Hannover Gezilecek Yerler

Almanya'nın 500 bini aşan büyük merkezlerinden biri olan Hannover yeşil alanlarının bolluğu ile ünlüdür. Kent tarihi ve turistik açıdan da zengindir. İşte, Hannover'de gezilip görülmesi gereken yerler...
Hannover Gezilecek Yerler

Hannover Hakkında Bilgi

  • Hannover, Almanya'nın Niedersachsen eyaletindedir.
  • Geniş yeşil alanları ve parklarıyla ünlü kent bununla birlikte Almanya'nın fuar merkezi olarak bilinmektedir.
  • Expo 2000, yıl içinde sayısız fuarlara ev sahipliği yapmıştır. 
  •  Nüfusu 515.000'in üstündedir. 

Hannover Gezilecek Yerler

  1. Hannover'daki gezilecek yerler listesi
  2. Hannover'daki müzeler
  3. Hannover'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Hannover'daki turistik noktalar
  5. Hannover'da nerede ne yenir?
  6. Hannover otel onerileri

Yeni Belediye Binası

yeni-belediye-binasi-001.jpg

Yapımı 11 yıl süren ve 1913 yılında tamamlanan yapının maliyeti, 10 milyon mark tutmuştur. II. Willhelm döneminde yerel yönetimler binası olarak inşa edilen yapı kale şeklindedir. Kuleleri ve kubbesi mükemmel bir uyum içerisindedir. Şehrin en önemli simgelerinden biri olarak bilinen belediye binasının önünde birçok yerli ve yabancı turisti ya da yeni evli çiftleri fotoğraf çektirirken görebilirsiniz. Ayrıca göle çok yakındır, etrafı da söğüt ve çınar ağaçlarından oluşan yemyeşil bir cennet gibidir.


Maschsee

Honnover şehir merkezinin güney kısmında yer alan yapay bir göldür. 78 hektarlık bir alanı kapsayan göl, şehrin önemli rekreasyon sahalarından biridir. Özellikle su sporu tutkunlarının uğrak mekanlarından biri haline dönüşen Maschsee’nin etrafı mükemmel bir doğal güzelliğe sahiptir. Bilhassa yaz aylarında Hannoverlilerin piknik, kamp, eğlence gibi amaçlarla uğradığı bölgelerin başında gelmektedir.

maschsee-.jpg


Sprengel Müzesi

Ülkenin en değerli modern sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. 1979 yılında hizmete açılan müze binası, 1992 yılında genişletilmiştir. Hannover kentinin ve Aşağı Saksonya eyaletinin kararıyla açılan müzeye Bernhard Sprengel mali açıdan destek olmasının yanı sıra geniş bir sanat koleksiyonunu da hediye etmiştir. Ayrıca müzeye Hannover ve Aşağı Saksonya’ya ait 20. yüzyıl sanat eserleri de dahil edilmiştir.

sprengel-muzesi.jpg


Marktkirche

14. yüzyılda yapımında tuğla kullanılan Barok bir kilisedir. ‘Hallenkirche’ yani salon kilise tarzındadır. Hannover’in ana Lutheran kilisesi olarak ünlenen manevi yapı II. Dünya Savaşı yıllarında ülkenin birçok tarihi yapısı gibi hasar görmüştür. 1952 yılında orijinaline uygun biçimde restore edilen kilise yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Halk tarafından kilisenin batısındaki heybetli kulenin gücü ve insanların refahını simgelediği düşünülmektedir.

httpwww.business-on.dedateienbilder45312_1_bild3_foto_djd_hannover_marketing_christian_wyrwa.jpg.jpg


Eilenriede

Hannover’in merkezinde tam 640 hektarlık dev bir alana kurulan bir şehir içi parkıdır. Bu rakamla hem Almanya’nın hem de Avrupa’nın en büyük şehir içi parklarından biri konumundadır. Onlarca ağaç türünün oluşturduğu mükemmel bir doğal alandır. Kilometrelerce yürüyüş, bisiklet ve at binme yollarına sahiptir. Hannover’de jogging, kamp ve macera tutkunlarının sık sık gittiği bir mekandır.

eilenriede.jpg

 Almanya Gezilecek Yerler


Aşağı Saksonya Eyalet Müzesi

Şehrin en merkezi yerlerinden birinde Yeni Belediye Binası’nın tam karşısında yer almaktadır. 1856 yılında sanat ve bilim müzesi olarak faaliyete açıldı. 1933 yılında devlet müzesi olan kurum 1950 yılında mevcut ismini almıştır. Aşağı Saksonya Müzesi’nde arkeoloji, doğa tarihi, etnoloji ve 20. yüzyıl çizim, heykel koleksiyonları sergilenmektedir. Aynı zamanda burada balık, amfibi, sürüngenler ve eklembacaklılardan oluşan bir bölüm vardır. Müzede Alman sanatçılarla yanaşı Hollandalı, Danimarkalı, Fransız sanatçılara ait eserler de sunulmaktadır.

asagi-saksonya-eyalet-muzesi.jpg


Altstadt ( Eski Şehir )

Hannover'ın tarihi şehir bölgesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalanmış ve savaştan sonra yenilenmiştir. Bölge büyük ölçüde yenilenmiş olsa da, mimari yapılarda savaşın izlerini görülebiliyor. 

altstadt-resmi.jpg


Hannover'de Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Hannover'e gittiğinizde nerede kalabileceğinizi düşünmeyin diye biz sizler için düşündük, Hannover'ın en kaliteli ve en iyi otellerini derledik. İşte Hannover otelleri.


Kastens Hotel Luisenhof 

Hannover Devlet Opera Binası'na 300 metre mesafede merkezi bir konumda yer alan bu 5 yıldızlı superior otel, mükemmel spa ve fitness olanakları, kaliteli yemekler ve Hannover Messe Sergi Alanı'na kolay ulaşım imkanı sunmaktadır.

kastens-hotel-luisenhof.jpg

Adres: Luisenstraße 1-3, 30159 Hannover, Almanya

Telefon: +49 511 30440


H4 Hotel Hannover Messe 

Mükemmel toplu taşıma bağlantılarına sahip bu 4 yıldızlı superior otel, Hannover Sergi Merkezi ve TUI Arena'nın yakınında yer almaktadır. H4 Hotel Hannover Messe, 15 metrelik yüzme havuzuna sahip büyük bir spa sunmaktadır.

h4-hotel-resmi.jpg

Adres: Würzburger Str. 21, 30880 Laatzen, Almanya

Telefon: +49 511 98360


Luxury Hotels

Mercure Hotel Hannover City, Hauptbahnhof ve Eski Şehir alışveriş caddelerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde, bazıları yeni Belediye Binası'nın yanındaki parka bakan, şık bir şekilde dekore edilmiş odalara sahiptir. Tren istasyonunun hemen yanında, bir alışveriş caddesindeki Kastens Hotel Luisenhof'un en üst katında bir spor salonu vardır. Yakındaki Grand Hotel Mussmann, restoranlar, opera binası ve tarihi müzeden kolay bir yürüyüş mesafesinde ücretsiz kahvaltı sunmaktadır.

mercure-hotel-hannover-city-.jpg


Hannover Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyesi

Hannove'e gittiğinizde nerede ne yemelisiniz en temiz ve en kaliteli restoranları sizler için araştırdık. İşte Hannover'deki bilinen restoranlar.


Gondel Restaurant

100 yıldan eski Gürcü Sarayı'nda yer alan restoran Gondel, eşsiz, canlı, taze ve lezzetli mutfağı ile sizi bekliyor.

gondel-restoran.jpg

Adres: Georgstraße 36, 30159 Hannover, Almanya

Telefon: +49 511 30186767


TresOr Restaurant

"Taste Code" klasiklerin Avrupa ve Japonya'nın büyük yemek kültürlerinden gelen lezzet birleşiminin modern bir yorumunu temsil ettiklerini söylemektedirler.

tresor-restoran.jpg

Adres: Prüßentrift 61, 30657 Hannover, Almanya

Telefon: +49 511 5247520

NeOldu.com / Tatil

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.