Güney Afrika'da Yeni İnsan Türü Keşfedildi

Güney Afrika’da bir mağarada araştırma yapan arkeologlar binlerce yıl öncesinde yaşamış insan türüne ait fosiller buldu.
Güney Afrika'da Yeni İnsan Türü Keşfedildi

Bilim adamları ve arkeologlar Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’un çevresindeki bir bölgede bulunan Rising Star mağarasında yaptıkları araştırma sonucunda 1500’den fazla fosil buldu. Fosiller üzerinde yapılan incelemelerde ise yeni bir insan türü ortaya çıktı.

Rising Star Mağarası

Deniz seviyesinden 1500 metre yukarıda bulunan mağarada 15 ilkel insana ait 1400 vücut kemiği ve 140 diş kemiği bulundu. Homo Naledi adı verilen yeni insan türü ilkel insanlara ait özellikleri taşıyor. Bulunan fosilin beyninin ise günümüzdeki insan beynine göre biraz daha küçük olduğu açıklandı.

Homo Naledi

Fosile ait olan kemikler üzerinde yapılan araştırma bulunan insan modelinin yaklaşık 2-3 milyon yıl öncesine ait olduğunu belirledi. Ayrıca bu türün günümüz insan atalarıyla aynı yılda yaşamış olma ihtimali üzerinde de duruldu. Bazı antropologlar ise bulunan kemiklerin sadece tek bir türe değil birden fazla türe ait olabileceğini ve üzerlerinde çok detaylıca analiz yapılmasını belirtti.

Homo Naledi

Bilim insanlarının mağarada da yaptıkları araştırmalarda çeşitli odalar da bulundu. Bu da mağaranın ev olarak kullanıldığının kanıtı niteliğini taşıyor ancak bazı şüpheler de bulunuyor. Mağara içerisinde bulunan insan kemiklerinin dışında baykuş kemikleri de bulundu buna bağlı olarak da Homo Naledi’nin ölülerinin buraya gömülmüş olunabileceği düşüncesini ortaya çıkarttı.

Homo Naledi

Mağarada 6 kadın arkeologun çıkarttığı kemikler bir araya getirildi ve kafatası, el ve çene kemikleri toplandı. Bulunan yeni insan türü 25 Eylül tarihine kadar Ulusal Doğa Müzesi’nde sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.