Engin Özkoç Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

1962 yılında, doğan Engin Özkoç, Sakaryalıdır. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Engin Özkoç Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Engin Özkoç, Sakarya Erenler'de 5 Şubat 1962 yılında dünyaya geldi. Abhaz kökenli bir Türk siyasetçi olan Özkoç, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezundur. Market işletmeciliğinin ardından Sakarya Milletvekili olan Özkoç, 2017 yılında bu yana CHP grup başkanvekilidir.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Engin Özkoç Kimdir?

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında, Adapazarı Belediyesi E.S.O İşletmeler Garajı′nda, tornacı olarak başlamıştır. 1989 yılına kadar ise market işletmeciliği yapmıştır. Daha sonra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.

Siyasi Hayatı

Engin Özkoç Kimdir?

Engin Özkoç, Üniversite'de okurken Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarına üye oldu.

1989 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi olan Özkoç, Belediye Meclisi′nde Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdürürken, dönemin Belediye Başkanı tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı′na getirildi.

1999 yılında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2004 yılı seçimlerinde CHP′den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Şubat 2009 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) seçimlerinde, SATSO Meclis Başkanlığı′na seçildi. Yaklaşık 2 yıl bu görevini sürdürdü. CHP milletvekilliği adaylığı için bu görevden istifa etti.

2011 yılında CHP'den Sakarya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçildi.

2014 yılında de facto Abhazya Cumhuriyeti'nin devlet başkanlığı seçimlerinde İstanbul'da seçim sandığının kurulmasında rol aldı ve direndi, ancak mahkeme kararı gereği seçim sandığı verilmedi.

2017 yılında CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptı ve 26 Ekim 2017 tarihinde CHP grup başkanvekili seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Özgür Özel Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.