Tüm Bakirliğiyle Kalan İnsan Eli Değmemiş Harika Yerler

Dünyanın farklı yerlerinde bulunan, insanoğlunun ayak basmadığı ve el değmemiş harika yerleri bir araya getirdik. İşte bakirliğini koruyan doğal yerler...
Tüm Bakirliğiyle Kalan İnsan Eli Değmemiş Harika Yerler

Henüz Keşfedilmemiş Doğal yerler

Dünyada öyle yerler var ki, insanı tek bir saniye fotoğrafına bakmakla bile kendisine hayran bırakıyor. Bir de orada olduğunuzu düşünün. Zamanın başlangıcından beri aynı kalmış gibi duran, güzelliği bozulmamış ve insan eli değmemiş bu yerleri gördüğünüzde orada bulunmak isteyebilirsiniz.

İnsanoğlunun ayak basmadığı ve muhtemelen vahşiliğini koruyan bu doğa harikası yerler dünyada var olamayacak kadar güzel bir cenneti andırıyor.

Tüm bakirliğini korumayı başarmış insan eli değmemiş doğal yerler;

1. Rusya’da Yer Alan Orman Gölü

Keşfedilmemiş Doğal Yerler

Bu gizemli gölün yerinin neresi olduğu tam bilinmese de, Rusya'nın Tyumen bölgesinde bulunduğu düşünülüyor. Ormanın içinde derin bir şekilde nasıl yer almaya başladığını kimse bilmiyor.

2. Tepui, Güney Amerika

Keşfedilmemiş Doğal Yerler

'Tepui' kelimesi, bu inanılmaz doğal yapıların bulunduğu Gran Sabana yerli halkının dilinde 'tanrıların evi' demektir.

3. Honokohau Falls, Maui Adası

Keşfedilmemiş Doğal Yerler

Turizme açılmış ancak yapılaşmaya izin verilmeyen Maui Adasında bulunan bu şelale görenleri büyülüyor. Yeşillikler içinde akan su, insanın içini fotoğrafa bakarken bile serinletiyor.

4. Madagaskar'ın Taş Ormanı Tsingy de Bemaraha

Keşfedilmemiş Doğal Yerler

Bu kayalık kanyonlar, milyonlarca yıllık bir dönem boyunca oluşmuştur. Muson yağmurlarının oluşturduğu eşsiz, gizemli doğal köprüler, kıvrımlar ve kanyonlar hayranlık uyandırıyor.

5. Dallol, Etiyopya

Keşfedilmemiş Doğal Yerler

Bugün, tuz madenciliği Dallol Volkanı civarında gerçekleştiği için dokunulmamış bir alan değil fakat yanardağın yakınlarında yaşam alanı yok. Bilim adamları yanardağın uzay benzeri manzarasının, Jüpiter gezegeninin uydusu Io'nun yüzeyine çarpıcı bir benzerliği olduğunu düşünüyor.

Benzer İçerik Önerileri
Görmeniz Gereken Doğal GüzelliklerAklınızı Başınızdan Alacak Olağanüstü Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum