Askerde Kışlaya Sokulması ve Kullanılması Yasak Eşyalar

Askerde yasak olan eşyalar nelerdir? Hangi malzemelerin askeriyeye girmesi yasaktır? Diye merak ediyorsanız eğer içeriğimizi okuyarak bilgi edinebilirsiniz
Askerde Kışlaya Sokulması ve Kullanılması Yasak Eşyalar

Askerlik, birçok Türk genci için hayatlarında unutulmaz bir tecrübe olarak kalıyor. Ancak, askerliğe gidenlerin karşılaştığı birçok kural ve yasaklar var. Özellikle, askere giderken kışlada yasak olan eşyalar konusu, birçok asker adayı tarafından merak ediliyor. Bu yazıda, askere giderken kışlada yasak olan eşyaları ve nedenlerini ele alacağız.

Askerlikte Yasaklı Eşyalar

Askerlik, belirli kurallar ve düzenlemelere tabidir. Askeri disiplini sağlamak amacıyla, askerlerin kullandıkları bazı eşyalar yasaklanmıştır. İşte askere giderken kışlada yasak olan eşyaların bir listesi:

1. Telefon

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Askeriyede telefon kullanımı, yeni bir yasa ile mesai saatleri dışında serbest hale getirildi. Ancak, kullanılabilecek telefon modelleri sınırlıdır. Askeriyede sadece fotoğraf ve video çekmeyen telefonlar kullanılabilir. Ayrıca, sivil hayatta kullanılan hatlar askeriye içinde kullanılamaz. Sadece belirlenmiş 7 numarayı arama hakkı vardır.

2. Fotoğraf Makinesi/Kamera

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Fotoğraf makineleri ve kameralar, askeriyede kesinlikle yasaklanmıştır. Bu tür aletler, askeri bilgilerin sızdırılmasında kullanılabilir. Bu nedenle, fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır. Ancak, komutandan izin alınarak ilgili birimlerde fotoğraf çektirilebilir.

3. Radyo/MP3

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Radyo, mp3 çalar vb. elektronik eşyalar kullanılamaz. Çünkü bazıları kayıt yapabilir. Ayrıca, askeriye içine su ısıtıcısı ve elektrikli battaniye gibi elektronik eşyalar sokmak yasaktır.

4. Kitap

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Kışlaya sokulması yasak olan eşyalar arasında bazı kitaplar da bulunmaktadır. Bunun nedeni ise birçok kitabın askeriye içerisinde yasaklı listede olmasıdır. Burada yapılan işlem ise şöyle; Okumak istediğiniz kitabı komutan alıyor ve didik didik inceliyor. Bütün sayfalarına bakıyor. Sonrasında yasaklı listede olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer sıkıntı yoksa kitabı damgalıyor ve size geri veriyor.

5. Çakı/Bıçak/ Silah

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Kesici, ateşleyici ve delici aletlerin kullanımı yasaktır. Çatal, bıçak vb. malzemeler yemekhane görevlisi tarafından verilir. Çalındığı taktirde, büyük cezalar verilir.

6. Uyuşturucu/İlaç

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Yaşadığımız sivil hayatta olduğu gibi askeriye içerisinde uyuşturucu madde kullanımı en büyük yasakların başında gelmektedir. Bu tarz suç işleyen askerlerin hapis yatması sürpriz olmayacaktır. Uyuşturucunu yanı sıra hap ve ilaç gibi malzemelerin kışlaya sokulması kesinlikle yasaktır. Askerde bulunan revir bölümünde her türlü ilaç ve tedavi yöntemi sizler için hazır beklemektedir.

7. Yiyecek

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Dışarıdan gıda sokmak da yasaktır. Eğer dışarıdan gıda alınacaksa, mutlaka komutan kontrolünde yapılmalıdır.

8. Sivil Kıyafet

Kışlaya Götürülmesi Yasak Eşyalar

Sivil kıyafet kullanımı sadece belirli durumlarda mümkündür. Mesai saatleri içinde sivil kıyafet kullanımı kesinlikle yasaktır. Ancak, pijama ve eşofman tarzı kıyafetler kullanılabilir. Genel olarak, askeriye verilen kıyafetler kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Askerlik Yeri ÖğrenmeBedelli Askerlik Başvurusu
Askerlik İçin Gerekli Evraklar

Askeri kışlada neden bazı eşyalar yasaklanmıştır?

Askeri kışlada bazı eşyaların yasaklanmasının nedeni, askeri disiplini korumak ve askeri sırların korunmasını sağlamaktır.

Askeri kışlada hangi eşyalar yasaktır?

Askeri kışlada cep telefonu, tablet, laptop, mücevher, saat, tırnak makası, jilet, traş bıçağı, uyku tulumu, yastık, battaniye gibi birçok eşya yasaktır.

Yasak olan eşyaları kullanmak, ne gibi sonuçlar doğurabilir?

Yasak olan eşyaları kullanmak, askeri disiplini bozabilir ve askeri sırların korunmasını zorlaştırabilir. Askerler, yasak olan eşyaları kullanmaları halinde, cezalandırılabilirler.

Askerler, yasak olan eşyaları kullanmadan ne yapabilirler?

Askerler, yasak olan eşyaları kullanmamak için, kışladaki düzenlemelere
uyarak sadece askeri eğitim ve görevler için gerekli olan eşyaları kullanabilirler. Ayrıca, sağlıklı bir şekilde beslenmek için kışladaki yemekleri tüketebilirler.

Askeri kışlada yasak olan eşyaları kullanmak ciddi sonuçlar doğurabilir mi?

Evet, askeri kışlada yasak olan eşyaları kullanmak ciddi sonuçlar doğurabilir. Askerler, yasak olan eşyaları kullanmaları halinde, askeri disiplini bozdukları için cezalandırılabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum