İnsan Vücudundaki En Güçlü Kas

Güç her zaman insanların dikkatini çeken bir konu olmuştur. İnsan vücudunda en güçlü kasın dil olduğu bilinse de aslında en güçlü kas hangisidir sorusunun tek bir cevabı yoktur.
Vücuttaki En Güçlü Kaslar Nelerdir?
Birçok insan, vücudunda yer alan en güçlü kasın hangisi olduğunu merak ediyor. Şunu iyi bilmeliyiz ki, her kasın kendi bölgesinde büyük özelliği bulunmaktadır. Vücudun her bölgesinde ayrı ayrı güçlü kaslar yer almaktadır. Kısacası, hangi kas en güçlüsüdür sorusunun tek bir cevabı olmamasının nedeni gücü ölçmenin farklı yollarının bulunmasıdır. Bunlar:
- Mutlak Güç (maksimum kuvvet)
- Dinamik Güç (tekrar eden hareketler)
- Elastik Güç (gücün hızla uygulanması, güç sürekliliği, yorgunluğa dayanıklılık)
Birçok kaynağa göre insan vücudunda 650 iskelet varken, bazı kaynaklarda bu sayı 850'yi bulur. Çünkü karmaşık kaslarda kaslar ayrı ayrı sayılabilir. Ayrıca kas sayısı kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.
İnsan vücudundaki kaslar kardiyak, düz kaslar ve iskelet kasları olmak üzere üç tiptedir. Kardiyak kasları, kalp duvarını oluşturur ve kalbin kuvvetle sıkışmasını sağlar. Düz kaslar, bağırsak, rahim, kan damarları duvarlarını ve gözün iç kaslarını oluşturur. İskelet kasları ise kemiklere ve bazı bölgelerde (yüz gibi) deriye bağlıdır. İskelet kaslarının sıkıştırılması ile eklemler ve diğer beden kısımlarının hareketi sağlanmış olur.
Vücutta Bulunan En güçlü Kaslar
1. Çene Kasları
Ağırlık kaldırma açısından en güçlü kaslardır. Çenedeki bütün kaslar birlikte çalıştığı zaman dişler, ön tarafta 25 kilo basınçla; azı dişlerinde 90 kilo basınçla kapatılabilir.
2. Dil
Dil, bir grup kasgtan luşur ve neredeyse kalp kadar çok çalışır. Hem beslenme için önemli bir araçtır hem de sesleri oluşturmak için eğilip bükülebilir ve sıkışıp genişleyebilir. Mikropları uzak tutar ve biz uyurken bile sürekli olarak ağız salgısını boğazdan aşağı itmekle görevlidir.
3. Gluteus Maximus
Vücuttaki en büyük kastır ve insan vücudunu ayakta tutmaktan sorumludur.
4. Gözün Dış Kasları
Baş hareket ederken görüntüyü sabitlemek için sürekli hareket eder. Örneğin bir saatlik okumada göz yaklaşık 10.000 hareket yapar, bu yüzden yorulabilir.
5. Kalp
En çok çalışan kastır. Her atışında yaklaşık 71 gram kan pompalar. Bu da günde yaklaşık 9450 gram kan pompalanması demektir. Kalp insan ömrü boyunca 3 milyardan fazla çarpar.
6. Karın Kası
Çekim gücüne en çok sahip olan kastır. Sırt üstü düşmemizi engeller. Bedeni ayakta tutmakta önemi büyüktür ve yürüme, koşma, dansta da önemlidir.
7. Rahim Kasları
Bir bebeği doğum kanalından itebildiği için güçlü olarak kabul edilirler. Hipofiz bezi, sıkışmayı sağlamak için oksitosin adlı hormonu salgılar.
Önerilen İçerik;
UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.
NeOldu.com
- Yorumlar 3