• DOLAR6,03683.18
  • EURO6,88813.60
  • ALTIN229,5924.57
  • BIST88.7351.83

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron Yağının Faydaları

Hücre yenileyici ve ağrı kesici özelliğiyle bilinen kantaron yağı, yüzyıllardan beri çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Peki, kantaron yağı nedir? Kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı ne işe yarar? İşte, detaylar...

Haber güncelleme tarihi 19.07.2018 09:09

KANTARON YAĞI NEDİR?

Eski çağlardan beri kullanılan ve sağlık açısından oldukça yararlı olan ve centaury oil kantaron bitkisinden elde edilen kantaron yağı, adeta bir şifa kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kantaron yağı, mikroplara ve çeşitli hastalıklara karşı oldukça güçlü bir silahtır.

Birçok alanda tedavi amaçlı olarak kullanılabilen kantaron bitkisi, direk cilde uygulanabildiği gibi aynı zamanda da ağız yoluyla da tüketilebilir. Kantaron yağı özellikle deride oluşan yara ve tahrişlerin yanı sıra çeşitli kazalar sonucunda oluşabilen kanamaların durdurulmasında da kullanılmaktadır.

kantaron yağı nedir

Uzun süre raf ömrüne sahip kantaron yağı, sedef hastalığından şeker hastalığına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Aynı zamanda hücre yenileyici özelliği olan kantaron yağı yara ve yanık tedavisinde hızlı ve olumlu sonuçlar vermektedir. Bu nedenle kantaron yağının en çok kullanıldığı alan deri ve cilt hastalıklarının tedavisidir.


KANTARON YAĞI NASIL KULLANILIR?

Yazımızın bu bölümünde Kantaron yağı nasıl kullanılmalı ve sürülmeli sorusuna cevap buluyoruz... Yazımızın içerisinde kantaron yağı ne işe yarar sorusuna da aynı zamanda açıklık getireceğiz.

Yara ve Enfeksiyon Tedavisi

Antiseptik özelliğine sahip olan kantaron yağı, mikroplara karşı adeta savaş açmaktadır. Mikroplar nedeniyle oluşan enfeksiyonlarda ve çeşitli yaralarda hızlı bir şekilde iyileşme sağlamaktadır. Aynı zamanda yaraların enfeksiyon kapması sonucunda oluşabilen iltihaplanmayı önleyici özelliğe sahiptir.

Hücre yenileyici özelliğine sahip olan kantaron yağını bal takviyesi ile doğal ve güçlü bir antibiyotiğe dönüştürerek çeşitli yara tedavilerinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kanamayı da kısa sürede durdurmaktadır.

Kantaron yağını ameliyat izlerinin tedavisinde de kullanmanız mümkün. Dikişli bölgeye uygulayacağınız kantaron yağı, düzenli kullanım ile dikiş izlerinin tamamen ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

kantaron yağı yanık tedavisi


Yanık Tedavisi

Kantaron yağı, çeşitli yanıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Hücre yenileyici özelliği ile yanık oluşan bölgenin kısa sürede iyileşmesi ve hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yanık oluşan bölgedeki acıyı hafifletme özelliğine de sahiptir.

Cilt sağlığı bakımından oldukça önemli olan kantaron yağı, kaza sonucu oluşan yanıkların yanı sıra güneş yanıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Uzun süre korumasız ve bilinçsiz güneşlenme sonucunda oluşan yanıkların tedavisinde kısa sürede iyileşme sağlamaktadır. Aynı zamanda yanık nedeniyle vücutta oluşan ağrı ve acının ortadan kalkmasını da sağlamaktadır.

Kantaron yağı yanıkların yanı sıra bebeklerde sıkça rastlanılan pişik tedavisinde de kullanılmaktadır. Ancak bebeklere uygulanacak kantaron yağının su ile inceltildikten sonra kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda su ile incelttiğiniz kantaron yağını bebeklerin karın ağrıları sırasında karın bölgesine sürerek ağrılarının dinmesini de sağlayabilirsiniz.

UYARI: Ancak kantaron yağını bebeklerde kullanmadan önce mutkala doktorunuza danışınız. Aynı zamanda yetişkinler olarak günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketmeyiniz.

kantaron yağı cilt tedavisi


Romatizma Tedavisi

Ağrı tedavisinde sıkça kullanılan kantaron yağı, çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanan ağrıları en aza indirmektedir. Oldukça ağrılı bir rahatsızlık olan romatizmada da kantaron yağı ile ağrıların an aza dindirilmesi amaçlanmaktadır.

Romatizma ağrılarının yanı sıra kas ve eklem ağrılarında da olumlu sonuçlar vermektedir. Ağrı tedavisinde kullanılan kantaron yağına ardıç ve kekik karıştırıldığı takdirde alınan sonuç daha etkili olacaktır.


Saç Bakımı

Hava koşulları, kullanılan kozmetik ürünler ve yüksek ısılı cihazlar nedeniyle yıpranan saçların tedavisinde de kantaron yağından faydalanılmaktadır. Hücre yenileme özelliğiyle bilinen kantaron yağı saçların gürleşmesini ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Saç dökülmesinden şikayetçi kişiler ve saç derisinde egzama olan kişiler banyo öncesinde kantaron yağı ile saçlarına masaj yaptıktan sonra saçlarında yarım saat bekletip yıkayabilirler. Düzenli uygulama ile kısa sürede olumlu sonuç alacaklardır.


Akne Tedavisi

Özellikle ergenlik dönemindeki genç kızların kabusu olan sivilce ve akne oluşumundan bu doğal tedavi yöntemi ile kurtulabilirler. Pürüzsüz bir cilt için kantaron yağı oldukça etkilir. Hücre yenileyici özelliği ile cildin ihtiyacı olan bakımı sağladıktan sonra pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.


Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı faydaları “genellikle insan cilde üzerinde kullanılmaktadır. Vücuda etkisi büyük olan Kantaron yağı içerisinde aynı zamanda çok bitki türlerini de barındırmaktadır. İşte, herkesin kullanması gereken Kantaron yağının faydaları;

kantaron yağı ne işe yarar

  • Kantaron Yağı sürüldüğü andan itibaren cildin üzerinde yer alan gözenekler kapanmaya başlar. Bu sayede cilt daha sağlıklı ve güçlü görünmektedir.
  • Kantaron yağı vücudun cilt hücrelerini yenilemektedir. Bu durum sonrasında “pürüzsüz” ve oldukça “sade bir yüz” oluşmasına sebep olur.
  • Kantaron yağının faydalarından bir tanesi de yara olan bölgeye sürülmesi ardından “yaraların” hızlı bir şekilde kapanmasıdır.
  • Kantaron yağı insan vücudun sürekli olarak çıkan “sivilcenin” de önlenmesinde etkilidir. Birçok kişi kantaron yağının bu faydasını bilmektedir.
  • İnsan vücudunda yer alan yanıklar oldukça acı vermektedir ve iyileşme süreci de oldukça uzun sürmektedir. Kantaron yağı faydası sayesinde cilt üzerinde yer alan yanıklar kolayca ve sağlıklı bir şekilde iyileştirilmektedir.
  • Yaz aylarında “güneş ışınlarından” kaynaklanan yanıkların çözümünde de kullanılmaktadır.
  • Kantaron yağı faydaları arasında bebeklerin yaşadığı pişik sorunları da gelmektedir. Bebeklerin vücudu oldukça hassas bir yapıda olduğu için bu uygulama hafif bir su ile uygulanmaktadır.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Cilt üzerinde yer alan rahatsızlıkların çözümünde oldukça faydalı yağ olan "kantaron yağı", çok fazla kişi tarafından uygulanmaktadır. Peki, faydaları saymakla bitmeyen “kantaron yağı nasıl yapılır?” Evde kantaron yağı” yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, evinizde bile yapabileceğiniz kantaron yağı yapılış aşamaları…

kantaron yağı nasıl yapılır

Kantaron yağının yapılışında ilk olarak kantaron bitkisi güzel kurutulmalıdır. Kantaron bitkisi kurutulduktan sonra çiçekleri kesilmelidir. Sonrasında ise kesilen çiçekler cam kavanozun içerisinde koyulmalıdır. Üzerine de zeytinyağı dökülmelidir. Kantaron yağı yapılışında en önemli noktalardan bir tanesi cam kavanozun bir tülbent ile kapatılmasıdır ve 5 gün boyunca güneş alan bir yerde bekletilmelidir.

5 gün sonrasında ise kapağı kapatılmalıdır ve 45 gün boyunca yine güneş alan bir yer de bekletilmelidir. Kantaron yağı yapılışı esnasında güneş ne kadar etki ederse o kadar sağlıklı olmaktadır. Son aşamalarda ise kantaron yağı sağlam ve temiz bir tülbent ile süzülür. Yeni bir kavanoza ağzı kapatılarak koyulur ve artık güneş görmeyen bir yere koyulmalıdır. Güneş görmeyen yerde kavanoz içerisinde ortalama 1-2 yıl kullanılabilmektedir.


Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

“Kantaron yağı ne işe yarar?” sorusu herkesin merak konusu. Kantaron yağı insan vücudu üzerinden yer alan yanıkların, pürüzlerin ya da çiziklerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Cilt üzerinde yer alan tahriş bölgesine kullanılan kantaron yağı çok çabuk şekilde etki edebilme özelliğine sahiptir. Kantaron yağı ne işe yarar sorunun en etkili cevapları bir nevi üst bölümde yer alan “Kantaron yağı faydaları” başlıklı içerikle aynıdır. Sizler de kantaron yağı ne işe yarar sorusunu merak ediyorsanız, faydalarını okuyabilirsiniz.


Kantaron Yağı Zararları Nelerdir?

Kantaron yağı faydaları olduğu kadar bazı insanlar için "kantaron yağı zararları" da yer almaktadır. Peki, "kantaron yağının zararları nelerdir?" Kimler, kantaron yağı kullanmamalıdır. İşte, kantaron yağı zararları ve bu yağı kullanmaması gerekenler…

kantaron yağı zararları nelerdir

  • Birçok bitki ya da besinde olduğu gibi hamilelik döneminde kantaron yağı kullanılması riskli görülmüştür. Kullanılması önerilmemiştir.
  • Sıkıntılı günler yaşayan ve bu sebepten dolayı da antidepresan kullanan hasta adayları kantaron yağını kesinlikle almamalıdır.
  • Kantaron yağı kan basıncını etkileyen bir bitkidir ve bu yüzden yüksek tansiyon hastaları kantaron yağını kesinlikle kullanmamalıdır.
  • Cildi oldukça açık renk olan kişiler eğer kantaron yağını kullanırsa bir süre güneş ışını almaması gerekmektedir. Oldukça zararlı bir hal alabilmektedir.
  • Kantaron yağı zararları arasında bazı alerjik gelişmeler de yer almaktadır.
  • Kantaron yağı, başka bir ilca kullanırken alınmamalıdır. Konu doktora aktarılmalıdır ve ona göre hareket edilmelidir.

Kantaron Yağı Fiyatları

"Kantaron yağı fiyatları" hakkında net bir fiyat yer almaktadır. Birçok markette yer alan kantaron yağı ortalama 20 TL’den başlayıp 100’TL’ye kadar yükselmektedir. Tabi, süpermarkette satılan kantaron yağlarını bizler önermiyoruz. Evde yapılan kantaron yağı etkisi daha fazladır.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    İLGİLİ HABERLER
    BENZER HABERLER
    Tüm Hakları Saklıdır © 2015 NeOldu.com
    Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
    kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.