Film Çekimlerinde Kullanılan 10 Gizli Hile

Çok şaşırdığımız sahnelerin çekiminde birçok hile kullanılmaktadır. Bu içeriğimizde film çekimlerinde kullanılan hilelerden bahsettik.
Film Çekimlerinde Kullanılan 10 Gizli Hile

Filmler sorunlarımızı unutmamıza yardımcı olan keyif verici bir sanattır. Bu mükemmel sanatı yaratabilmek için yapımcılar oldukça fazla gayret göstermek zorundalar. Bu gayretler on yıllar içerisinde bir dizi ufak hilelerin kullanılmasına neden oldu. Bu içeriğimizde filmlerinde kullanılan hileleri bir araya getirdik.

İşte Hollywood filmlerinde kullanılan gizli hileler...

1. Islak Asfalt

Film Hileleri

Gece sahnelerinde yolların hep ıslak olduğunu fark ettiniz mi? Bunun sebebi, ıslak asfaltın daha estetik görünmesidir. Buna ek olarak, geceleyin ıslak bir yol sahneye kontrast verir ve ışığı daha iyi yansıtır.

2. Sahte Kalabalık

Film Hileleri

Kalabalık sahne çekmek için yüzlerce figüran kullanmak film bütçesi için çok maliyetli olur. Bu nedenle film yapımcıları genellikle başka yöntemler kullanılır. Burada da bilgisayar teknolojisi devreye girer ve ufak bir grup çoğaltılarak devasa bir kalabalık haline getirilir. Diğer bir yöntem ise şişme veya plastik mankenlerdir.

3. Süt Tozu

Film Hileleri

Tabii ki kimse filmlerde gösterilen uyuşturucuların gerçek olduğunu düşünmez. Filmlerdeki bu sahneler için toz süt, vitaminler veya şeker kullanılmaktadır.

4. Mısır Şurubu

Film Hileleri

Filmlerde kullanılan kanın da bir açıklaması var. Mısır şurubu filmlerde kanın yerine kullanılmaktadır. Çoğu siyah-beyaz filmde ise kan yerine çikolata sosu kullanılmaktaydı.

5. Erotik Sahneler İçin Yastık

Film Hileleri

Şehvetli bir erotik sahnelerde oyuncuları çok fazla utandırmamak için film yapımcıları çeşitli hileler kullanıyor. Bu yöntemlerin başında yastık hilesi geliyor. Buna ek olarak oyuncular ten rengi iç çamaşırı giyerler.

6. Bitkisel Sigaralar

Film Hileleri

Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip favori aktörünüzü ekranda sigara içerken görürseniz, sakın şaşırmayın. Bir kural olarak nikotin içermeyen ve sağlığına zarar vermeyen bitkisel sigaralar kullanılır.

Her şeyden önce bir karakterin içtiği bir sahneyi çekmek için yaklaşık 10 çekime ihtiyaç duyulur. Bu da bitkisel sigara kullanımı şart kılar. Çünkü gerçek sigara kullanımı oyuncunun sağlığına büyük zarar verebilir.

7. Mini Özel Efektler

Film Hileleri

Sinema bütçesinin artmaması için film yapımcıları, özellikle pahalı olmayan özel efektler üretmenin diğer yollarını ararlar. Bunun için de bilgisayar teknolojisi kullanılır. Bazen de nesnelerin küçük kopyaları kullanılır. Gökdelen, uçak gibi nesneler yapay olarak yaratılmış bilgisayarlardan daha inandırıcı görünüyorlar.

8. Şeker Camı

Film Hileleri

Bir aksiyon filminde karakterin camdan uçtuğu ve camı kıran bir sahnesine sahip olmaması ender bir şeydir. Geleneksel olarak bu sahnelerde şeker camı kullanılır. Bu cam gerçeğinden ayırt edilemez, güvenli ve de oldukça lezzetlidir. Bazı film yapımcıları ise ince plastik camı tercih ediyorlar.

9. Araba Diyaloğu

Film Hileleri

Karakterler bir arabada yoldayken sonsuz konuşmalar yaparlar. Diğer oyunculara da daha sık bakar. Bunu yaptığı için oyuncuların hayatlarından endişe duymanıza gerek yok. Film ekibi böyle bir sahnede oyunculara araba kullandırmaz. Bunun için arabayı önden çeken bir römork kullanılır.

10. Ses Efektleri

Film Hileleri

Muhteşem bir ses yaratabilmek için ses mühendisleri çeşitli numaralar kullanır. Patlama sesleri için havai fişek, kanat sesi için bir kitabın sayfalarını çevirerek elde edilir. Ses mühendislerinin en büyük yardımcısı bir karpuzdur. Onun yardımıyla kafa kesme, yüze yumruk atma veya ejderha yumurtası kırma gibi sesler ortaya çıkıyor.

İlginizi Çekebilir
Hollywood Film Stüdyolarının Logo HikayeleriSürükleyici Sahneleri Olan Aksiyon Filmleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.