Dünyadaki En Güzel ve İzole Olmuş 10 Gizli Ev

Günümüzde şehrin kalabalıklığından ve aksiyonundan uzakta bir yaşam mı hayal ediyorsunuz? Bu içeriğimizde dünyada şimdiye dek inşa edilmiş 10 en güzel izole yapıyı listeledik.
Dünyadaki En Güzel ve İzole Olmuş 10 Gizli Ev

Yeryüzünde Şimdiye Dek İnşa Edilmiş En Huzurlu Yapılar

Yaşam 21. yüzyılda yedinci viteste hareket ediyor. Nefes almak için zaman bulmakta zorlanıyoruz. Vahşi ve modern bir ormana benzeyen bir ortamda çılgınlıklardan ve kalabalıktan uzaklaşıp yalnızlığın keyfini çıkarabilmek müthiş bir deneyim. Kendinizi merkezinize koymak ve hayatınıza odaklanmak sadece ve sadece etrafınızdaki stresli ortamdan uzaklaşarak olabilir. Neyse ki dünyamız, bize bu yalnızlık düzeyini sunabilecek yerlerden çok da yoksun değil. Bu liste, dünyanın en güzel ve izole yerlerinden 10'unu keşfedebilmeniz için hazırlandı. Bu yerlerden bazıları turistlere de açık! Ya da belli mi olur. Belki bir gün hayalinizdeki evi tasarlarken size ilham kaynağı olurlar.


10. Dağlarla Çevrili Sessizlik

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan Munnar köyü bu tip evlerle ünlüdür. 

daglarla-cevrili-sessizlik.jpg


9. Vietnam Pirinç Tarlaları

Bu güzel yer, Vietnam'ın kırsal bölgesinde yer almaktadır. Fotoğrafta bulunan sevimli kulübe, Mu Cang Cahi’deki pirinç tarlalarında çalışan çiftçilerin mülkiyetidir.

vietnam-pirinc-tarlalari.jpg


8. Issız ve Sonsuz Sakinlik

Bu şirin küçük evin etrafında kimseyi göremiyor musun? İşte bazılarının aradığı tam da bu! Bu ev Saint Cado adlı küçük bir Fransız adasında yer alıyor. 

issiz-ve-sonsuz-sakinlik.jpg


7. Yeşil Kilise

Bu, dünyanın en güzel görünümlü kiliselerinden biri. İzlanda'da bulunan bu kilise yaklaşık 130 yıl önce inşa edilmiş. Turistler tarafından oldukça ilgi gören bir yapıdır.

yesil-kilise.jpg


6. Hobbit Evi

İzole bir yerde dinlenmek istemek hiç de tuhaf olmasa gerek. Fotoğraftaki bu ev aslında Hobbit filminde kullanılan bir eve benziyor. Belki doğanın kalbinde yaşadığınızda tatiliniz biraz daha büyülü bir hal alabilir.

hobbit-evi.jpg


5. Kum, Kaktüsler ve Sörf

Bu güzel ve uzak kulübe, Meksika'da en çok aranan yerlerden biri.

kum,-kaktusler-ve-sorf.jpg


4. Solvay Hut

Solvay kulübe İsviçre'deki Matterhorn Dağı'nda yer almakta. Deniz seviyesinden yaklaşık 4000 metre yükseklikte bulunan ve huzur arayan 10'dan fazla ziyaretçiyi aynı anda ağırlayabilecek büyüklükte... 

solvay-hut.jpg


3. Kamuflaj Evi

Bir kaya oluşumunun ortasında bulunan bu şok edici binaya Eremo di San Colombano ismi verilmiştir. Asırlar boyunca keşişler ve mitler tarafından kullanılmış bu yapı, Kuzey İtalya’daki bir manastırdır. 

kamuflaj-evi.jpg


2. Faroe Adaları

Bu izole ev Faroe adalarından birinde yer almaktadır ve dünyanın en ıssız evlerinden biri olmasıyla ünlüdür.

faroe-adalari.jpg


1. Tepedeki Kilise

Kireçtaşı monolitinin üzerinde güvenle oturan bina, Gürcistan'ın batısında yer almaktadır. Confessor’dan Maximus’a adanmış bir kilisedir. 

tepedeki-kilise.jpg


BONUS

Abant Göl Evi!

Abant'ta bulunan bu göl evini kartpostallarda görmüş olmanız muhtemel. Siz de burada yaşamak istemez miydiniz?

abant-002.jpg


Önerilen İçerik; Sıra Dışı Yeraltı Evleri!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.