Dünya'dan Acımasız ve Amansız 5 Askeri Eğitim

Bütün ülkeler olası dış tehditlere karşı askeri güce önem verir. Bu yüzden askerler azami şekilde eğitilmeye çalışılır. Ancak bazı ülkelerin askeri eğitimleri çok ağır hatta can alıcı olabiliyor. İşte, o ülkeler ve kullandıkları yöntemler...
Dünya'dan Acımasız ve Amansız 5 Askeri Eğitim

Dünya’da bulunan bütün ülkelerin güvenliğini sağlayan en önemli yapıları kendi milli ordularıdır. Her ülke yarın savaş olacakmışçasına askerlerini nizam ve intizamla eğitmekte, dış unsurlara karşı caydırıcı bir güç olduğunu ispatlama çabasına girmektedir. Bu yüzden bütün ülkeler askeri kuvvetlerini farklı metot ve stratejilerle yetiştirmektedir. Bazı ülkelerin askerlerini eğitmek için kullandığı yöntemler ağır yaralanmalara hatta ölümlere neden olabilmektedir. İşte, askerlerini en ağır şartlarda eğiten ülkeler ve yöntemleri:


1. El Bombasıyla ‘Patates Oyunu’

Normalde askeri eğitimlerde patates ile oynanan bu oyun, Çin Ordusunda el bombası atarak oynanıyor. Bu yöntemin askerlerin her an savaşa hazır olması için uygulandığı söyleniyor.

el-bombasiyla-patates-oyunu.Jpeg


2. Göğüse Ateş Etmek

Rus Ordusunun eğitimlerinde askerlerden birbirlerinin göğsüne ateş etmesi isteniyor. Bu atış gerçek mermiyle değil zırhlı jiletlerle yapılıyor. Bu eğitim sırasında bazı askerler yaralanabiliyor. Bu tehlikeli eğitimin amacı askerlerin olası bir saldırıda kurşundan korkmasını önlemektir. 

rus-askerlerinin-jilet-atisi.jpg


3. Sualtı Eğitimi

ABD Ordusunun ‘deniz kedileri’ olarak tanınan askerlere su altında canlı kalmayı öğrenmeleri için zorlu bir yöntem uygulanıyor. Bu yöntemle askerlerin kolları arkadan ayakları da bileklerinden sıkıca bağlanıyor. Bu şekilde askerler boylarını aşan havuza bırakılıyor. Asker havuzun dibine değmeden farklı şekilde yüzerek çıkmak zorunda bırakılıyor. Uygulamayı yapan komutanlar zaman zaman çıkmayı başaran askerleri tekrar havuza itiyor.

su-alti-egitimi.jpg


4. Yemekleri Kobra Kanı 

Amerikan Ordusunun deniz piyadelerine ısınmaları için kobra yılanının kanı içiriliyor. Onlardan dişleriyle tavuğun kafasını koparmaları da isteniyor.

askerler-kobra-kani-iciyor.jpg


5. Taşlık Alanda Metrelerce Sürünmek

Tayland’ın deniz piyadeleri ‘cennete giden yol’ adlı 10 haftalık yoğun askeri eğitim programı görüyor. Askerler bu süre boyunca bedenleri çıplak bir şekilde sürünerek 50 metre uzunluğundaki kayalık yolu geçmeyi öğrenmelidir.

taslik-alanda-ciplak-surunme.jpg

Önerilen İçerik; Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum