'Esaretin Bedeli' Adlı Filmde Gözden Kaçanlar

1994 yılında vizyona giren Esaretin Bedeli adlı film halen dünyanın en iyi filmi olarak kabul ediliyor. Muhteşem bir hapisten kaçış öyküsünü anlatan filmin bilinmeyen gerçeklerini yazımızda bulabilirsiniz.
'Esaretin Bedeli' Adlı Filmde Gözden Kaçanlar

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filmi yayınlandığı günden bu yana 21 yıl geçmesine rağmen otoriteler tarafından halen dünyanın en iyi filmi olarak gösteriliyor. Filmde Tim Robbins’in canlandırdığı Andy Dufresne karakterinin haksız şekilde hapse düşmesinden, hapiste yaşadığı olağanüstü şeylerden, buradan kurtulmak için gösterdiği deha zekasından ve mücadelesinden bahsedilmektedir. Tam 7 dalda Oscar alan film hakkında birçok insanın bilmediği bazı gerçekleri sizler için derledik.

esaretin bedeli

'Esaretin Bedeli' Gerçekleri

1. Film 1965 yılını tasavvur ediyor. Ancak filmin finalinde Andy Dufresne’nin kullandığı araç 1969 model bir arabadır.

2. Yaklaşık 2 buçuk saat süren filmde sadece 2 kadın karakter rol alıyor.

3. Hapishanede bir yemekte ortaya çıkan kurdu Brooks adlı mahkumun beslediği kargaya yem etmesi film şirketi ile hayvan hakları koruyucularının arasında problemlere yol açtı. Ancak karganın kurdu yemediği ve bu yüzden kurda benzer bir et parçası yapılarak kuşa yedirildiği öğrenildi.

esaretin bedeli tünel

4. Dufresne’nin kaçış için kullandığı küçük çekici, okumak için aldığı sanılan İncil’in arasına sakladığını filmi izleyenlerin hepsi hatırlar. Ancak çekicin saklandığı İncil’de açık kalan sayfada Yahudiler'in Mısır'dan kaçışı anlatılmaktadır. Burada siyasi bir mesajdan şüphe duyulmaktadır.

5. Eserde Red karakteri, kırmızıya çalan saçları olan İrlandalıdır. Yalnız usta oyuncu Morgan Freeman bir siyahtır. Hatta filmin bir bölümünde daha önce hiç siyah İrlandalı görmediğini ifade ederek esere küçük bir imada bulunmayı da ihmal etmez.  

6. Filmde Morgan Freeman'ın yani Red karakterinin tutulduğu odanın numarası 237’dir. Bu sayı Stephen King'in birçok eserinde özel bir yer tutmaktadır.

7. Filmde Red karakteri için Morgan Freeman’ın yerine Harrison Ford, Clint Eastwood ve Paul Newman gibi oyuncular planlansa da son karar Morgan olmuştur.

8. Aynı şekilde Andy Dufresne karakteri için de dünyaca ünlü aktörler Tom Hanks, Johnny Depp, Nicolas Cage planlansa da bu büyük ses getirecek filmde başrolü oynama şansı Tim Robbins’in olmuştur.

9. Kaçış anında kanalizasyonu kullanan Dufresne uzun süre sürünmüştür. Ancak herkesin kanalizasyon atıkları sandığı koyu renkteki su çikolatayla suyun harmanlanmış halidir. Filmin çekim alanını ziyaret eden şahıslar halen bölgede çikolata kokusunun hissedildiğini ifade etmektedir.

esaretin bedeli

10. Filmin bazı yerlerinde yapılan geçmişe dönüşlerde Red karakterini Morgan Freeman’ın özbeöz oğlu Alfonso Freeman canlandırmıştır ve babasına benzerliği sayesinde bu durum hiç hissedilmemiştir.

11. Efsane filmin yönetmeni Frank Darabont eserin bütün telif haklarını Stephen King’le yaptığı 5 bin dolar gibi komik bir ücretle üzerine almıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum