En Sevilen ve Mutlaka Takip Edilmesi Gereken 15 Podcast

Podcast'ler iyice hayatımızın içerisine girmeye başladı ve birbirinden eğlenceli hale geldi. Bu içeriğimizde sizler için en iyi podcast'leri derledik.
En Sevilen ve Mutlaka Takip Edilmesi Gereken 15 Podcast

İnternet radyolarının ön plana çıkmasının ardından en sık kullanılan ücretli bir uygulama olan Spotify üzerinden sürdürülen radyomsu programlar, podcastler ile hayatımız daha da güzelleşti. Bazılarınızın yeni programları heyecanla beklediğini biliyoruz. Spiritüel konulardan, felsefi düşüncelerden, insan ilişkilerinden ve psikolojik olgulardan konuşulabilen, kitap dinletileri bile yapılabilen podcast’ler ülkemizde de özellikle 2023 yılında daha da popüler olacak. Bizler şimdiden bağımlısı olduğumuz podcastler edindik bile! Bu içeriğimizde sizlerin de mutlaka takip etmesi gereken en iyi, en komik veya en entellektüel Türkçe yayın yapan podcastleri bir araya getirdik.

İşte zamanınızı su gibi akıtacak, birbirinden güzel ve iyi 2023 yılının en iyi podcast'leri;

1. Podcast BPT

en iyi podcastler

Türkiye’nin en iyi podcast medya ajansları arasında yer alan Podcast BPT, ilk kez 2020 yılında dinleyicileriyle buluştu. ‘’Herkese ve her konuya bir podcast’’ mottosuyla hareket eden kanal, 12 farklı ekip ile dinleyicilerin karşısına her gün yeni bir bölümle çıkıyor. Haber, spor, edebiyat, tarih, kültür, video oyunları, cinsellik, gerçek suç, kariyer, film ve dizi gibi konularla yediden yetmişe herkesin beğenebileceği ve dikkat çeken içerikler üreten Podcast BPT, her geçen gün dinleyici kitlesini arttırıyor. Podcast BPT’nin göze çarpan bir diğer özelliği ise markaları ve dinleyicileri bir araya getirmesi. Podcast ajansı, büyüyen bu sektörde dinleyiciye ulaşmak isteyen markaları ve podcasterları bir araya getirmeyi hedefliyor.

2. KALT

en iyi podcastler

Aynı isimli YouTube kanallarında özellikle Bizim Show ve Kirli Konuşma videolarıyla büyük bir kitle tarafından sevilen bu ikili podcast konusunda da başarıyı yakaladı. Mizah tarzları Türkiye’de pek de görmediğimiz cinsten olsa da ciddi anlamda sevenleri var diyebiliriz. Açıkçası biz mizah kalitesi bakımından asla ödün vermediklerini düşünmekteyiz. Eğer siz de dinleyecek kaliteli podcast arayışındaysanız mutlaka zaman ayırmalısınız.

3. O Tarz Mı?

en iyi podcastler

Can Bonomo, İsmail Türküsev, Bengi Apak ve Can Temiz’in birlikte sunduğu bir dert dinleme, derde çözüm üretme podcast’i diyebiliriz. Oldukça keyifli bir radyo programı olan ‘O Tarz Mı?’nın büyük de bir dinleyici kitlesi var. Özellikle otobüste, metroda veya herhangi bir toplu taşımada dinlenebilecek en keyifli podcastlerden biridir. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

4. Yaşasın Bağzı Filmler

en iyi podcastler

Filmloverss’da hala yazarlık yapan Burak Ülgen ve eski yazar Furkan Yücel’in bir arada gerçekleştirdiği podcast programında süper kahraman filmlerinden bağımsız sinemaya kadar birçok konu konuşuluyor. Sinemaya dair en güncel konuların konuşulup değerlendirildiği bu podcastler kesinlikle hem öğretici hem de çok eğlenceli.

5. Ha Geldi Ha Gelecek

en iyi podcastler

Ha Geldi Ha Gelecek, içerisinde yapay zeka, sanal gerçeklik, beyin & bilgisayar etkileşimi gibi konuları barındıran, Aykut İbrişim ve Emre Şarbak’ın hazırladığı haftalık Türkçe podcast yayınıdır. Toplamda 8 bölümden oluşan serinin yadsınamayacak kadar büyük bir kitlesi bulunmaktadır. Bu konulara meraklıysanız kesinlikle bir göz atmanızı öneririz.

6. Havadan Sudan

en iyi podcastler

Hande ve Mehmet adında birbirinden şeker iki akademisyen ve fotoğrafçı çift tarafından hazırlanıp sunulan ‘Havadan Sudan’ genellikle bilim - teknoloji, çevrecilik, siyaset ve gündem gibi konuları ele alıyor. Boş zamanlarınızda dinlenebilecek kesinlikle kaliteli içerik sunan bir podcast olduğunu söyleyebiliriz.

