Düşündüğünüzden Daha Büyük Olduğuna İnanamayacağınız 20 Şey

Çevremizde sıklıkla karşılaştığımız nesnelerin, hayvanların veya yerlerin aslında zihnimizde canlandırdığımızdan daha büyük olduğunu biliyor musunuz?
Düşündüğünüzden Daha Büyük Olduğuna İnanamayacağınız 20 Şey

Zihninizdekinden Daha Büyük Olduğuna Şaşıracağınız 20 Şey

 Etrafınızda sürekli denk geldiğiniz şeylerin veya kişilerin aslında ne kadar büyük olduğunu gördüğünüzde şaşkına uğrayacaksınız. Bu göreceğiniz nesneleri başka bir şeyle karşılaştırmadığınızda onların ne kadar büyük olduğunu anlayabilmeniz pek de mümkün sayılmaz. Bu içeriğimizdeki nesneler, karşılaştırma için diğer nesnelerin yanına yerleştirildi. Listemizde yer alan; bir geyik, bir piramit ve hatta atın tamamen şişmiş akciğerleri gibi ter türlü garip şeyin aslında tahmin ettiğinizden çok daha büyük olduğunu göreceksiniz. 


20. Otoparkta Dolaşan Bir Geyik

Bir geyiğin zihninizdeki ortalama büyüklüğünü bir gözden geçirin ve şimdi fotoğraftaki geyiği yanındaki nesnelerle karşılaştırın. Gördüğünüz üzere, geyik neredeyse otoparktaki tüm arabalardan daha büyük! 

geyik-002.jpg


19. Bir Tuzlu Su Timsahı Sizce Ne Kadar Büyüktür?

Timsahlar zaten yeterince korkutucu canlılarken, bu tuzlu su timsahı ürkütücülüğün sınırlarını zorluyor. Bu timsah cam kafesi neredeyse kolunun ucuyla kırabilecek kadar devasa!

tuzlu-su-timsahi-001.jpg


18. Titanik Gemisi

Titanik, zamanının en büyük gemisi kabul edilmiş ve büyük gişe rekorları kıran filme de konu olmuştu. Fakat günümüzde modern bir yolcu gemisi neredeyse okyanustaki Titanik kadar büyük görünümde!

titanik-gemisi.jpg


17. Hadi Canım!

Trafik ışıkları, kesişme noktalarındaki elektrik kablolarının üzerinde asılı haldeyken kesinlikle çok daha küçük görünüyorlar. Ama bu nesneler gördüğünüz gibi bir kadının neredeyse yarısından fazlası büyüklüktedir. 

trafik-isiklari.jpg


16. Nefes Alan Bir Oyuncak Ayı Düşünün

Fotoğraftaki kadının kucağındaki sevimli şey aslında bir bebek ayı. Kadının suratındaki ifadeden de anlayabileceğiniz gibi hiç bildiğiniz yavrulara benzemiyor. Sizin de hayal ettiğinizden daha büyük değil mi?

bebek-ayi.jpg


15. Giza Piramidi

Binlerce yıl yaşındaki Giza Piramidi önünde poz veren kadının ne kadar küçük göründüğüne bir bakın! Burdan bakınca piramitin tepesine tırmanmak neredeyse imkansız görünmüyor mu sizce de?

Önerilen İçerik; Mısır Piramitlerinin Sırları

giza-piramidi-001.jpg


14. Bu Tweet Her Şeyi Kanıtlıyor!

Hiç kimse 1 milyon saniye ile 1 milyar saniye arasındaki büyük farkı hayal edemezdi. 1 milyon saniye yaklaşık 11 gündür. 1 milyar saniye ise yaklaşık 31.5 yıla denk gelmektedir. 

