Erhan Usta Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

Erhan Usta, 1966 yılında Samsun'da doğmuştur. İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Erhan Usta Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

Erhan Usta, 1966 yılında Samsun'un Havza ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nü bitirmiştir. Samsunlu Erhan Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Siyasete Milliyetçi Hareket Partisi ile başlayan Erhan Usta, daha sonra İYİ Parti'ye üyesi olmuştur. 2018 yılında Samsun Milletvekili olan Erhan Usta, İYİ Parti Grup Başkanvekili olmuştur.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Erhan Usta Kimdir?

Erhan Usta, İlkokulu, ortaokulu ve lisesini Havza'da tamamladı. Daha sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

ABD'deki Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında master derecesi almak üzere eğitim gördü ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Şu anda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında doktora yapmıştır.

Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda birçok görevde bulunmuştur. Bunlar; Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür ve Müsteşar Yardımcısı görevleridir.

Ayrıca, İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığı görevinde bulundu ve 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyesi olarak faaliyet gösterdi. Kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde de bulundu.

Siyasi Hayatı

Erhan Usta Kimdir?

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi ve 2 yıl boyunca MHP grup başkanvekilliği yaptı.

16 Ocak 2019 tarihinde MHP ve AK Parti'nin yerel seçim ittifakıyla ilgili olarak "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" şeklindeki açıklaması nedeniyle partisinden ihraç edildi. Bu olayın ardından, 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olarak katıldı ve oy oranı %21,08 olarak kaydedildi.

9 Eylül 2020 tarihinde, İYİ Parti'ye katıldı ve rozetini Meral Akşener'den aldı. Aynı zamanda İYİ Parti içinde Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine de atandı.

Kasım 2021'de Lütfü Türkkan'ın istifasından sonra boşalan İYİ Parti Grup Başkanvekilliğine, 8 Kasım 2021 tarihinde seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lütfü Türkkan Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.