7. Geekstra

en iyi podcastler

Genellikle, çizgi roman, sinema, dizi ve geek olunabilecek her konuda geyiğin döndüğü kayıtlardan oluşan Geekstra podcastleri ayrıca Patreon üzerinden bağış topluyor. Kesinlikle çok keyif alarak dinleyeceğinizi düşündüğümüz bu podcast dinleyenlerine çoğu zaman hediyeler de dağıtmasıyla gönülleri fethediyor.

8. 521

en iyi podcastler

Youtube’da “Başka Bir Şey” adlı kanalla tanıdığımız Kadir Köymen ve Onur Köymen, Mustafa Soyer, Ersin Yılmaz’ın hazırladığı podcast, haftada 1 kez yayınlanıyor. Programa ev sahibi yapan 4’lü ise 521’i “Zannettiklerimizi kendimizin yarattığını fark ettikten sonra sırada ne olduğunun sorgulandığı çevrimiçi radyo programı.” şeklinde tanımlıyor.

9. Lafın Gelişi

en iyi podcastler

Popüler kültür, pek de popüler olmayan kültür, sinema, edebiyat ve bilumum hobisel faaliyetler üzerine söyleşiler, hayatın içinden hayata dair ne varsa Lafın Gelişi ile her hafta Bakırköy’den yeni bölümle dinleyicileriyle buluşuyor.

10. Potkes

en iyi podcastler

Günlük hayattan samimi sohbetler içeren Potkes, daha yeni başlamış olmasına rağmen iyi bir dinleyici kitlesi edinmiş durumdadır. Her ne kadar eğlenceli oluşunu savunsak da argo ve küfür içerdiği konusunda da uyarmalıyız.

11. Gayrisafi Fikirler

en iyi podcastler

Gayrisafi Fikirler, Tansel Erdem Yılmaz ve Ömer Faik Anlı’nın zihinleri kurcalayan bilimsel sorulara felsefi çerçevede yanıtlar aramaya çalıştıkları yayınlardan oluşuyor.

12. Anlatsam Roman Olur

en iyi podcastler

Kültür-sanat söyleşileri ve tartışmalarını dinleyebileceğiniz Anlatsam Roman Olur Podcast'i son zamanların en sevilen yayınlarından biri oldu. Gazeteci Nida Dinçtürk'ün, Gündüz Vassaf, Elif Şafak, Mehmet Ali Alabora, Özgür Mumcu ve Sevin Okyay gibi konuklarla keyifli hale getirdiği yayın kesinlikle vakit ayırmaya değer podcast'lerden birisi diyebiliriz. Yayının her bölümü yaklaşık 25-50 dakika arasında sürüyor.

13. TerasNoir

en iyi podcastler

Oldukça samimi ve içten bir yayın akışına sahip olan TerasNoir, oyuncular Meriç Aral ve Efe Tunçer’in sunumuyla karşımıza çıkıyor. Podcast; film, müzik, ilişkiler gibi sıradan konuları çok keyifli bir şekilde harmanlayarak 45 dakikadan 1 saate kadar siz değerli dinleyicilere sunuluyor. Birbirleriyle olan samimi ilişkileri ve dinleyiciye huzur veren konuşmalarıyla bu yayın kesinlikle dinlenmeye değer!

14. Bunu Ben de Yaparım

en iyi podcastler

İbrahim Selim ve ekibinin Storytel sponsorluğunda hazırlayıp sunduğu Bunu Ben De Yaparım, 15-25 dakika uzunluğundaki yayınlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Bu yayında insanın hayatta başına gelen tüm olumsuzluklar eğlenceli bir dille masaya yatırılıyor. İbrahim Selim'in Youtube kanalındaki başarısına şahit olduysanız bu yayınlara mutlaka göz atacağınıza eminiz.

15. FilmLoverss

en iyi podcastler

Bu podcast, FilmLoverss ekibinden Esen Tan, Güvenç Atsüren ve Utku Ögetürk gibi isimlerin sinemaya dair ne varsa konuştukları, sinema dünyasından yeni haberleri verdikleri podcast serisidir. Bölümleri yarım saat – 1 saat arasında değişen bu yayını eğer iyi bir sinema izleyicisiyseniz ve sinema üzerine konuşmalar dinlemeyi seviyorsanız mutlaka takip etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Podcasting Nedir?

En iyi podcastler nerede?

En iyi podcastler spotify, Apple Podcasts ve Google gibi platformlarda daha çok dinleniyor.

Podcast neden popüler?

Podcastler her nerede olunursa olunsun dinleme avantajı sunduğundan dolayı popülerlik kazandı. Ayrıca bunun yanı sıra telefon ve bilgisayar gibi araçlarla da kolaylıkla dinlenebilmesi podcastin daha da popüler olmasını sağladı.

Hangi podcast dinlemeli?

En çok dinlenen podcastler arasında bulunan Podcast BPT, KALT, O Tarz Mı?, Yaşasın Bağzı Filmler, Ha Geldi Ha Gelecek, Havadan Sudan, Geekstra, 521, Lafın Gelişi, Potkes, Gayrisafi Fikirler, Anlatsam Roman Olur, TerasNoir, Bunu Ben de Yaparım ve FilmLoverss dinleyebileceğiniz podcastlerdir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum