İbiza Gezilecek Yerler

İspanya'nın en güzel şehirlerinden birisi olan İbiza'nın otellerini, tarihi yapılarını, müzelerini, barlarını, restoranlarını ve daha bir çok mekanını araştırdık ve derledik. İşte doğal güzellikleriyle turistleri kendine çeken İbiza'nın gezilecek yerleri;
İbiza Gezilecek Yerler

İbiza Hakkında Bilgi

  • İbiza 654 yılında keşfedilmiştir.
  • Restoranlarıyla, plajlarıyla, sokaklarıyla ve gece hayatıyla Akdeniz'deki en meşhur turistik şehirlerden birisidir.
  • 1999'da UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yerini almıştır.
  • Köklü bir tarihe sahiptir.
  • İbiza Adası korunması gereken bir dünya mirası olarak kabul edilmiştir.
  • İbiza'da iki ana bölge vardır.
  • Bunlardan ilki Dalt Vila diye bilinen tarihi kent diğeri ise Eixample ismiyle anılan modern kenttir.
  • Nüfusu 132.637'dir.
  • Yaz mevsimi boyunca turist sayısı 2 milyona kadar dayanır.
  • İbizanın küçük havaalanına 26bin kez uçak iner.
  • Şehirde resmi diller olan Katalanca ve İspanyolca dışında turistlerin sayesinde çok fazla Almanca, Fransızca, Rusça ve İngilizce konuşulmaktadır.
  • Para birimi Euro'dur.

İbiza Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde İbiza'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • İbiza'daki gezilecek yerler listesi
  • İbiza müzeleri
  • İbiza'da yer alan tarihi mekanlar
  • İbiza'daki turistik noktalar
  • İbiza otel önerileri
  • İbiza'da nerede ne yenir?
  • İbiza'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • İbiza'ya ne zaman gidilir?
  • İbiza festivalleri nelerdir?
  • İbiza Gece Hayatı

İbiza gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Cala Saladeta

Eğer adrenalin tutkunuysanız kaya atlayışı yaparak serin sulara dalabileceğiniz bu mükemmel plaja kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. İbiza gezilecek yerlerin başında gelen bu plaj gidilmeye değer en güzel yerlerden birisidir. Piknik dahi yapabileceğiniz plajda çok eğlenceli bir gün geçireceksiniz.

cala-saladeta-ibiza.jpg


Passeig de ses Fonts

1990'ların başında kasabanının daha çekici bir yer olmasını sağlamak amacıyla yapılan çeşme günümüzde ışıklandırmalar kullanılarak ve yeniden restore edilerek daha güzel bir yer haline getirilmiştir. Etrafındaki ağaçları, büyüleyici körfez manzarası ile gerçekten güzel bir yerdir.

passeig-de-ses-fonts-ibiza.jpg


Aquamar Su Parkı

Aquamar su parkı plajları ağırlıklı olarak yetişkin insanlara yönelik olsa da çocuklu ailelere de su parkı tarzı mekanları sayesinde kusursuz bir tatil deneyimi yaşatmaktadır. Uzun ve farklı şekillerdeki kaydıraklarıyla, eğlenceli bölümleriyle haziranın başından 25 Eylül'e kadar hizmet vermektedir.

aquamar-su-parki-ibiza.jpg


Platja d'en Bossa

İbiza'nın en büyük plajı olan Platja d'en Bossa büyüklüğü sayesinde insanları kendine çekmeyi başarmaktadır. Etrafında çılgınlar gibi eğlenebileceğiniz iki adet gece kulübü, müzik dinleyebileceğiniz Bora Bora Bar, yemek yiyebileceğiniz Beachouse, Lips Reartes bulunmaktadır. Eğer plaja sabah geldiyseniz gece Sankeys'de eğlenmeden geri dönmeyin.

platja-den-bossa.jpg


Mercadillo las Dalias

Punta Arabi'de kurulan pazar, İbiza'nın en büyük pazarı olduğundan içerisinde bir çok şey bulunmaktadır. Her cumartesi kurulan pazardaki stantlarda giyim eşyalarından mücevherlere kadar bir çok ürün bulunmaktadır. Zevkinize göre ürünler bulabileceğiniz pazarda canlı müzik performansları da verilmektedir.

mercadillo-las-dalias.jpg


Portinatx

Portinatx, mükemmel kumlarla kaplı 3 plajı, temiz denizi, konforlu konaklama seçenekleri ve eğlenceli gece yaşamı ile dört dörtlük bir tatil bölgesidir. Eğlence arayışında olan turistler için ideal bir seçenek Portinatx, bir çok restoranı, kafeyi, barı ve gece kulübünü içerisinde barındırmaktadır.

portinatx-001.jpg


Cala Comte

İbiza'da gün batımının en güzel gözüktüğü nadir yerlerden birisi olan Cala Comte genellikle aileler tarafından tercih edilmektedir. Tertemiz kumu, masmavi denizi ile ziyaretçilerini büyüleyen plaj Mavi Bayrak ödülüyle İbiza'nın en iyi plajlarındandır.

cala-comte.jpg


Dalt Villa (İbiza Town)

İbiza'daki 3 kentin en büyüğü olan İbiza Town, eski yerleşim Dalt Vila ve modern yerleşim Eixample olmak üzere 2 bölgeden oluşmaktadır. Tarihi açıdan zengin olduğundan Unesco tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır. İçerisinde bir çok müzeyi, katedrali ve heykeli barındıran İbiza Town sokaklarını gezmenizi öneriyoruz.

dalt-villa-(ibiza-town).jpg


Çağdaş Sanatlar Müzesi

1964 yılında ziyaretçilerine kapısını açan Çağdaş Sanatlar Müzesi, Dalt Vila'da 17.yüzyılda inşa edilmiş eski bir silah deposunun restore edilmesiyle hizmete açılmıştır. Genç sanatçıların eserlerini sergileyen müzenin girişi tamamen ücretsizdir. Ayrıca müzenin birde bahçesi bulunmaktadır.

cagdas-sanatlar-muzesi-ibiza.jpg


İbiza'da Nerede Kalınır?

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan İbiza, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen İbiza şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde İbiza'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte İbiza'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Hotel Gran Sol

Kent merkezine yürüme mesafesinde kalan otel, kocaman bir havuza, bilardo ve tenis ve masa tenisi gibi oyunlara ve mükemmel dizayn edilmiş odalara sahiptir. Konfor bakımından konuklarını memnun etmeyi başaran Hotel Gran Sol, Calo d'es Moro Plajı'na 100 metre uzaklıktadır.

hotel-gran-sol-ibiza.jpg

Adres: Carrer de la Soledat, 49, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 34 11 08

Fiyat: Bilinmiyor


Hotel Náutico Ebeso

Figueretes'te bulunan Hotel Nautico Ebeso, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunmaktadır. Modern, geniş, aydınlık ve konforlu odalara sahip olan otelde 24 saat resepsiyon hizmeti verilmektedir. Ayrıca dünya mutfaklarından seçme lezzetlerin bulunduğu bir restoranı da vardır.

hotel-náutico-ebeso-ibiza.jpg

Adres: Carrer de Ramon Muntaner, 44, 07800 Ibiza, Islas Baleares, İspanya 

Tel: +34 971 30 23 00

Fiyat: 105€ - 129€ Fiyat Aralığında


sol Beach House İbiza - Adults Only

San Eulalia'nın sakin bir bölgesinde yer alan otel, sadece yetişkin insanlara hizmet vermektedir. Mükemmel bir manzarası olan otelin aydın ve modern donanımlı odaları vardır. Otelin restoranına baktığımız zaman Akdeniz mutfağından ve uluslar arası lezzetlerden oluşmaktadır.

sol-beach-house-ibiza---adults-only.jpg

Adres: Carrer Pare Vicent Costa, 2, 07840 Ibiza, Illes Balears, İspanya 

Tel: +34 912 76 47 47

Fiyat: 151€ - 312€ Fiyat Aralığında


Bellamar Hotel Beach & Spa

Gece hayatıyla ünlü bölgeye yürüme mesafesinde olan Bellamar Hotel Beach & Spa'nın odaları oldukça modern olup içerisinde televizyon, ücretsiz wifi, özel banyo ve konforlu bir yatak bulunmaktadır. Tatil boyunca güzel vakit geçireceğiniz otel Es Pouet Plajı'na 50 metre mesafededir.

bellamar-hotel-beach.jpg

Adres: Carrer Retir, 1, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 34 01 04

Fiyat: 95€ - 105€ Fiyat Aralığında


Hard Rock Hotel Ibiza

Müzik temalı bir dekora sahip olan Hard Rock Hotel İbiza'nın içerisinde bir çok eğlence merkezi bulunmaktadır. Modern odaları ve konforlu yatakları sayesinde gelen turistleri memnun etmeyi başaran otelin mükemmel bir manzarası vardır.

hard-rock-hotel-ibiza.jpg

Adres: Platja d'en Bossa, s/n, 07817 Sant Jordi de ses Salines, Islas Baleares, İspanya

Tel: +34 971 39 67 26

Fiyat: 156€ - 476€ Fiyat Aralığında


İbiza'da Nerede Ne Yenir?

İbiza mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olan İspanya'nın İbiza kentinde çok sayıda restoranbar ve kafe bulunmaktadır. Peki ya İbiza'da nerede ne yenir? İşte İbiza'nın en iyi restoranbar ve kafeleri;


Las Dos Lunas

Görsel anlamda İbiza'nın en güzel restoranlarından birisi olan Las Dos Lunas restoranı tarihi bir köşkün bahçesinde hizmet vermektedir. Yemeklerin özenle yapıldığı bu mekanda personeller güler yüzlüdür. Kesinlikle gitmeniz gereken restoranlardandır.

Las Dos Lunas Ibiza

Adres: Ctra. Eivissa-Sant Antoni, KM 5, 4, 07816 San Rafael, Islas Baleares, İspanya

Tel: +34 971 19 81 02


Ama Lur İbiza

Görünüşüyle, lezzetiyle, yemekleriyle ve profesyonel çalışan personelleriyle çok başarılı bir restoran olan Ama Lur İbiza'nın en popüler yemeği Kalkan balığıdır. Restoranın mükemmel bir şekilde servis edilen balıklarını tattığınızda zaman Lur İbiza'ya tekrar gelmek isteyeceksiniz.

ama-lur-ibiza-001.jpg

Adres: PM-804, 07814 Eivissa, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 31 45 54


İbiza Aıyyana

Palmiyelerin altında daha önce hiç yapmadığınız kadar güzel bir kahvaltı yapabileceğiniz İbiza Aıyyana plaj manzaralıdır. Yemeğinizi yedikten sonra plaja girebileceğiniz mekanda balıkçıların yakaladığı taptaze kalamarlardan söyleyebilirsiniz. Eğer içki seviyorsanız şarap ile birlikte manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

ibiza-aiyyana.jpg

Adres: Avinguda Cala Nova, s/n, Cala Nova, 07850 Eivissa, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 33 04 56


Sa Brisa Gastrobar

İbiza'nın merkezinde bulunan Sa Brisa Gastrobar tarihi yapılara en yakın mekanlardan birisidir. Bu yüzden tarihi mekanları gezdikten sonra durağınız bu mekan olmalıdır. Mekanın taze içeceklerini veya kendine has tatlılarını yiyerek keyiflenebilir yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

sa-brisa-gastrobar-ibiza.jpg

Adres: Passeig de Vara de Rey, 15, 07800 Eivissa, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 09 06 49


Surf Lounge İbiza

Menüsünün çok fazla zengin olduğu Surf Lounge İbiza adlı mekanın ortamı diğer mekanlara göre çok daha iyidir. Lüks bir yer olan Surf Lounge İbiza'ya dünyanın her tarafından insanlar gelmektedir. Hafta içi dolup taşan mekana kesinlikle uğramanızı öneriyoruz.

surf-lounge-ibiza.jpg

Adres: Camí des Molí, 10, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, İspanya

Tel: +34 971 34 47 97


İbiza'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'den İbiza'ya direkt uçuşlar mevcuttur. İspanya'nın her hangi bir şehrinden İbiza'ya gitmenize gerek yoktur. Ancak bütün İspanya'yı görmek istiyorsanız Barsenola'dan veya Madrid'den İbiza'ya giderek İspanya turu yapabilirsiniz. Türkiye'nin her hangi bir ilinden İbiza'ya gitmek isterseniz ilk önce İstanbul'a gelmeniz gerekmektedir.

ibizaya-nasil-gidilir.jpg


İbiza'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Yollar çok dar olduğundan dolayı İbiza'yı gezerken otobüs veya özel araç çok fazla tercih edilmemelidir. Ayrıca şehrin dar sokaklarında park yeri olmamasından dolayı biz size motor veya bisiklet kiralamanızı öneriyoruz. İlla araç kiralamak istiyorsanız tek park yeri limanın yanındadır ve yaz sezonu ücreti normal park ücretinin 5 kat fazlasıdır. İspanya'nın güzel şehri İbiza'yı ekonomik bir yol olan motor ve bisiklet ile gezmenizi öneriyoruz.

ibizada-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


İbiza'ya Ne Zaman Gidilir?

İbiza'da Akdeniz iklimi görüldüğünden dolayı yaz sezonunda hava çok fazla sıcak olacaktır. Çok sıcak havayı sevenler ve kalabalık ortamlardan rahatsız olmayanlar için en ideal aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı 30 - 35 derecedir. İbiza'ya kafa dinlemek için gitmek isteyenler ise ilkbaharda gitmelidir. Bahar aylarında ortalama sıcaklık 17 ile 22 derece arasındadır. Ayrıca bu aylarda İbiza'nın tarihi yerlerini, müzelerine ve galerilerini gezmek daha kolay olacaktır.

ibizaya-ne-zaman-gidilir.jpg


İbiza Fesitvalleri ve Zamanları

İbiza denilince akla direk müzik festivalleri ve konserler gelmektedir. Festivallerin sıkça yapıldığı İbiza'da insanlar gecelere kadar eğlenir.  İbiza'da festivaller büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden de festivaller çok eğlenceli ve deli dolu geçer. İşte İbiza'nın festivalleri ve zamanları;


Krallar Kutlamaları (5 - 6 Ocak)

Noel'in hemen sonrasında gelen Krallar Kutlamaları festivali büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutlanmaktadır. Yabancı turistlerin akın ettiği festivale Noel'den önce gelmenizi ve gidip çılgınlar gibi eğlenmenizi öneriyoruz.

krallar-kutlamalari-ibiza.jpg


İbiza Uluslararası Motosiklet Yarışı (3-5 Nisan)

İbiza'da coğrafi şartlar gereği sokaklar çok fazla dar olduğu için bisiklet ve motosiklet kullanımı çok yaygındır. Her yıl düzenli olarak Nisan ayında düzenlenen İbiza Uluslararası Motosiklet Yarışı şehre renk katmaktadır. Her motosiklet meraklısı bu yarışa 80 Euro kayıt ücreti ödeyerek katılabilir. Eğer ücret vermek istemiyor sadece izlemek istiyorsanız seyircilerine ayrılan kısıma giderek ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

ibiza-uluslararasi-motosiklet-yarisi.jpg


İbiza Gece Hayatı

İbiza gece hayatının en ünlü olduğu şehirlerden birisidir. Mükemmel plajlarında sabahlara kadar süren eğlencelere civarda bulunan turistler ve halk akın etmektedir. Gece başlayınca çılgınlar gibi eğlenen insanlar sabaha doğru dağılmaya başlar. İşte İbiza'da gece hayatının en güzel yaşandığı mekanlar ve plajlar;


Amnesia

İbiza adasının merkezinde yer alan mekan San Rafael'e yakındır. İbiza'nın en güzel gece hayatı atmosferini içerisinde barındıran mekan, aynı zamanda İbiza'nın en büyük kulüplerindendir. Ünlü isimlerin geldiği Amnesia gece hayatının kalbidir.

amnesia-ibiza.jpg


İbiza Town

Sa Penya ve Marina bölgelerinde büyük küçük bütün barlar akşam yemeği saatinden sonra yavaş yavaş dolmaya başlar. Gece geç saatlere kadar eğlenceler devam eder. İbiza Town İbiza'nın gece hayatının deli dolu geçtiği bölgelerden birisidir.

ibiza-town.jpg

Önerilen İçerik; İspanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.