İtfaiye Haftası Sözleri | İtfaiye Haftasına Özel Mesajlar

İtfaiye haftası ile ilgili sözler merak edilenler için listeledi. Aşağıda İtfaiye Haftası kutlama sözleri de bulunmakta.
İtfaiye Haftası Sözleri | İtfaiye Haftasına Özel Mesajlar

İtfaiye Haftası Kutlama Mesajları

Ülkemizde 1914 yılında kurulan İtfaiye teşkilatı 25 Eylül 1923 tarihinde Belediye hizmeti olarak kabul edilmiştir. Eskiden Tulumbacı denilen günümüzde ise İtfaiyeci olarak adlandırılan pelerinsiz kahramanlarımız için yazılmış en güzel sözleri araştırdık.

İşte İtfaiye Haftası'na özel 10 kutlama sözü;

1. İtfaiye Haftası Kutlu Olsun. İyi ki Varsınız…

2. Yangın anında canını hiçe sayarak olaylara müdahale eden tüm itfaiye teşkilatı mensuplarının İtfaiye Haftasını kutlarım. Varolun

3. Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftası’nı kutlar, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.

4. Yurdumuzda her yıl 25 Eylül’ün içinde bulunduğu hafta kutlanan İtfaiyeciler Haftasını can alan felaketlerin yaşanmaması dileğiyle başta Belediyemizdeki itfaiye ekibimizin ve ülkemizdeki tüm yangın söndürme ekiplerinin İtfaiye Haftasını kutlar çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.

5. Osmanlı döneminde Tulumbacılar Ocağı ve Askeri İtfaiye Teşkilatı gibi çeşitli isimlerle hizmet veren yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş ve modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur.

6. Yardıma muhtaç her canlının yardımına koşan kahraman itfaiyecileri tebrik ederim.

7. Önemli bir görevi asırlardır kahramanca ve fedakârca yapan, yangın, sel, deprem gibi tüm doğal afetlerde halkımızın can ve mal güvenliği için 7/24 canla başla çalışan İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiye Haftası kutlu olsun.

8. Daha fazla orman alanının yanmaması için canlarını ortaya koyan İtfaiyecilerin ve onlara su ve malzeme taşıyan vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum iyi ki varsınız.

9. Yangın ve kurtarma çalışmalarında, her türlü felâket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak görev yapan İtfaiye Teşkilatı’mıza göstermiş oldukları olağanüstü gayretlerinden dolayı takdiri hak etmektedirler. İtfaiye Haftası’nı can-ı gönülden kutlarım.

10. Fedakârlık, korumak, kurtarmak… İtfaiye denince aklımıza bu kelimelerin gelmesi, onların gerekirse canları pahasına verdikleri emeklerden. Tüm itfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası’nı yürekten kutluyorum. Allah yardımcıları olsun.

İtfaiye Haftası ile İlgili Sözler

Zor ve tehlikeli şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personelimizi tebrik ediyorum.

24 saat halkın emrinde olan itfaiye çalışanları büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiye çalışanları, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup, onlara siper olmaktadır. Bununla birlikte itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olup beraberinde büyük sorumluluklar getirmektedir.

Hz. İbrahim’i ateş’e attıklarında: “Ey ateş! İbrâhîm’e karşı serin ve selâmetli ol!” dediğin gibi.. Sana yalvaran canlı, cansız mahlukatın hürmetine söndür canımızı, ciğerimiz’i yakan orman yangın’larını Ya Râb’bi.. Amin.

İtfaiye Haftası Sözleri

İnsanlar sürekli bana soruyorlar, nasıl oluyor da herkes yanarken itfaiyeciler yanan bir binaya giriyor. Cesaret cevaptır. Şef Kennedy

Allah’ım yangında zor durumda kalan her canlıya yardım et! Yangını söndürmek için varını yoğunu ortaya koyan kahraman itfaiyecilerimize de güç kuvvet ver âmin.

Bazen bir yangın, sel, deprem; bazen sıkışmalı bir trafik kazası… Hatta ağaçta mahsur kalan bir kedi yavrusu… Kısacası tüm canlıları kurtarmak için canını tehlikeye atan tüm İtfaiye Teşkilatı’mızın 306. Kuruluş yılı İtfaiye Haftası’nı kutluyorum.

Yaşanabilecek birçok farklı probleme karşı tüm canlıları kurtarmak ve korumak için 24 saat canla başla çalışan ve çoğu zaman kendilerini siper eden itfaiye çalışanlarımızın İtfaiye Haftası kutlu olsun.

Büyük bir özveri ve fedakârlıkla, canları pahasına, yangına karşı mücadele veren kötü gün dostları, ateş savaşçıları dediğimiz kahraman itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftası kutlu olsun.

Zorlu mesleklerini kahramanca icra eden itfaiye erlerine bizlerin de destek olması; başta izmarit gibi, ormanda piknik yapmak gibi, tarımsal faaliyetlerde kolayca yangına sebebiyet verebilecek durumlara karşı bilinçli olunması toplumsal ve vicdanı bir görev olmaktan öte canlı hayatı için zorunluluktur.  Kısaca sosyal hayatın ve doğanın uyum içinde sürmesi için bu bilinci toplumun her bir ferdine kazandırmak çok önemlidir.

Yangının başlamasından bu yana gece gündüz demeden var gücüyle çalışan İtfaiyeci kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Gece gündüz demeden vatandaşlarımızın canını ve malını kurtarmak adına, kendi canlarını hiçe sayarak büyük fedakârlık ile çalışan tüm İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiye Haftası’nı kutluyorum

Yangın söndürme çalışmalarında emeği geçen tüm İtfaiyeci arkadaşlarıma Allah kolaylık versin.

İtfaiyecilik sadece meslek değil aynı zamanda aşktır… başta Gazi itfaiyeciler olmak üzere tüm itfaiyecileri canı gönülden tebrik ederim.

Bazı kahramanlar pelerin takmaz.

Günlerdir ayaktalar, en kritik noktalarda yangına müdahale ediyorlar. İtfaiyeci arkadaşlardan duamızı eksik etmeyelim.

İtfaiye Haftası Sözleri

Ülkemizdeki orman yangınlarının neden olduğu felaketin ardından yangın sırasında yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce iyileşmesi için dua ediyor ve hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır diliyorum.

Sizler bizlerin süper kahramanısınız. Dualarımız sizinle…

İtfaiyeciler, her gün hayatlarını tehlikeye attıkları için gerçekten de süper kahramanlardır.

İtfaiye çalışanları, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup, onlara siper olmaktadır.

Yüce Rabbim! Tek umudumuz Yağmur . Yanan tüm günahsız canlıların, ağaçların ve bitkilerin hürmetine…

Ayağınıza taş değmesin Sizlerle gurur duyuyorum.

Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personelimiz başta olmak üzere; görevlerini yürüten, bu zorlu mücadelelerinde büyük bir özveri örneği göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımızın haftalarını kutluyor, yangınsız ve kazasız günler temennisiyle çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bugün, modern teçhizat ve personeli ile sadece yangınlarda değil, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat canla başla çalışan İtfaiye Teşkilatımız, kutsal bir vazife ifa etmektedir.

İtfaiye Haftası Sözleri

Milletimizin can güvenliği için mücadele eden ve bu uğurda canlarını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerken, halen hayatta olan ve görevi başında bulunanlara teşekkür ediyor, tüm İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası’nı tebrik ediyorum.

Yangın olur, biz yangına gideriz. Düz ovada keklik gibi sekeriz. Yokuşlarda şahin gibi uçarız. Sandık sandıklar içinde çok şanımız var. Hz. Mevlaya yalvarmamız var. İtfaiye Haftanız Kutlu Olsun.

İtfaiye Haftasını en içten dilekleriyle kutlar “Bir can olsun kurtarabilir miyiz?” inancıyla yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet, ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan tüm itfaiyecilerimize de sağlık, sıhhat, mutluluk ve başarılar dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.