Haluk Bilginer'in Hayatı Hakkında Bilinmeyen 10 Şaşırtıcı Bilgi!

47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu seçilen Haluk Bilginer kimdir? Bu içeriğimizde Haluk Bilginer hakkında daha önce duymadığınız ilginç bilgileri bulabilirsiniz. İşte Haluk Bilginer hakkında bilinmeyenler;
Haluk Bilginer'in Hayatı Hakkında Bilinmeyen 10 Şaşırtıcı Bilgi!

Haluk Bilginer Hakkında Bilinmeyenler

Şahsiyet adlı dizisinde Agah Beyoğlu karakterine can veren Haluk Bilginer Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ünvanına layık görülmüştür. 5 Haziran 1954 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Haluk Bilginer birçok dizide, sinema filminde ve tiyatro oyunlarında yer almıştır. Peki Haluk Bilginer kimdir? İşte Haluk Bilginer hakkında ilginç bilgiler;


1. Çocukluk yıllarında doktor olmak isteyen Haluk Bilginer "Eğer oyuncu olmayıp doktor olsaydım kanserin tedavisini bulmak için çok çalışırdım." demiştir.

Haluk Bilginer Hakkında İlginç Bilgiler


2. Üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan Haluk Bilginer İzmir Türk Koleji'ni bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra Londra'ya giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde tiyatro eğitimi almıştır.

Haluk Bilginer Hakkında Bilinmeyenler


3. Haluk Bilginer, eski yıllarda İngiltere'nin en ünlü dergilerinden birisi olan "Sunday" dergisinde "Seksi Türk" lakabıyla kapak olmuştur. 

Haluk Bilginer Kimdir


4. İlk ödülünü İzmir'de yerel bir gazete tarafından düzenlenen yarışmada alan Haluk Bilginer ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek 47. Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Ödül sonrası Haluk Bilginer'e birçok ünlü isimden tebrik mesajı gelmiştir.

Haluk Bilginer Hakkında Bilgiler


5. 2002 yılında Nebil Özgentürk'ün sunduğu "Bir Yurdum İnsanı" programına konuk olan Haluk Bilginer "20 yıl sonraki Haluk Bilginer'i çok kıskanıyorum, kim bilir neler öğrenmiş olacağım." demiş ve haklı çıkmıştır.

Haluk Bilginer


6. İngiltere'ye gittiği dönemde geçimini sağlamak için hammallık ve garsonluk yapan Haluk Bilginer oyuncu olabilmek için çok çaba sarfetmiştir.

Haluk Bilginer


7. 2016 yılında BBC dizisi olan New Blood'ta yer alan Haluk Bilginer gençlik yıllarında EastEnders ve Spooks gibi popüler dizilerde de rol almıştır.

Haluk Bilginer Bilinmeyenleri


8. Ses tonu ile kendisine hayran bırakan başarılı oyuncu Haluk Bilginer şarkı da söylemektedir. Şahsiyet dizisinin müziği olan Agâh Makamı'nı Rubato ve Haluk Bilginer söylemiştir.

Haluk Bilginer İlginç Bilgiler


9. 2006 yılında Aşkın Nur Yengi ile evlenen Haluk Bilginer'in Nazlı adında bir kızı vardır. Haluk ve Nur çifti 2012 yılında boşanmıştır.

Haluk Bilginer Hakkında Bilgi


10. Hayatı boyunca birçok ödüle layık görülen başarılı usta oyuncu Haluk Bilginer 42 filmde rol almış, 20 dizide oynamıştır.

Haluk Bilginer Ödül

Önerilen İçerik; Müslüm Gürses Hakkında Bilinmeyenler!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.