iPhone XS Max Yerine iPhone XS Almanız İçin 9 Mantıklı Neden

Her yıl bir üst modelini piyasaya çıkaran Apple, bu sene de İphone xs Max ve iphone XS'yi satışa çıkardı.
iPhone XS Max Yerine iPhone XS Almanız İçin 9 Mantıklı Neden

İphone XS, İphone XS Max Karşılaştırma

Apple son dönemde, İphone XS, İphone XS Max, ve İphone XR'yi piyasaya sürdü. Bu telefonların arasında kararsız kaldıysanız bu içeriğimize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bize göre İphone XS almanız sizler için daha uygun olacaktır. Peki ya neden diye sorduğunuzu biliyoruz.

Bu sorunuza cevap niteliği taşıyan içeriğimizle sizleri baş başa bırakır saygılarımızı sunarız :)

İphone XS Max Değil İphone XS almanız için 9 neden;

iphone-001.gif


1. İphone XS, İphone XS Max'den Daha Uygun Bir Fiyata Sahip

Yeni çıktığı için fiyatlarının bu kadar yüksek olması gayet normal. Özellikle de Türkiye'de Apple ürünlerinin fiyatlarının yüksek olması bu normalliklerden biri.

İphone XS 64gb - 512gb

İphone XS Max 64gb -  512gb

ARALARINDAKİ FİYAT FARKI %10 civarında...

Sizlere açık konuşmamız gerekirse 512gb depolama alanına sahip olan bir telefonu doldurmak oldukça zor olabilir. Standart bir kullanıcı genel olarak 64gb'lık bir bellek tercih etmektedir. iPhone XS Max'i almak yerine, İphone XS almanız size %10 civarında kar ağlayacaktır.

iphone-009.jpg


2. İphone XS ve İphone XS Max Görüntü Kalitesi Aynı

İphone XS ve XS Max ikiside İphone X ile aynı olan OLED "süper retina" ekranına sahiptir. Aynı piksel yoğunluğu, aynı kontrast oranına sahipler. İphone XS, genel boyut açısından çok daha kolay yönetilebilir. Ayrıca İphone 8 Plus olmak üzere diğer iphonelerden çok daha büyük bir ekrana sahip olduğunu özellikle bilmelisiniz.

iphone-xs-ve-xs-max.jpg


3. İphone XS ve İphone XS Max'dan Daha Hafif

Yeni bir telefon alırken ağırlıklarına çok fazla önem vermeyebilirsiniz. Fakat merak edenler için İphone XS, İphone XS Max'dan daha hafiftir. İphone XS'nin ağırlığı 177 gramdır. İphone XS Max'ın ağırlığı ise 208 gram olarak belirlenmiştir.

iphone-xs-ve-iphone-xs-max-agirliklari.jpg


4. İphone XS ve İphone XS Max İşletim Sistemi Aynı

Boyutu büyük olan bir telefonu satın almak onun daha iyi performansa sahip olduğu anlamına gelmez. İphone XS ve İphone XS Max, 6 çekirdekli CPU, 4 çekirdekli CPU makine öğrenmeye adanmış yeni nesil sinir motoru içeren Apple, a12 Bionic yongasıyla çalışmaktadır.

iphone-xs-ve-iphone-xs-max-isletim-sistemleri.jpg


5. İphone XS ve XS Max Arka Kamera Çekim Kalitesi Eşit

İphone xs ve iphone xs max aslında aynı kamera sistemine sahiptir. İphone XS arka kamerasının Max'den daha büyük olması hiçbir şeyi değiştirmemektedir. Aşağıda bulunan görsele bakarsanız arka kamera özelliklerinin tamamen aynı olduğunu görebilirsiniz.

iphone-xs-ve-xs-max-arka-kamera-sistemleri-001.jpg


6. İphone XS ve XS Max Ön Kamera Çekim Kalitesi Aynı

Aynı arka kamerada olduğu gibi İphone XS'nin İphone XS Max'dan hiçbir farkının olmadığını özelliklerinden anlayabilirsiniz.

iphone-xs-ve-xs-max-on-kamera-sistemleri.jpg


7. İphone XS ve İphone XS Max'in Suya Karşı Aynı Dayanıklığa Sahip

Hem İphone XS hemde İphone XS Max , İEC tarafından eşit derecede ''İP68'' olarak değerlendirilmektedirler, yani ikisinin de aynı su dayanıklılığına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

iphone-xs-ve-iphone-xs-max-suya-karsi-dayanikliligi.jpg


8. İphone XS ve İphone XS Max'ın Her İkisinde de Çift Sim Özelliği Var

İphone XR de dahil olmak üzere tüm İphone'lar da fiziksel nano sim kartının yanı sıra diğer bir elektronik "eSİM" kartı bulundurulmaktadır. İphoneunuzda iki sim kart bulundurmak, iki telefon numarasına sahip olmanıza izin veriyor.

iphone-xs-ve-iphone-xs-max-cift-sim-ozelligi.jpg


9. İphone XS ve XS Max'in İOS Sistemi Eşdeğer

İki telefonda da İOS 12 sürümü kullanılabilmektedir. Her yeni güncellemede telefonunuza otomatik olarak güncelleme gelir. Tüm İphoneler bu güncellemeleri eş zamanlı olarak yapmaktadırlar.

Yurtdışından iPhone almak isteyenlerin tercih ettiği en büyük platform hiç şüphesiz Aliexpress Türkiye satış sitesi. Uygun fiyatlarla iPhone telefon satın almak isteyenler ağırlıklı olarak dünya devi AliExpress satış sitesini tercih ediyor. Ayrıca yurtdışından iPhone ya da farklı telefon modellerde akıllı telefon satın almak isteyenler için hazırladığımız Aliexpress'ten Nasıl Telefon Alınır? isimli içeriğimizi incelemenizi öneririz. Bu içerikte gümrük vergileri, fiyat farkları ve satın aldığınız telefonu işletme gibi detaylı bilgiler yer almaktadır. 

iphone-xs-ve xs-maxin ios-sistemi.jpg


Not: Genel olarak içeriğimizde neden İphone XS Max yerine İphone XS almanız gerektiğini anlattık. Gördüğünüz gibi aralarında hiçbir farkın olmadığı, hatta İphone XS'nin kullanım olarak daha ön planda olduğunu görmektesiniz. Sadece boyutu daha büyük diye İphone Max'a daha fazla ücret vermeninin sizce de mantıklı bir açıklaması var mı? Tabiki büyük ekranın avantajlarını size sunabilecek özel bir mesleğe sahip değilseniz.


Önerilen İçerik; iPhone Kullanıcılarının Bilmesi Gereken 8 Klavye Özelliği

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum