Kar Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Araba sahipleri için kış ayı demek, bakım ayı demek. Güvenli bir seyahatin vazgeçilmezi olan kar lastiklerini satın almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için derledim. Haydi beraber göz atalım.
Kar Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Kış ayı geldiğinde araç sahiplerinin soğuk hava şartlarına uygun yaptırması gereken belli başlı bakımlar oluyor. Hatta hava şartlarının 7 dereceye kadar düşmesiyle birlikte kullanılması önerilen, hatta kullanımı zorunlu hale getirilen kar lastiği de bunlardan biri. İşte kar lastiği alırken dikkat etmemiz gereken 8 püf nokta.


1. Araç Lastiklerinizin Boyutu 

Alacağınız lastik türü ne olursa olsun, aracınıza uyum sağlaması için öncelikle lastik ebatlarını öğrenmeniz gerekir. Benzin deposu kapağının iç kısmına yerleştirilen kağıttan ya da araç kılavuzundan aracınız için önerilen lastik ebatlarını bulabilir ve doğru boyutlarda kar lastikleri için ilk aşamayı geçebilirsiniz!

-arac-lastiklerinizin-boyutu .jpg


2. Kar Lastiği Damgası

Bir kar lastiğinin en belirgin özelliği, üzerinde bulunan kristal kar işareti ve M+S (Mud+Snow) damgasıdır. Bu iki işareti gördüğünüz lastikleri, yoğun hava şartlarında kullanmak amacıyla satın alabilir ve gönül rahatlığıyla yola çıkabilirsiniz. 

-kar-lastigi-damgasi.jpg


3. Araç Markasına Göre Kar Lastiği

Hangi marka araç kullanıyorsanız, o markanın önermiş olduğu marka ve modele göre kış lastiği seçimi yapmanız daha doğru olur. Bunu bir organ nakli gibi düşünebilir ve aracınızın reddetmeyeceği bir modelde kış lastikleri satın alabilirsiniz.

arac-markasina-gore-kar-lastigi.jpg


4. Kar Lastiği Garantisi

Tüketici olarak genellikle aldığımız her ürünün, olası sorunlara karşı garanti kapsamında olmasına özen gösteririz. Kar lastiklerini de her yıl belirli hava şartları boyunca kullanacağınız için satın alacağınız firmadan garanti süresini ve hangi şartların garanti kapsamına dahil olduğunu öğrenmeniz daha uzun ömürlü kullanımlar için oldukça önem taşır.

kar-lastigi-garantisi.jpg


5. Lastiğin Diş Derinliği

Kar lastiklerinin diş derinliği dikkat etmeniz gereken diğer bir ayrıntıdır. Diş derinliğinin minimum 4 mm olması, yerine getirmesi gereken işlev açısından oldukça önemlidir.

lastigin-dis-derinligi-002.jpg


6. Kabin İçi Ses ve Yakıt Tüketimi

Kar lastikleri yapısı nedeniyle, kullanım esnasında kabin içi sesi ve yakıt tüketimini artırabilir. Bu durumlar lastiğin marka ve modeline göre değişkenlik göstereceğinden, satın almadan önce hakkında bilgi edinmeniz ve araştırmanız en doğrusudur.

kabin-ici-ses-ve-yakit-tuketimi.jpg


7. Dört Lastiğin de Aynı Olması

Uzun yolda sorun yaşamamanız ve aracınızın belli bir yöne doğru çekmemesi açısından, satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri de kar lastiklerini dört teker için de değiştirmeniz ve dördünün de aynı kalite ve ayarda olması gerektiğidir.

dort-lastigin-de-ayni-olmasi.jpg


8. Kar Lastiği Fiyatları

Kimileri için araç bir amaç ifade ederken, kimileri için ise sadece bir araçtır. Ancak ne olursa olsun, uzun dönemde kullanacağınız ve birkaç senede bir alacağınız kar lastikleri için maliyetten kaçınmamanızı öneririm. Ayrıca kaliteli bir kar lastiği her zaman için güvenli yol sürüşlerini ifade eder.

kar-lastigi-fiyatlari.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.