Hartford'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD, Connecticut Eyaleti'nin başkenti Hartford yaklaşık 130 bin nüfusun yaşadığı tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezdir. Hartford gezi rehberinizi yazımızdaki kentin gezilecek görülecek yerler listesine göre düzenlemelisiniz.
Hartford'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mark Twain Evi

1874 yılında inşa edilen ev dünyaca ünlü Amerikalı yazar Mark Twain'in yaşadığı konuttur. Yazarın onlarca ölümsüz eserini bu evde kaleme aldığı belirtilmektedir. 6,070 metrekarelik alanı kapsayan ev meşhur mimar Edward Tuckerman Potter tarafından tasarlanmıştır. Gotik ve Neo-Gotik mimari sitilleri ile oluşturulan ev şu anda müze olarak faaliyet göstermektedir. Evde Mark Twain ve ailesine ait eşyalar sergileniyor. Hartford'a gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği mekan burasıdır. Hartford gezi rehberinizde özellikle edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Mark Twain Evi mutlaka bulunmalıdır.

mark-twain-evi.JPG

 

Connecticut Eyalet Meclisi

connecticut-eyalet-meclisi-001.jpg

Kentin Capitol Caddesi üzerinde yer almaktadır. 2 hektarlık alanı içerisine alan meclis binası tam 87 metre yüksekliğe sahiptir. 1872 ve 1874 yılları arasında inşa edilen eyalet meclisi binası Hartford'un en önemli sembolü durumundadır. Richard M. Upjohn ve Charles Bulfinch gibi meşhur mimarların ortak eseri olan yapı Devlet Senatosu, Üst ve Alt Meclis, temsilciler meclisi ve Valilik binasını içerisinde barındırmaktadır. Connecticut Eyaleti adına bütün kararların alındığı kurum Hartford'un gezilecek görülecek en meşhur yerlerinden biri olarak kabul görmektedir.

 

Bushnell Park

bushnell-park.jpg

1850'li yılların başında Reverend Horace Bushnell tarafından tasarlanan park tam 20 hektarlık dev bir bölgeyi kapsıyor. Tamamlanması 1868 yılını bulan Bushnell Park Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski kamusal parkı olması bakımından çok önemlidir. Parkın her yeri yemyeşildir ve her yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. eykelleri, havuzları, peyzajlı alanları ve yürüyüş yollarıyla kent insanı için en ideal dinlence mekanı konumundaki Bushnell Park'ı Hartford gezinizde es geçmeyin.

 

Aziz Joseph Katedrali

aziz-joseph-katedrali-002.jpg

1962 yılında Postmodern mimari tarzıyla inşa edilen katedral tam 1,880 kişi kapasitelidir. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren manevi yapı ülkenin önde gelen firmalarından Eggers ve Higgins tarafından tasarlanmıştır. Yüksekliği 86, uzunluğu 87 ve genişliği 48 metre olan kutsal yapı beton ve kalker materyallerinden oluşturulmuştur. Aziz Joseph Katedrali, aynı zamanda Hartford'un başpiskoposluk merkezidir. Kilisenin yanında 2 şapel bulunmaktadır. Bu şapellerden soldaki kutsal aileyi anımsatmaktadır. Diğer küçük şapel ise ziyaretçileri simgelemektedir. Haraford'un tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan bu manevi yapıyı görmeden kentten ayrılmayın.  

 

Askerler ve Denizciler Anıtı Kemeri

askerler-ve-denizciler-aniti-kemeri.jpg

Amerikan İç Savaşı'nın kentteki en önemli simgelerinden biri olan anıttır. 1886 yılında İrlandalı meşhur mimar George Keller tarafından dizayn edilmiştir. Bu anıt Hartford'dan savaşa katılan 4 bin kişiden hayatını kaybeden 400 kişiyi sembolize ediyor. Kemer Gotik Revival tarzında oluşturulmuştur ve kuleleri ise Ortaçağ yapılarını andırmaktadır. 1986-1988 döneminde restore edilen anıta bronz melekler de eklenmiştir. Askerler ve Denizciler Anıtı Kemeri Hartford'un meşhur yapılarından biridir. Bu yüzde Hartford seyahatinizde nehrin yanında ve köprünün giriş kısmında bulunan bu anıtı ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Wadsworth Atheneum ve Sanat Müzesi

wadsworth-atheneum-ve-sanat-muzesi.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski kamu sanat müzesidir. Gotik Revival mimari tarzıyla inşa edilen müze binası, ünlü mimarlar Alexander Jackson Davis ve İthiel Town tarafından tasarlanmıştır. 1842 ve 1844 yılları arasında inşa edilmiştir. Müze ABD'de sanatın öncülerinden Daniel Wadsworth tarafından kurulmuştur ve bu yüzden kurum hamisinin adıyla anılmaktadır. Yaklaşık 18 bin metrekarelik müzede Avrupa Barok, Fransız ve Amerikan Empresyonist tablolar, heykeller, Hudson River Okulu manzara resimleri ve geniş çağdaş sanat eseri koleksiyonları sergilenmektedir. Amerikan mobilya ve dekoratif sanatlarınına ait koleksiyonların da yer aldığı müze, ABD Tarihi Ulusal Mirasları arasında bulunuyor. Burası Hartford gezi rehberinizde olmazsa olmaz mekanlardan biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.