlerinden birisi olan Kaunas, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda çok fazla turistin akın ettiği Kaunas şehrinde konaklanması gereken 5 oteli araştırdık ve derledik. İşte Kaunas'ın en iyi ve en uygun otelleri;


Europa Royale Kaunas

Kaunas'ın merkezinde yer alan Europa Royale oteli, Žalgiris Arena'ya 500 metre, Akropolis Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ne 100 metre, Laisvės alėja'ya 400 metre mesafededir. Odalarından klima, minibar gibi ince detayları bulunan bu otelde ortak kullanıma açık alanlarda wifi erişimi ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Otelin restoranında Avrupa yemekleri servis edilir ve sabahları açık büfe hizmeti verilir.

europa-royale-kaunas.jpg

Adres: Misko g. 11, LT-44321 Kaunas, Litvanya

Tel: +370 37 407500

Fiyat: 80€ - 105€ Fiyat Aralığında


Kaunas City

Kaunas'ın eski kent merkezine sadece 450 metre uzaklıkta olan 3 yıldızlı Kaunas City otelinin odaları büyük bir özenle hazırlanmıştır. Televizyon, ücretsiz wifi, geniş odalar, klima gibi özellikleri barındıran bu otelden mutsuz ayrılmanıza imkan yok. Otel bünyesindeki konuklara  kahve barında indirim dahi yaptıran bu mekanda sabahları açık büfe hizmeti verilmektedir.

kaunas-city.jpg

Adres: Laisves al. 90, LT-44251 Kaunas, Litvanya

Tel: +370 37 220220

Fiyat: 45€ - 70€ Fiyat Aralığında


Hotel Babilonas

Kaunas şehrinin Žaliakalnis adlı sakin bir bölgesinde yer alan Hotel Babilonas, 3 yıldızlı bir oteldir. Otelin tüm alanlarında ücretsiz wifi bulunmaktadır. Odalarında çalışma masası, özel banyo ve eşsiz bir manzara vardır. Sabahları açık büfe hizmeti veren otelden bisiklet kiralamanız mümkündür. Ayrıca otelde özel park alanı ücretsizdir.

hotel-babilonas.jpg

Adres: Zalioji g. 38 /Raseiniu g. 25, LT-44199 Kaunas, Litvanya

Tel: +370 612 62601

Fiyat: 35€ - 50€ Fiyat Aralığında


Perkuno Namai Park Hotel

Kaunas'ın sakin bir yerinde yer alan Perkunoı Namai Park oteli, Kutsal Kiliseye 1 km'den daha az bir mesafededir. Oteldeki odalarda, çalışma masası, televizyon, özel banyo, ücretsiz banyo malzemeleri ve buzdolabı vardır. Bazı odalarda balkon ve klima mevcuttur. Tüm odaların yarısından fazlası bahçe manzaralıdır. Otelde her sabah açık büfe servis edilmektedir.

perkuno-namai-park-hotel.jpg

Adres: Perkuno Al. 61 , LT-44226 Kaunas, Litvanya

Tel: +370 37 320230

Fiyat: 30€ - 45€ Fiyat Aralığında


Sandija

Kaunas şehir merkezine çok fazla uzak olmayan Sandija oteli, konuklarına son derece güvenlikli bir otopark, konforlu ve modern odalar sunmaktadır. Restoranında kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri servis edilen otel, küçük ve hoş gözüken bir bahçeye sahiptir. Çiftlerin daha çok tercih ettiği Sandija oteli, Kaunas Havaalına 15 dakikalık bir uzaklıktadır.

sandija.jpg

Adres: Jonavos g. 45, LT-44131 Kaunas, Litvanya

Tel: +370 37 332487

Fiyat: 35€ - 42€ Fiyat Aralığında


Kaunas'ta Nerede Ne Yenir?

Kaunas mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Yemekleri Doğu Avrupa yemeklerine benzemektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Litvanya'nın Kaunas kentinde çok sayıda restoranbar ve kafe bulunmaktadır. Peki ya Kunas'ta nerede ne yenir? İşte Kaunas'ın en iyi restoranbar ve kafeleri;


Uoksas

Yaratıcı yemekleri olan Uoksas restoranında, içeceklerin, yemeklerin ve sunumun kusursuz bir kalitede olduğunu söyleyelim. Menülerinde Avrupa yemeklerini bulunduran Uoksas restoranı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmetleri vermektedir.

uoksas.jpg

Adres: Maironio | 28, Kaunas, Litvanya

Tel: +370 686 38881


Berneliu Uzeiga

Menüsünün zengin ve uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkan bu restoranda geleneksel Litvanya yemekleri bulunmaktadır. Kaunas'ın en şık gözüken mekanlarından birisi oan BerneliU Uzeiga'da öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi hizmetleri verilmektedir.

 berneliu-uzeiga.jpg

Adres: M. Valanchiaus g. 9, Kaunas 44275, Litvanya

Tel: +370 37 200913


Agave

Kaunas'taki en şık ve en zarif olan Aqave meksika restoranını ziyaret etmenizi öneriyoruz. Keyifli, huzurlu ve mutlu vakitler geçireceğiniz bu mekanda bütün işçiler çok başarılıdır. Bir defa gittiğinizde kesinlikle geri geleceğiniz bu mekan, turistlerle dolup taşmaktadır.

agave.jpg

Adres: Rotuses a. 3 | Rotuses Square, Kaunas 44280, Litvanya

Tel: +370 616 98496


Perkuno Namai

Harika bir deneyim yaşayabileceğiniz Perkuno Namai mekanında yemeklerin kaliteli bir şekilde hazırlandığını servis edilirken bile anlayabiliyorsunuz. Kaunas'ın en sevilen yerlerinden birisi olmayı başaran bu mekanda kendisine özel bir bahçe bulunmaktadır.

perkuno-namai-001.jpg

Adres: Perkuno al. 61, Kaunas 44226, Litvanya

Tel: +370 37 320230


Berneliu Smukle

Garsonların nazik olduğu bu restoranda gerçekten çok düşük fiyatlara doyurucu yemekler yemeniz mümkündür. Sevimli ve sıcak bir atmosferi olan mekanın yemeklerin lezzeti mükemmeldir. Öğle yemeği ve akşam yemeği hizmetleri veren Berneliu Smukle restoranına uğramanızı tavsiye ediyoruz.

berneliu-smukle.jpg

Adres: K. Donelaichio g. 11, Kaunas 44239, Litvanya

Tel: +370 614 48888


Bardakas

Arkadaşlarınızla eğlenceli ve hoş vakit geçirmek için gelebileceğiniz Bardakas barı, içkileriyle sizi tatmin edecektir. Müziklerinin özenle seçildiği Bardakas barı Kaunas'ın en iyi barlarındandır. Barmenlerin çılgınlarca eğlendiği, güvenliğin size nazik davrandığı Bardakas barına geç vakitlerde gitmenizi öneriyoruz.

bardakas.jpg

Adres: Laisvės alėja 93, Kaunas 44297, Litvanya

Tel: +370 633 30699


Kaunas'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Kaunas'a direkt olarak uçuşlar mevcut değildir. Kaunas şehrine gitmek için Türkiye'den ilk önce Vilnius şehrine gitmeli daha sonra trenle, otobüsle veya kiralayacağınız arabayla Kaunas'a ulaşmalısınız. Vilnius'tan Kaunas'a gün içerisinde birer saat arayla birden fazla tren seferi düzenlenmektedir. Eğer trenle seyahat etmeyi sevmiyorsanız size özel bir araç kiralamanızı veya otobüsler sayesinde gitmenizi öneriyoruz.

kaunasa-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Kaunas'ta Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kaunas'ta şehir içi ulaşım sağlamak sandığınızdan daha kolay olacaktır. Kaunas'ın gelişmiş sistemleri ve alternatif bolluğuyla şehir içinde dilediğiniz gibi gezebileceksiniz. Şehirde kullanılan ulaşım araçları otobüs, bisiklet, taksi, minibüs, troleybüs ve botlardır. Otobüslerde ücretler şoförlere nakit olarak ödenir. Fakat isterseniz elektronik bilet uygulaması sayesinde ulaşımınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz. Ticari taksiler kilometre başına 0.60€ - 0.75€ almaktadır.

kaunasta-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Kaunas'a Ne Zaman Gidilir?

Ilıman ve karasal iklimi birlikte yaşan Kaunas'a gidilecek en uygun dönem yaz dönemidir. Diğer mevsimlere nazaran havanın daha sıcak olduğu yaz mevsiminde şehrin doğal güzelliklerini ve turistik merkezlerini daha rahat gezebilirsiniz. Yaz aylarında ortalama sıcaklık, 20 - 25 derecede civarlarında gezerken kış aylarında -20 dereceye kadar düşer.

kaunasa-ne-zaman-gidilir.jpg


Kaunas Festivalleri Nelerdir?

Litvanya'nın en hareketli ve güzel şehri olan Kaunas'ta bir çok festival yapılmaktadır. Bu festivaller Kaunas şehrine ayrı bir hava katmaktadır. Kaunas şehrinde her yıl düzenlenen festivaller şunlardır;

  • Bike Show Millenium (Haziran ayı)
  • Akropolis Kaunas Büyük Alışveriş Festivali (Temmuz ayı)
  • Uluslararası Koro Festivali "Siauliai Contat" (25-28 Mayıs)
  • Uluslararası Koro Festivali "Kaunas Contat" (18-21 Mayıs)
  • Uluslararası Koro Festivali ve Yarışması (6-9 Nisan)
  • Uluslararası Kaunas Dini Müzik Festivali (23-26 Şubat)
  • Kaunas Film Festivali (Ekim ayı)
  • Kaunas Jazz Festivali (Nisan-Mayıs ayı)
  • Pazaislis Müzik Festivali(Yaz dönemi)

kaunas-festivalleri-nelerdir.Jpeg

Önerilen İçerik; Vilnius Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.