Facebook Düşünce Gücüyle Yazı Yazdıracak

Sosyal medya devi Facebook, yapay zekalar ile ilgili yaptığı çalışmalarını tanıttı. Bilgisayar ve insan beyni arasında köprü kurarak yazı yazdırmayı planlıyor.
Facebook Düşünce Gücüyle Yazı Yazdıracak

Dünyanın en önemli sosyal medya devi Facebook, yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bu yapay zeka bilgisayar-insan köprüsü yaratarak, düşünce gücü ile yazı yazabilmeyi hedefliyor. Eğer Facebook bunu başarabilirse, diğer rakipleriyle arasındaki farkı oldukça fazla açacak.

Facebook tarafından düzenlenen F8 konferansında, düşünce gücüyle yazı yazma projesi gündeme damga vurdu. Bu zamana kadar birkaç teknoloji şirketi bu konu üzerinde araştırmalar yapsa da hepsi beyne yerleştirilen implantlar yardımıyla bu teknoloji üzerinde çalışmalar yapmıştı.

Facebook diğer şirketlerin dışında, daha temiz ve kullanıcıları rahatsız etmeyecek bir yöntemle bu teknolojiyi hayata geçirmek istiyor. Facebook, optik görüntüleme teknolojisi kullanarak insan beynini saniyede yüz kez tarayarak, kendi içinizden yaptığınız konuşmaları tanıyabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Yazı yazmayı kolaylaştıracak olan bu teknolojinin kötü yanları da yok değil. Düşünceyle yazı yazmanın en büyük tehlikesi, mesajlaşma uygulamaları kullanılırken ne düşündüğünüzü karşı tarafa yanlışlıkla gönderebilirsiniz.

Facebook, sadece düşünce gücüyle yazı yazmakla yetinmeyip, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimini de kullanıcıların düşünce gücüyle kontrol edebilecekleri hale getirmek istiyor. Facebook mühendislerinden Regina Dugan, "Hedefimiz insanların dakikada 100 kelimeyi yalnızca düşünerek yazabilmesi. Bu miktar akıllı telefonunuzla yazabileceğinizden tam beş kat fazla" ifadelerini kullandı. Teknolojinin yakın zamanda tam anlamıyla hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.