Dünyanın En İlginç Düğün Geleneğine Sahip 10 Ülke

Düğün denilince akla eğlence, dans, canlı müzikler geliyor. Ancak bazı ülkelerin düğün anlayışı çok farklıdır. İşte, o ülkeler ve ilginç düğün adetleri
Dünyanın En İlginç Düğün Geleneğine Sahip 10 Ülke

İlginç Düğün Gelenekleri

Hepimizin bildiği gibi aileler toplumları oluşturan en küçük yapı taşlarıdır. Elbette ailenin oluşması için ilk önce bu yola baş koyan anne ve babanın evlenmesi gerekir. Evlilik törenleri de başlı başına yapıldığı ülkelerin toplumlarının aynası kabul edilebilir. Eşi benzeri hiç görülmemiş evlilik merasimlerini sizler için derledik.

İşte, çok farklı ve ilginç düğün gelenekleri:

1. Afrika Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Afrika’nın rengarenk kültür mozaiğinde düğünlerin de önemli yeri vardır. Düğünde evlenen çiftten süpürge üzerinde zıplamaları istenir. Aynı gelenek Amerika’da yaşayan siyahlarda da uygulanır. Süpürge üzerinden atlamak çiftlerin mazisindeki istenmeyen hadiseleri yok etmek manasını taşımaktadır. Afrika'nın bazı bölgelerinde damat adayı, kızı ailesinden istedikten sonra gelin adayına para ve fıstık verir. Gelin, damat birlikte fıstığı bölüşür. Çifti görüştüren aracı varsa ona da bir parça verilmek zorundadır.

2. Güney Kore Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Güney Koreli damatların evlilik töreninin bitimiyle arkadaşları tarafından ayakkabıları ve çorapları çıkarılır. Damadın arkadaşları falakaya benzer bir yöntemle kurutulmuş balıklarla damadın ayağının altına vurur.

Bu geleneğin damadı güçlendirildiğine inanılmaktadır. Ayrıca Koreliler düğünde çok fazla tebessüm eden damadın kız çocuğu sahibi olacağına inanıyor. Gelin ve damadın üzerlerine kuruyemiş atılıyor ve çiftten kuruyemişleri havada yakalamaları isteniyor. Eğer gelin daha çok fındık yakalarsa erkek, kayısı yakalarsa da kız çocuğu olacağı düşünülüyor.

3. Çin Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Çin’de evlilik günleri astrologlar tarafından karara bağlanır. Damattan düğün öncesi gerdek yatağını hazırlaması ve yatağın üzerini çeşitli meyvelerle donatması istenir. Daha sonra misafir ailelerin çocuklarının o yatakta meyvelerle oynaması talep edilir.

Yatakta oynayan çocuk sayısı ne kadar fazla olursa yeni kurulan ailenin çocuklarının da o kadar çok olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna inanılır. Bu dönemde cehennemin kapısının açılıp, kayıp ruhların serbest kaldığına inanılmaktadır. 

4. Finlandiya Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Finlandiya’da bizdeki çiçek atmaya benzer bir adet var. Bu ülkede evlenen kadınlar düğünde altın bir taç takıyor. Düğün sonunda gelin bekar arkadaşlarından birisine tacını veriyor. Tacı alan kızın evlilik sırasının geldiğine inanılıyor.

5. Fransa Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Fransa’da evlenen çiftten ailede nesilden nesle gelen tastan şarap içmeleri istenir. Küçük çocuklar gelin ve damadın önünde bir kurdele uzatır. Gelin de bu kurdeleyi keser. Fransa’da bunun anlamı yeni kurulan ailenin karşılaşacakları tüm güçlükleri yenebileceklerini bildiriyor.

6. Japonya Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Japon evlilik törenlerine ‘sakazuki-goto’ adlı tören damgasını vuruyor. ‘3, 3, 9’ anlamına gelir. Gelin ve damat üç ayrı tabaktan üç yudum sake (Japon içkisi) içerler. Kapların üçü de değişik ebatlarda olur ve en küçük tabaktan başlanır.

Budizm’deki 9 sayısının 3 kat mutluluk getirdiğine işaret eden inanca göre 3 tabak ve 3 yudum bu törende esastır. Burada içilen sakelerin çoğunun tadı hoş olmuyor. Bunun nedeninin ise çifte hayatta her zaman iyi şeylerin değil kötü durumların da yaşanabileceğinin mesajını vermek olduğu belirtiliyor.

7. Hindistan Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Hindistan’da düğün 3 gün boyunca sürer. Ancak kına merasimi düğünden evvel hem gelin hem de damat için uygulanır. Nikahta damat ve gelinden yakılan kutsal ateşin çevresini 7 defa dolaşmaları istenir. 

Aynı zamanda damadın kayın validesi tarafından ayakları yıkanır. Ardından süt ve bal ikram edilir. Damat gelinin kıyafetinden sorumludur. Gelin beyaz gelinlik yerine "sari" denilen özel bir giysi giyer. Törene gelirken gelinin üzerinde gündelik kıyafet olmak zorundadır. Daha sonrasında kocasının kendisine sunmuş olduğu kıyafetleri giyer.

8. Pakistan Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Pakistan’da evlilik adetleri biraz daha ilginç. Bu ülkede herhangi bir ailenin kızına talip olan damat adayı kızın ailesi tarafından küfür ve hakaret testine tabi tutulur. Evlenmek isteyen genç kendisine edilen küfür ve hakaretlere boyun eğerse kızın ailesi evliliğe onay veriyor. Aksi bir durum yaşanırsa düğün vb. organizasyonlar iptal ediliyor.

9. Kuzey Kore Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

Kuzey Kore’de evlenmek isteyen erkeklerin muhakkak askerliğini bitirmiş olması gerekmektedir. Bu ülkede evlilik yaş sınırı kızlar için 25, erkekler için ise 27’dir. Erkeklerde 27, kadınlarda ise 25 yaşının altında olanlar hiçbir şekilde evlenemez. Mutlaka bu yaşı geçmiş olması gerekir.  Aynı zamanda Kuzey Kore'de eski geleneklerde damatlar arkalarında kaz taşıyarak beyaz bir atın üstünde gelinin evine gidiyor. 

10. İtalya Düğün Gelenekleri

İlginç Düğün Gelenekleri

En komik düğün geleneği ise İtalya’nın ücra köylerinde yaşanıyor. Söz konusu yerlerde damat sadece iç çamaşırı ile bütün köyü gezer. Evleri ziyaret ederken düğününün olacağını da söyler. İnsanlar damat adayını beğenirlerse bol para verirler. Ancak beğenmezlerse önüne bozuk para sallarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kusursuz Gelin Olmanın YollarıDüğünde Oturma Düzeni Nasıl Olmalıdır?
İstanbul’da Düğün Fotoğrafı Çektirilen YerlerDüğünde Fit Olmanızı Sağlayacak Öneriler

Düğün gelenekleri nelerdir?

Düğün gelenekleri arasında; bayrak merasimi, bayrak dikme, düğün eğlencesi, kına yakma, damat ve gelin traşı ve gelin alma merasimi bulunur. Son olarak gelenekler içerisinde düğün araçları ile konvoy yapma da isteğe bağlı olarak yer alır.

Eski Türk düğünleri nasıl olur?

Eski Türkler'de düğünler genelde anne ve babanın oturduğu yerde yapılırdı. Düğünlerde sandalyeler yuvarlak bir şekilde dizilirdi. Ortada insanlar dans eder, eğlenirlerdi. Evlenen çocuklar aileden ayrılıp kendi evlerini kurarlardı. En küçük erkek çocuk evlenince evden ayrılmaz, gelini baba ocağına getirirdi.

Gelin eve girerken neden ayna tutulur?

Gelin evine girerken ayna tutulmasının sebebi aydınlık bir hayatının olmasını istediği içindir. Gelin baba evinden çıkarken, oğlan evin kapısından içeriye girerken evliliğin yolunda gitmesi ve çiftin mutlu olmasını sağlamak için dinsel işlemler yapılır. Ayna tutulması işlemi de bunun içindir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.