1-milyon-saniye-ile-1-milyar-saniye.jpg


13. Bu Yüzük O Yüzük!

Yüzüklerin Efendisi” serisindeki tüzüğün inanılmaz güçlü olduğunu biliyorduk da bu kadar büyük olduğunu hiç tahmin edemezdik muhtemelen. Filmde kullanılan yüzük yakın çekimden de anlayabileceğiniz gibi birinin iki eliyle tutabileceği kadar büyük bir nesne.

yuzuklerin-efendisi-002.jpg


12. Atlar Nefessiz Kalmadan Nasıl Koşabiliyor?

Atların nefeslerini kaybetmeden uzun mesafelerde nasıl bu kadar hızlı koşabildiklerini hiç merak ettiniz mi? Bu bilim adamlarının üzerinde çalıştığı devasa at akciğerleri sizi şaşırtmış olabilir. 

devasa-at-akcigerleri.jpg


11. Çakalları Korkutan Bu Büyük Hayvan!

Koskoca çakalların etrafında gezinen bu kötü ve büyük kurdun büyüklüğüne kıyasla çakallar neredeyse sevimli minik köpekler gibi görünüyor.

cakal.jpg


10. Evet Bu Bir Kaplumbağa!

Çoğu insan evlerindeki küçük fanuslarda kaplumbağa beslemeyi tercih ediyor. Fakat fotoğraftaki kaplumbağa neredeyse bir balık tankına sığacak kadar büyük! 

kaplumbaga-006.jpg


9. Michelangelo’nun Davut Heykeli

Michelangelo’nun Davut'u, en uzun erkeğe bile kendini küçücük hissettirebilecek kadar büyük bir heykeldir. Heykelin tozunu alan kadınlara bir bakın, neredeyse heykel onların dört katı!

davut-heykeli.jpg


8. Satürn

Eğer ay mucizevi bir şekilde Satürn’ün yerine geçebilseydi, ufukta bakacak muhteşem bir manzaramız olurdu. Hepimizin etkilendiği dolunayın görüntüsünden kat kat fazla etkileyici olacağı kesin! 

saturn.jpg


7. Kartal Tırnakları

Bir kartalın elini insan eliyle kıyaslamak, bir dinazoru küçük bir kertenkele karşılaştırmak kadar saçmadır. Muhtemelen bir kartalla el sıkışmaya çalışmak onu pençeleriyle sizi parçalamaya ikna etmek anlamına gelecektir. 

kartal-tirnaklari.jpg


6. Bu Salyangoz Neredeyse Tavşan Kadar!

Fotoğraftaki Afrika kara salyangozu, bir kadının avuçlarına sığacak kadar büyük görünüyor. 

salyangoz.jpg


5. Şu Yol Tabelalarına Bakın!

Trafik ışıkları gibi, karayolu üzerinde seyahat ederken gördüğümüz yol tabelaları da sandığımızdan kat kat daha büyüktür. Yol tabelaları üzerinde son rötuşları yapan adama bir bakın, köşede küçücük görünüyor. 

yol-tabelalari.jpg


4. Bunlar Bir Gorilin Elleri

İnsanlar ve primatların genetik bir bağı olup olmadığı onlarca yıldır tartışma konusudur. Bu eller bir gorile aittir ancak bir insanın eliyle karşılaştırıldığında daha çok King Kong’un eline benziyor. 

goril.jpg


3. Mavi Balina Kalbi

Bu kadar büyük bir beden için tabiki işini etkin derecede yapabilecek bir kalbe ihtiyaç vardır. Fakat bir adamın mavi balinanın kalbi ile karşılaştırmasına bakın! Bir kalp nasıl bu kadar büyük olabilir!

mavi-balina-kalbi.jpg


2. Uçan En Büyük Yaratık

Şimdiye kadar keşfedilmiş, uçan en büyük yaratık olsa da adamın yanında ne kadar büyük olduğuna bir bakın, aşırı ürkütücü görünmüyor mu sizce de?

ucan-en-buyuk-yaratik.jpg


1. Dünyanın En Büyük Ağacı

Sequoia Ulusal Parkı'ndaki General Sherman Ağacı 275 metre boyunda ve dünyanın en büyük ağacıdır. Bu heybetli ağacın önünde poz veren çifte bir bakın, minicik görünüyorlar!

general-sherman-agaci.jpg


Önerilen İçerik; Dünyanın En Büyük Stadyumları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum