İstanbul'a Yakın Tatil Yeri: Çınarcık Gezisi

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği noktalardan bir tanesi olan Çınarcık, güzel bir vakit geçirmeniz için tam da aradığınız bir yer.
İstanbul'a Yakın Tatil Yeri: Çınarcık Gezisi

İstanbul'dan çok fazla uzaklaşmadan Yalova'da güzel bir tatil geçirmek ister misiniz? Özellikle hafta sonu için tatil yapmayı ve şehirden uzaklaşmayı düşünenler ► İstanbul’a yakın tatil yerlerine gitmeyi tercih ederler. Eğer siz de onlardansanız bu yazı sizin için.

Çınarcık’a ulaşım çok rahat. İstanbul-Çınarcık, arabayla körfezi dolaştığınızda 160 km'dir. Yalova'daki Gezilecek Yerler arasında gösterilen Çınarcık'a devamlı olarak minibüs seferleri düzenlenir. Deniz yolunu tercih ederseniz Bostancı'dan, Yenikapı'dan, Kartal'dan, Kadıköy'den, Sirkeci'den, Pendik'den Yalova'ya / Çınarcık'a çeşitli seferler vardır. İDO ışında Turyol motorları da hizmet vermektedir. Yaklaşık 1,5-2 saat süren yolculuk, İstanbul içinde Avcılar’a gitmekten daha kolay. Bilet fiyatı ise İDO için yalnızca gidiş tek kişi 20 TL.

cinarcik-002.JPG


Çınarcık Kumsalı

Çınarcık sahili hızınıza göre 1 – 2 saat yürüyebileceğiniz uzunlukta. Çarşının içinden kum plaja giden minibüsleri de kullanabilirsiniz, yol boyunca sahilde yürüyüp moteller hakkında bilgi de edinebilirsiniz. Çınarcık'ta çok fazla otel yok, genellikle oda kiralanıyor. Bir de kamp alanı mevcut, isterseniz çadırda da kalabilirsiniz.

Yürümeyi tercih ederseniz taşlık kısmı geçince yavaşça başlayan yumuşacık kumsala inip fotoğraf çekebilirsiniz.

Eğer böyle bir zevkiniz ve koleksiyonunuz varsa Çınarcık’ta çok güzel taşlar toplayabilirsiniz.

Kum plajda birçok işletme var. Buralarda şezlong ve şemsiye fiyatları çok uygun. Dilerseniz yiyecek de mevcut. Kimi mekanlarda kaydırak gibi eğlence tercihleri de var.

Çocuklarınız varsa gidebileceğiniz küçük bir lunapark da var.


Çınarcık Şelalesi

Çınarcık gezisi düzenlediyse kesinlikle gitmeniz gereken yer arasında Çınarcık Şelalesi de olmak zorundadır. Doğayla iç içe bir görüntü sergileyen şelaleye minibüslerle kısa bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.

porsuk-agaci.JPG

Porsuk ağacı, boyu 15 metreye kadar uzanabilir. Yaprak ve genç sürgünlerinde taksol adı verilen zehirli alkolid vardır. İlaç sanayiinde kullanılır.

cinarcik-selale-kopru.JPG

Şelalede yürürken kimi zaman asma köprülerden veya tahta köprülerden geçmeniz gerekiyor. Şelalede sadece ayaklarınızı sokarak yürüyebilir veya suyun altına girebilirsiniz. Eğer suyun altına girecekseniz havlunuzu yanınızda götürmeniz ve içinize mayonuzu giymeniz gerekecek.

cinarcik-selale-004.JPG

Şelale geziniz bitince vaktiniz varsa çay bahçesinde gözleme yemenizi tavsiye ederim.

Gün sonunda merkeze döndüğünüzde renkli bir gün batımından önce bir kez daha denize girmek isteyebilirsiniz. Kimse yokken ve güneş battığında deniz ayrı bir güzel. Yalnız kum plaja gitmeyip sahil boyunca bir yerde girerseniz küçük yengeçlerle karşılaşabilirsiniz :) Deniz ayakkabısı giymeniz iyi olabilir.

Fotoğraf çekmeyi sevenler ve orblardan haberi olanlar için Çınarcık adeta bir orb cenneti.

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.