Eskilerin Fenomen Pembe Dizileri

Bir zamanların Aşk-ı Memnu'su olan dizileri hepimiz hatırlarız. Çoğumuzun anneleri izlediği için izlemek zorunda kaldığı bu diziler, eskiden fenomendi. İşte çocukluğumuzun pembe dizilerinden bazıları;
Eskilerin Fenomen Pembe Dizileri

Biz çocukken ne Game of Thrones vardı ne de The Big Bang Theory… Yine de entrikaların yaşandığı pembe diziler o zamanlar çoğu insanı ekran başına kitlerdi. Çocukluğumuzda kimimiz annesi yüzünden kimimiz de isteyerek yıllarca bu dizileri izledik. Şimdikiler için komik görünen bu diziler o zaman fenomen haline gelmişti.

İşte son yayınlanandan ilk yayınlanana doğru, sırasıyla geçmişteki fenomen pembe diziler...


Rosalinda

İlk kez 1999 yılında yayınlanan Meksika yapımı pembe dizi olan Rosalinda, pop şarkıcısı Thalia’nın canlandırdığı karakterin ismidir. Türkiye'de ilk defa 2001’de yayınlanan dizi, toplam 180 ülkede yayınlanmıştır.

rosalindagif.gif


Vahşi Güzel

Namıdiğer Vahşi Güzel'imizi oynayan Natalio Oreiro ablamız güzelliği ve komikliğiyle gönlümüze taht kurmuştur. Dizinin jeneriğindeki klibi defalarca izlememize rağmen bıkmamamızın sebebi de şarkıyı (Cambio Dolor) onun söylüyor olması olabilir.

vahsiguzelgif.gif


Marimar

Yine Thalia'nın rol aldığı dizide kızımızın başına türlü türlü olay gelir...

marimargif.gif


Manuela

Yıl 1991...

manuela.jpg


Hayat Ağacı

hayatagaci.jpg


Cesur ve Güzel

Cesur ve Güzel dizisinin (orijinal adı The Bold and the Beautiful) aşk, ihtiras ve entrika üzerine kurulu hikayesi, ilk olarak 1987 yılında ekrana geldi ve 20 yıldır devam etti. Amerika, Kanada, İtalya, Almanya ve Fransa başta olmak üzere toplam 79 ülkede seyirciyle buluşan dizi, televizyon dünyasının en popüler dizisi unvanına sahip oldu.

cesurveguzelgif.gif


Dallas

Türlü türlü entrikanın döndüğü, kimin eli kimin cebinde belli olmadığı, günümüz dizilerinde bile sıkça ismi geçen fenomen dizi: Dallas...

dallas.jpg


Köle İsaura

Annelerimizin çok iş yaptığında 'Köle İsaura mıyım ben?' demesine sebep olan dizi...

koleisaura.jpg


Yalan Rüzgarı

Amerikan yapımı olan pembe dizi ilk olarak 26 Mart 1973’te yayınlanmaya başlamış; Türkiye'de bu tarih 1 Ocak 1990’ı bulmuştur. Annelerimizin dilinden en çok düşmeyen dizi de muhtemelen Yalan Rüzgarı'dır.

yalanruzgarigif.gif


BONUS

Aşk-ı Memnu

askimemnugif.gif

"Beni beni Bihter'ini" repliğini hâlâ unutamadığımız ve Türk klasiği haline gelen 'yasak aşk' dizisi Aşk-ı Memnu, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.