Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

Bedelli askerlik yapmak için şartlar neler? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik ücreti nedir? Diye merak ediyorsanız işte cevabı...
Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

Günümüzde askerlik görevini yerine getirmek istemeyen pek çok kişi için Bedelli Askerlik bir seçenek haline geldi. Bedelli askerlik, askerlik görevini yerine getirmek isteyen ancak iş, eğitim veya sağlık nedenleriyle bu görevi yapamayan kişilere, belirli bir ücret karşılığında askerlik görevini yerine getirme imkanı sunar. Ancak, Bedelli Askerlik başvurusu yapmak oldukça karmaşık bir süreç gibi görünebilir. Bu nedenle, Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır? konusunda detaylı bir rehber hazırladık.

Bu yazıda, bedelli askerlik başvurusu için gerekli şartlar, gerekli belgeler ve diğer önemli bilgileri sizlerle paylaşacağız. Böylece, bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen herkes, başvuru işlemlerini daha kolay bir şekilde tamamlayabilecek ve askerlik hizmetini tamamlama konusunda daha bilinçli bir seçim yapabilecektir.

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bedelli Askerlik İçin Başvuru Şartları

  • Askerlik çağına gelmiş olan ve henüz askerlik hizmetine başlamamış olan herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın başvurabilir.
  • Yoklaması yapılmayan yükümlüler için, sağlık muayeneleri tamamlanarak "Askerliğe Elverişlidir" kararı verilmiş olması gerekmektedir.
  • Bedelli askerlikten yararlanma hakkı kazanmış olmak ve bu haktan vazgeçmemek.
  • Bedelli askerliğe başvuru tarihinden itibaren askerlik çağına girdiği tarihten bu tarihe kadar hiçbir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumuna düşmemiş olanlar, bedel tutarını iki ay içinde ödemek ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemek zorundadırlar.

Bedelli Askerlikten Yararlanma Şartları

  • Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe başvuru tarihine kadar hiçbir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumuna düşmemiş olanlar, belirlenen bedel tutarını müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek zorundadırlar.
  • Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumuna düşmüş olanlar ise ek bedel tutarı ile birlikte belirlenen bedeli ödemek zorundadırlar.
  • Kura veya sınıflandırma sonucunda bedelli askerliğe seçilmek gerekmektedir.
  • Bedelli askerliğe başvuranlar, bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamalıdırlar.
  • Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet Bedelli Askerlik Başvurusu

Bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilirler. Bunun için öncelikle TC kimlik numarası ve şifre ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada MSB’nin altında Asal Bedelli Askerlik işlemleri başlığının altında Asal Bedelli Askerlik Başvurusu linkine tıklanmalıdır. Ardından kabul et seçeneğine tıklanarak Barkotlu Ödeme Belgesi alınmalı ve ilgili bankaya ödeme yapılmalıdır. Bankadan alınan 3 adet dekontla birlikte, E-Devletten alınan Barkotlu ödeme belgesi şahsen askerlik şubesine teslim edilmeli ve bedelli askerlik hizmet belgesi alınmalıdır.

Askerlik Şubesi Bedelli Askerlik Başvurusu

Bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler ayrıca askerlik şubelerine de şahsen başvurabilirler. Bunun için nüfus cüzdanı veya adına vekalet verilen avukat aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir. Askerlik şubesince durumunuz kontrol edildikten sonra, faydalanma hakkınız varsa size ödeme belgesi verilecektir. Ödeme belgesiyle ilgili bankalara giderek ödemenizi gerçekleştirmeli ve ardından 3 dekontla birlikte askerlik şubesine giderek bedelli askerlik hizmet belgesi alınmalıdır.

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bedelli Askerlik Başvurusu Hakkında Bilgi

Bedelli askerlik başvurusu yapacak kişilerin başvuru belgelerini aldıktan sonra 104.084,16 TL bedelli askerlik parasını yatırmaları gerekmektedir. Ödemenin gerçekleşmesinin ardından bankadan verilen dekontlar ile askerlik şubesine giderek başvuru işlemi tamamlanmalıdır. Başvuru yapan kişilerin nerede ve ne zaman askerlik yapacakları ise Asker Alma Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacaktır. Ayrıca bedelli askerlik başvurusunun sayısına göre bedelli askerlik alım işlemlerinde farklılık olabileceği unutulmamalıdır. Eğer 300 bin kişi üzerinde başvuru gelirse bazı gruplar 1 yıl sonra bile silah altına alınabilecek.

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023 yılı için Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hesaplamalara göre Bedelli Askerlik ücreti 104.084,16 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, 21 gün sürecek askerlik süresince eğitim alacak kişilerin ilgili banka hesaplarına yatırması gerekmektedir.

Bedelli Askerlik Celp Dönemi Ne Zaman?

Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu yapan ve celp dönemini bekleyen binlerce kişi bulunmaktadır. Celp dönemi ise belirli aralıklarla yapılmaktadır. 2023 yılında yapılacak bedelli askerlik celp dönemleri şu şekildedir:

  • 01, 02, 03 Nisan 2023
  • 13, 14, 15 Mayıs 2023
  • 17, 18, 19 Haziran 2023
  • 05, 06, 07 Ağustos 2023
  • 16, 17, 18 Eylül 2023
  • 21, 22, 23 Ekim 2023
  • 25, 26, 27 Kasım 2023

Başvuru yapacak kişiler, bu tarihler arasından kendilerine uygun olan tarihi seçerek bedelli askerlik görevini tamamlayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Askerlik EvraklarıAskerlik Yeri Sorgulama
Dövizli AskerlikAskerlikte Yasak Olan Eşyalar
Askerlik Durum Belgesi

Bedelli askerlik başvurusu için yaş sınırı var mı?

Hayır, bedelli askerlik başvurusu için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Bedelli askerlik başvurusu için sağlık koşulları nelerdir?

Bedelli askerlik başvurusu için sağlık koşulları, askerlik çağına gelmiş olan kişilerin genel sağlık durumuna göre belirlenir. Bedelli askerlik başvurusu yapmadan önce, askerlik şubesi tarafından belirlenen sağlık muayenelerini tamamlamanız gerekmektedir.

Bedelli askerlik başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Bedelli askerlik başvurusu için gerekli belgeler, nüfus cüzdanı, sağlık raporu, bedelli askerlik ücretinin ödendiğine dair dekont gibi belgelerdir.

Bedelli askerlik başvurusu yapmak için askerlik şubesine gitmek gerekiyor mu?

Hayır, bedelli askerlik başvurusu yapmak için askerlik şubesine gitmek gerekli değildir. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya banka hesaplarına ödeme yaparak gerçekleştirilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
136 Yorum