Hollywood Film Stüdyolarının Logo Hikayeleri

Çocukluğumuzdan beri Hollywood film stüdyolarının logoları izleyeceğimiz her film öncesinde karşımıza çıkıyor. Peki bu logoların hikayeleri nelerdir?
Hollywood Film Stüdyolarının Logo Hikayeleri

Dünyaca Ünlü Hollywood Film Stüdyolarının Logo Hikayeleri

Çocukluğumuzdan beri Hollywood film stüdyolarının logoları, izleyeceğimiz her film öncesinde karşımıza çıkıyor. Peki bu logoların birçoğunun ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi?

İşte muhteşem yapımlar çıkartan Hollywood'un en ünlü film stüdyolarının logo hikayeleri;

1. DreamWorks

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

DreamWorks, başlangıçta logoda Ay üzerinde oturan bir adamı balık tutarken göstermek istedi. Sanatçı Robert Hunt'ı bu tasarımı çizmek için görevlendirdi. Hunt, bir adam çizmek yerine çocuk olarak çizilen ek bir versiyon hazırlamaya karar verdi. En sonunda seçilen çizim onun çalışması oldu. Bu arada Hunt’ın oğlu William, logodaki müziği besteledi ve şu anda müzik endüstrisinde çalışıyor.

2. Columbia

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Yanan bir meşale tutan kadın, 1924 yılında Columbia Pictures'ın logosuna dönüştü. İlginç bir şekilde, tasarımı önceden planlanmadı. Bunun yerine, farklı kombinasyonlardan ortaya çıktı. 1992'den kalma en son sürümü, sıradan bir Amerikalı ev hanımı Jennie Joseph'in görüntüsüne dayanıyor; ancak yüz hatları son hazırlanan logo için önemli ölçüde değiştirildi.

3. Metro Goldwyn Mayer

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

MGM logosu fikri, 1924'te Howard Dietz'den geldi. Columbia Üniversitesi'nde "The Lions" adlı bir spor takımı vardı. O zamandan beri, MGM'nin logosunun üzerinde beş farklı aslan yer aldı: Slats, Jackie, Tanner, George ve Leo. Sonuncusu onların şu anki yıldızı.

4. Paramount

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Paramount logosu için sanatçı William Hodkinson, büyüdüğü Utah'daki Ben Lomond Dağı'na çok benzer bir dağ çizdi.

1914'te yapılan orijinal versiyonda 24 yıldız vardı. Bu o zaman Paramount ile sözleşme imzalayan aktörlerin sayısıydı. Bununla birlikte, modern versiyonunda sadece 22 yıldız var ve kimse nedenini bilmiyor.

5. Warner Bros.

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Bu logo oldukça basit görünüyor. Şirket kurucularının baş harfleriyle (Warner kardeşler) bir kalkan şeklinde yer alıyor. Bununla birlikte, logonun arkasında ufak bir sır var çünkü bunlar sahiplerin gerçek soyadları değildi. Film stüdyosunun sahiplerinin ataları Rusya’dan Amerika'ya göç etti ve gerçek soyadları Wonskolaser’di.

6. Walt Disney

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Dünyanın en ünlü animasyon filmi stüdyosunun logosunda her zaman bir peri masalı kalesi var. Başlangıçta, bu logo için kullanılan yer, Almanya'daki Neuschwanstein Kalesi’ydi. 2006 yılında Disneyland, logoda kullandığı kaleyi Paris'teki Cinderella Kalesi'yle değiştirdi.

7. Pixar

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Pixar'ın logosu, stüdyoda ilk başarılı filmin bir sonucu olarak ortaya çıktı. İnsanlar, 1986'da yaptıkları kısa filmlerinden birisi olan "Luxo Jr." yı çok seviyorlardı. O kadar çok ki, şirket kendi adında bulunan "i" harfi yerine ‘Luxo Jr’ı koydu.

8. Castle Rock

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Bu film stüdyosu uzun bir süre önce Warner Bros tarafından devralındı. Başlangıçta (1980'li yıllarda), Castle Rock Entertainment, Stephen King'in romanlarının uyarlamalarını yaptı.

Şirket adını, King's romanlarının bulunduğu yer olan Castle Rock'daki var olmayan kasabadan aldı. Logoda, 1993 yılında yayınlanan "Needful Things" adlı korku kitabında anlatılan fener kullanıldı.

9. Lionsgate

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Lions Gate, şirketin kurucusu Robert Altman'ın doğduğu Vancouver'daki köprüdür. MGM'den farklı olarak, stüdyo tarihinin herhangi bir logosunda aslan figürüne yer vermedi.

10. Scott Free

Hollywood Stüdyolarının Hikayeleri

Yönetmen Ridley Scott'ın kendi film stüdyosu Scott Free logosu, kişinin kuşa dönüştüğünü gösteren bir animasyondan oluşuyor. Logo, özgürlüğe erişen bireyi tasvir eder. Logoyu tasarlayan sanatçı (İtalyan ressam Gianluigi Toccafondo) her bireysel hareketi çizip fotoğraf çekerek yarattı.

Benzer İçerik Önerileri
Filmlerde Kullanılan 10 İlginç Gizli HileHollywood Dünyasının En Şımarık İsimleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum