Guatra İyi Gelen Bitkiler, Taşlar, Yiyecekler ve İlaçlar

Guatra iyi gelen bitkileri, taşları, yiyecekleri, otları, bitki çaylarını, meyveleri, sebzeleri ve yemekleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Guatra İyi Gelen Bitkiler, Taşlar, Yiyecekler ve İlaçlar

Guatra ne iyi gelir sorusunun cevabını arıyorsanız iyot eksikliği yaşıyorsunuz demektir. Belirtileri arasında boğazda baskı hissi, yutma güçlüğü, öksürme, ses kısıklığı, nefes darlığı, boyun bölgesinde şişlik ve baş ağrısı olan guatrdan bazı yöntemleri kullanarak kurtulabilirsiniz.

Guatra iyi gelen şeyler bitkiler, yiyecekler, ilaçlar, yağlar, taşlar, bitki çayları ve meyvelerdir. Guatrdan kurtulmanız için bitkilerden deniz yosununu, taşlardan kehribarı, ilaçlardan hormon ilacını, yiyeceklerden iyotu, bitki çaylarından dereotu çayını, meyvelerden ise dutu öneriyoruz.

Guatra İyi Gelen Taş ve Kehribar

guatra iyi gelen şeyler

Guatrı geçiren taş kehribardır. Roma döneminde kehribarlar guatr tedavisinde kullanılmaktaydı. Günümüzde de bu durum devam etmektedir.

Ağrıyan yerlere konulduğunda ağrıları hafifleten kehribar, guatr tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Alternatif tıp konusunda uzman kişilerin sıklıkla önerdiği bu taş, ağrıyan yer kadar büyük olması halinde daha güçlü bir şekilde etki eder.

Guatrı Geçiren Bitkiler

guatra iyi gelen şeyler

Guatra iyi gelen bitkiler deniz yosunu, çuha çiçeği, dereotu, maydanoz, sarımsak, soğan, kereviz ve brokolidir.

Yukarıda saymış olduğumuz bitkileri yemeklerinizle beraber ya da yanında tüketirseniz kısa süre içerisinde etkisini göreceksiniz. Düzenli olarak bu bitkileri tüketmeniz durumunda ise bir daha Guatr hastalığına yakalanmazsınız.

Guatr Tedavisi ve İyi Gelen İlaçlar

guatra iyi gelen şeyler

Guatr tedavisinde cerrahi, radyoaktif iyot ve ilaç tedavilerinden birisi ya da birkaçı kullanılmaktadır. Doktor hastanın durumuna ve özelliklerine bakarak hastalığın tedavisini gerçekleştirecektir.

Guatra iyi gelen ilaçlar hormon ve hormonu baskılayacak olan ilaçlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Hastada hormon eksikliği saptanmışsa hormon ilaçları kullanılır. Hormon fazlalığı var ise hormonu baskılayacak olan ilaçlar ve radyoaktif iyot tedavisi uygulanır.

Guatrı Yok Eden Yiyecekler

guatra iyi gelen şeyler

Guatra iyi gelen besinler iyot, roka, şalgam, soya, turp, dereotu, soğan, sarımsak, süt ve süt ürünleri, deniz mahsulleri, dut, kereviz, havuç, mantar, taze fasulye ve maydanozdur.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekler guatr hastalığından kurtulmanızı sağlayacaktır. Kısa süre içerisinde etkisini göstererek ilk önce rahatlatan daha sonra şişkinliği indiren bu yiyecekleri gün aşırı tüketmenizi öneriyoruz.

Doktor gözetimi olmak şartıyla tükettiğiniz bu gıdaları rutin olarak yediğiniz yemeklerinize katabilirsiniz. Düzenli tüketiminde Guatr hastalığına karşı sizi koruyacak olan bu gıdalar bir daha bu hastalığa yakalanma olasılığınızı düşürecektir.

Guatra Hastalığına İyi Gelen Bitki Çayları

guatra iyi gelen şeyler

Guatrı yok eden çaylar arasında dereotu, kereviz ve sarımsak çayları bulunuyor. Bu çayları tüketerek guatr hastalığını geçirebilirsiniz.

Yemeklerden sonra ya da ara öğünlerde tüketebileceğiniz bu çaylar, kısa süre içerisinde guatr hastalığının etkilerini geçirecektir. Düzenli olarak tüketmeniz halinde ise bu çayların sizi Guatr hastalığına karşı koruyacağını belirtelim.

Guatrı Geçiren Meyveler

guatra iyi gelen şeyler

Guatra iyi gelen meyve olarak dut ve dut kurusunu öneriyoruz. Tiroit hormonlarının düzenli çalışması için dutu tüketebilirsiniz.

Besin değeri bakımından zengin içeriğe sahip olan dut, Guatr hastalığına iyi gelmekle beraber vücut işlevlerine birçok faydada bulunmaktadır. Çinko ve selenyum açısından zengin içeriğe sahip olması sayesinde bağışıklık sistemine destek olan ve yaraların iyileşmesini sağlayan dutu düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Guatr ne yok eder?

Guatr tedavisinde ilaç tedavisi uygulanabileceği gibi radyoaktif iyot ve cerrahi tedavi de tercih edilebilir. Hatta bazı hastalarda bunlardan ikisinin de uygulandığı görülmüştür.

Guatr nasıl geçer doğal?

Guatr hastalığını doğal yollarla tedavi etmek için dut ve dut kurusunu tüketebilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip bitkiler arasında yer alan maydanozu ise yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Guatra zararlı yiyecekler nelerdir?

Tiroid hormonların çalışmasını azaltan ve engel olan yiyecekler arasında brokoli, turp, Brüksel lahanası, karnabahar, hardal, kırmızı turp ve şalgam bulunuyor. Bu besinleri tüketmeyi azaltmanız, mümkünse bırakmanız gerekiyor.

Guatra hangi yağ iyi gelir?

Zeytinyağı, Guatr hastalığına iyi gelen yağlar arasında en öne çıkandır. E vitamini bakımından zengin olan zeytinyağı, enfeksiyonu azaltarak kısa süre içerisinde tiroid hormonlarının eski çalışma şekline dönmesini sağlıyor.

Guatr nasıl küçülür?

Guatrı küçültmek için lazer, mikrodalga ve radyo frekans yöntemleri kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin hepsinde ilk olarak ultrason çekilir. Daha sonra nodül içerisine özel iğnelerle girilir ve doku ıslatılarak tahrip edilir. Bu sayede nodül canlılığını kaybeder ve küçülmeye başlar.

Guatr ameliyat olmazsa ne olur?

Guatr tedavi edilmezse hastada kilo kaybı devam eder. Bu süreçte kalpte ritim bozukluğu, kalp yetmezliği ve bir iltihap ya da enfeksiyon sırasında tiroid krizi yaşanabilir. Buna bağlı olarak şok veya ölüm meydana gelebilir. Bu yüzden bir an önce guatr tedavisini olmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum