İnsan Sağlığına Etki Eden Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Bu içeriğimizde insan sağlığına katkı sağlayan ıhlamurun faydaları hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik.
İnsan Sağlığına Etki Eden Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Kış aylarının vazgeçilmez bitki çayı ıhlamur hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Bu içeriğimizde ıhlamurun insan sağlığına faydalarını ve kullanım alanlarını sizlere sunacağız. Mucizevi tedavi edici etkileriyle hastalıklara şifa olan ıhlamur hakkında tüm merak edilenleri de içeriğimizde bulabilirsiniz.

Ihlamurun Faydalarının Listesi

SıraFaydalarıEtkisiUygulanışı
1Soğuk Algınlığını ÖnlerSolunum Yollarını AçarBal ve Limonla Karıştırarak
2Metabolizmayı GüçlendirirKan Dolaşımını HızlandırırÇay Yaparak
3Bronşlara İyi GelirAkciğerlerin Temizlenmesini SağlarÇay Yaparak
4Sindirim Sistemini HızlandırırBağırsaklardaki Mikropları TemizlerÇay Yaparak
5Öksürüğe iyi Gelirİltihaplanmaları SökerÇay Yaparak
6Stresi AzaltırYorgunluğu Ortadan KaldırırÇay Yaparak
7Göz Sağlığına iyi GelirGözleri DinlendirirÇay Yaparak

Ihlamurun Faydaları

İşte ıhlamur hakkında bilinmesi gerekenler ve ıhlamurun kullanım alanları...

1. Soğuk Algınlığını Önler

Ihlamur Çayı

Soğuk algınlığı hastalığının tedavisinde sıklıkla kullanılan ıhlamur solunum yollarının açılmasını ve mikroplardan temizlenmesini sağlar. Bu sayede hastalıkların iyileşme süreci hızlanır ve rahat nefes alıp verme sağlanır. Ihlamurun bal veya limon ile karıştırılması vücut için daha etkili ve daha tedavi edici etkiler yapabilmektedir.

2. Metabolizmayı Güçlendirir

Ihlamur Çayı

Kış aylarında özellikle fazla üşüyen insanların kullanması gereken ıhlamur çayı vücut direncini artırır ve kan dolaşımını hızlandırmaya yarar. Bu sayede aşırı üşüme engellenmiş olur.

3. Bronşlara İyi Gelir

Ihlamur Çayı

Solunum yolu hastalıklarında öncelikle bronşlarda iltihaplanma görülür ve nefes alıp verme zorlaşır. Bu sürecin tedavi edilmesinde ise ıhlamur doğal bir ilaçtır. Bronşların açılmasında etkili olan ıhlamur dezenfektan etkisiyle akciğerlerin temizlenmesini sağlar.

4. Sindirim Sistemini Hızlandırır

Ihlamur Çayı

Sindirim sistemindeki problemleri ve aksaklıkları düzenleyen ıhlamur özellikle kabızlık probleminin önüne geçmektedir. Mide enzimlerine de etki eden ıhlamur mide rahatsızlıklarının da önüne geçmektedir. Ihlamur sayesinde bağırsaklardaki mikroplarda temizlenir. Ihlamur gibi sindirim sistemine iyi gelen kefir içeriğimize göz atmayı unutmayın. Kefirin Faydaları Nelerdir? Kefir Nedir? Kefir Nasıl Yapılır?

5. Öksürüğe iyi Gelir

Ihlamur Çayı

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ıhlamur öksürük problemini de büyük oranda ortadan kaldırır. Öksürüğe sebep olan iltihaplanmaları söken ıhlamuru gün içerisinde bir kaç defa tüketebilirsiniz.

6. Stresi Azaltır

Ihlamur Çayı

Vücudun ve kasların rahatlamasını sağlayan ıhlamur bitkisi beyinsel fonksiyonlara da etki eder ve stresi azaltır. Bilişsel yorgunluğun ortadan kalkmasına yarayan ıhlamuru yoğun iş temposu içerisinde kullanmak işe yarayacaktır.

7. Göz Sağlığına iyi Gelir

Ihlamur Çayı

Ihlamur çayını ılıkken pamuk ile göz ve göz çevresine sürerek gözünüzü mikroplardan koruyabilirsiniz. Çapak ve diğer göz problemlerinin tedavisinde ıhlamur sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca gözlerinizin uzun süreli çalışma koşullarından sonra dinlendirilmesi için ıhlamur uygulaması yapabilirsiniz.


En İyi Ihlamur Çayları

İçeriğimizin bu kısmında sağlığınıza katkıda bulunacak olan en iyi ıhlamur çaylarını bir araya getirdik.

En İyi Ihlamur Çayları Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1GLŞ Şifahanem Organik Aktar Ihlamur Çiçek250 g10/9.9
2Hancıbey Ihlamur Çiçek100 g10/9.7
3Herbs & Harmony Ihlamur Çayı Çiçek330 g10/9.8
4Gönül Kahvesi Ihlamur200 g10/9.9
5Arifoğlu Ihlamur Çiçek50 g10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ihlamur Çayları
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Sağlığa Birçok Faydası Olan Ihlamur Çayları

Her türlü hastalığa şifa olan ve tüm bakterileri söküp atan ıhlamur çaylarını detaylıca inceledik. İşte en iyi ıhlamur çayları.

1. GLŞ Şifahanem Organik Aktar Ihlamur Çiçek

Ihlamur

Amazon
Fiyatını Gör
GLŞ
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim250 gr

İnternetten ıhlamur alacaksanız ve doğal olmasını istiyorsanız GLŞ Şifahanem tam size göre. Zirai ilaçlamaya maruz kalmayan ürün, kullanıcılarından olumlu yorumlar alıyor.

2. Hancıbey Ihlamur Çiçek

Ihlamur

Amazon
Fiyatını Gör
Hancıbey
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 gr

En çok satan ıhlamur çayı markalarından olan Hancıbey, orijinal ve steril paketlemesiyle ön plana çıkıyor. 100 gr olarak satın alabileceğiniz ürün, bizce en iyilerden bir tanesi.

3. Herbs & Harmony Ihlamur Çayı Çiçek

Ihlamur

Amazon
Fiyatını Gör
Herbs ve Harmony
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim330 gr

Tamamen organik olmasıyla dikkat çeken Herbs & Harmony, 330 gr olarak satışa sunuluyor. İçinde hiç katkı maddesi bulunmayan ürün, bu sayede birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

4. Gönül Kahvesi Ihlamur

Ihlamur

Amazon
Fiyatını Gör
Gönül Kahvesi
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim200 gr

Herbal tea kategorisinde yer alan Gönül Kahvesi, yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. 200 gr olan ıhlamur çayı, kullananlar tarafından sıkça tavsiye ediliyor.

5. Arifoğlu Ihlamur Çiçek

Ihlamur

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Ihlamur Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 gr

En çok satan ıhlamur çayı markası Arifoğlu, uygun fiyatı ve organik yapısıyla karşımıza çıkıyor. 50 gr hacmi bulunan ürün, bizce en iyi ıhlamur çaylarından bir tanesi.

Ihlamur Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ihlamur çayı tüketiminde dikkate edilmesi gereken önemli unsurlardan biri tüketim miktarıdır. Uzun süreli ve aşırı ıhlamur tüketimi çeşitli kalp rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Ancak kısa süreli kullanımlarda herhangi bir yan etki görülmez.

Gebelik ve emzirme dönemindeki kadınların ıhlamur çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına başvurmaları önerilmektedir.

Ihlamur çayı hazırlarken uzun süre kaynatmak etkilerinin azalmasına ve yarar sağlamamasına neden olmaktadır.

Ihlamuru tüketirken ılık olmasına özen gösterin.

Ihlamur Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Ihlamur Bitkisi Ne İşe Yarar?

Ilıman iklimlerde yetişen ıhlamur, hoş kokulu ve sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Demet demet sarkan sarı renkli ve oldukça hoş kokulu çiçekleri ile hemen hemen her sokakta ıhlamur ağaçlarına rastlanılmaktadır. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte sıkça tüketilen ıhlamur çayı sağlık açısından oldukça önemli bitki çaylarının başında gelmektedir. Kış aylarında birçok hastalığa karşı koyma ve direnç sağlayan ıhlamur çayı hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. A vitamini bakımından oldukça zengin olan ıhlamur aynı zamanda doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Sindirim sistemini düzenler ve bağışık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Düzenli ıhlamur tüketimi cilt sağlığından kalp sağlığına kadar birçok alanda etkili bir koruma ve tedavi sunmaktadır. Farklı kültürlerde de tercih edilen ıhlamur tüketimi sindirim ve bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlamasının yanı sıra sakinleştirici olarak da kullanılmaktadır. Sakinleştirici özelliğine sahip olan ıhlamur, stresi azaltarak sinirleri yatıştırır. Aynı zamanda uyku problemi yaşayan kişilerin ıhlamur tüketimi ile uykuya daha rahat geçişi sağlar ve daha rahat uyku imkanı sunar.

Ihlamurun bağışıklık sistemine faydaları neler?

Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen ıhlamur, bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı önemli ölçüde koruma ve direnç sağlamaktadır. Düzenli ıhlamur tüketimi kış aylarında meydana gelen salgınlara karşı koruma sağlar. Aynı zamanda kış aylarında hastalıklara karşı koruma amaçlı tüketilen ıhlamur çayı bal ve limon ile birlikte tüketildiğinde daha fazla etki sağlamaktadır. Ballı ve limonlu ıhlamur çayı tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur çay ılıdıktan sonra bal ilave etmektir. Aksi halde sıcak su balın etkisini azaltacaktır. Kış aylarında hastalıklara karşı yüksek koruma ve direnç sağlayan ıhlamur, soğuk havaların etkisiyle ve hastalıklar nedeniyle meydana gelen öksürüğü en aza indirir. Öksürük tedavisinde sıklıkla kullanılan ve olumlu sonuçlar alınmasını sağlayan ıhlamur vücut direncini arttırarak hızlı iyileşme sağlamaktadır. Aynı zamanda kış aylarında kan dolaşımını hızlandırarak üşüme sorununu en aza indirir. Özellikle kansızlığı gidererek üşümenin azalmasını ve hatta ortadan kalkmasını sağlar.

Kronik hastalıklardan olan bronşit ve astım tedavisinde olumlu sonuçlar veren ıhlamur çayı tüketimi solunum yollarını açarak rahat nefes alınmasını sağlar. Özellikle kış aylarında kendini gösteren bronşit, ilaç tedavisinin yanı sıra ıhlamur çayıyla da tedavi edilmektedir. Ihlamur çayı bronşları rahatlatarak kolay nefes alınmasını sağlar. Astım gibi kronik solunum yolu hastalıklarının tedavisi ıhlamur çayı ile desteklenmektedir. Düzenli kullanım ile astım belirtilerini azaltarak atakların daha seyrek meydana gelmesini sağlar. Aynı zamanda astımı tetikleyen birçok bağışıklık sistemi hastalığına karşı koruma ve direnç sağlar. Kış aylarında artan soğuk algınlık ve benzeri birçok bağışıklık sistemi hastalıklarında terleme ile tedaviye katkıda bulunulmaktadır. Terleyerek vücuttaki zararlı toksinlerin atılımı sağlanarak iyileşme süreci hızlandırılır. Bu dönemlerde tüketilen ve terlemeye yardımcı olan ıhlamur çayına acı biber katılarak daha çok terleme sağlanabilir.

Ihlamurun kalp ve damar sistemine faydaları neler?

Kan akışını hızlandırıcı özelliğiyle bilinen ıhlamur, kan akışını hızlandırarak damar çevresinde oluşabilecek tabakaları engeller ve damar tıkanıklığının önüne geçer. Kan dolaşımını hızlandıran ıhlamur aynı zamanda kanın temizlenmesini de sağlar. Kan akışını hızlandıran ve kanı temizleyen ıhlamur, damar tıkanıklığını önleyerek kalp sağlığına katkıda bulunmaktadır. Kalp sağlığına dolaylı yollardan da olsa katkı sağlayan ıhlamur, vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

Ihlamurun sindirim sistemine faydaları neler?

Tıpkı bağışıklık sisteminde olduğu gibi sindirim sisteminde de oldukça etkili olan ıhlamur çayı, hazmı kolaylaştırır ve çeşitli sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlar. Uzmanlar günde 3 bardak ıhlamur çayı tüketimi önermektedir. Özellikle metabolizması yavaş çalışan ve tembel sindirim sistemine sahip olan kişilerin ıhlamur tüketimi ile metabolizmanın ve bağırsakların hızlı çalışmasını sağladığını belirtilmektedir.

Ihlamurun cilt sağlığına faydaları neler?

Özellikle kuru ve hassas ciltlere önerilen ıhlamur, cildi nemlendirir ve besler. Cildin sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayan ıhlamur, cildin tazelenmesini sağlar. Cildin temizlenmesini sağlayan ıhlamur, hücrelerin yenilenmesini sağlayarak leke ve kırışıklık oluşumunu engeller. Birçok cilt bakım ürünlerinin içeriğinde kullanılan ıhlamur, cilt bakımına katkı sağlarken aynı zamanda birçok cilt hastalığına karşı koruma ve tedavi imkanı sağlar. Egzama ve sedef hastalığının tedavisinde de kullanılan ıhlamur, kaşıntıyı önleyerek cildin ferahlamasını sağlar. Aynı zamanda göz ve göz çevresine uygulanan ıhlamur suyu çapaklanmayı önler ve göz çevresini bakterilerden arındırır.

Ihlamurun saç sağlığına faydaları neler?

Kaşıntı önleyici özelliğine sahip olan ıhlamur saç durulama suyuna katıldığında saç derisini besler ve saç derisinde meydana gelen kaşıntıları ortadan kaldırır. Besleyici özelliği olan ıhlamur saçları besleyerek gürleşmesini sağlar. Gün içerisinde saç derisinde biriken toz, kir ve kalıntıları temizleyerek saç derisini arındırır. Aynı zamanda saçların güçlenmesini de sağlamaktadır.

Ihlamur çayı nasıl demlenir?

Ihlamur çayı demlemek oldukça basittir. Kaynayan suyun içerisine bir tutam kadar ıhlamur bitkisi ekleyerek çayı demleyebilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca demlenen ıhlamur çayı içilmeye hazır hale gelmiş olacaktır.

Ihlamur ateş düşürür mü?

Soğuk algınlığının tedavisinde kullanılan ıhlamur burun açıcı etki gösterir. Bunun yanı sıra terlemeyi meydana getiren ıhlamur ateş durumunda vücudu terleterek ateşi düşürücü etki yapabilir. Aynı zamanda ıhlamur balgam problemine de iyi gelmektedir.

Ihlamur çayı neye iyi gelir?

Özellikle öksürük ve boğaz ağrısı problemlerine son veren ıhlamur çayı sıcak tüketildiği takdirde boğazdaki iltihaplanmaları çözerek mikropları ortadan kaldırır. Ihlamurun bir diğer kullanım alanı ise sinir ve strese yöneliktir. Sinir ve stres anında ıhlamur çayı tüketilerek bu problemler ortadan kaldırılabilir.

Ihlamur çayı kilo verdirir mi?

Ihlamurun kan dolaşımını hızlandırdığı bilinmektedir. Aynı zamanda tok tutan ve iştah azaltıcı etki yapan ıhlamur çayı sayesinde yemek yemek daha aza indirgeneceği için kilo vermeye dolaylı yoldan etki etmiş olur. Kısacası sürekli ıhlamur kullanımı halinde kilo vermek mümkündür.

Ihlamur astıma iyi gelir mi?

Astım hastalarının en büyük problemi nefes alıp vermekte çekilen zorluktur. Ihlamur ise bronşların yumuşamasını ve açılmasını sağlamaktadır. Bu sayede nefes alıp verme de kolaylaşacaktır. Astım hastalarının ıhlamur çayı tüketmeleri son derece faydalıdır.

Ihlamur balgam söktürür mü?

Ihlamurun sağladığı faydalar arasında en önemlileri, öksürük kesici, idrar söktürücü ve balgam söktürücü olmasıdır. Düzenli ıhlamur tüketimi sayesinde balgam problemi ortadan kaldırılmış olur.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.