Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'da doğmuştur. İşte Fatma Betül Sayan biyografisi hakkında bilgiler.
Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fatma Betül Sayan Kaya Biyografisi

Fatma Betül Sayan Elektrik-Elektronik Mühendisi, Tıp Doktoru. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Evli, 2 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

fatma-betul-sayan-kaya-biyografisi.jpg


Fatma Betül Sayan Kaya'nın Eğitim ve Çalışma Hayatı 

Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İş hayatına Satürn Mühendislik’te proje uzmanı olarak başladı. New York Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazandı. 2009 yılında Türkiye’ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.

fatma-betul-sayan-kayanin egitim-ve-calisma-hayati .jpg


Fatma Betül Sayan Kaya'nın Siyasi Hayatı

2009 yılındaki 5. Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı, İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Fatma Betül Sayan Kaya, 26. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul II. Bölge Milletvekili olarak meclise girmiştir. 2010-2012 yılları arasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanlığını yapan Sayan, Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak göreve başlamıştır. Sayanevli ve 2 çocuk annesidir.

fatma-betul-sayan-kayanin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum