En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri

Muhabbet kuşları en cana yakın hayvanlardan biridir ve eğer yavruyken aldıysanız size daha çok bağlanır. Onlar yem yiyor, bütün yemler aynı diye düşünmeyin. Gelin en iyi muhabbet kuşu yemlerini birlikte inceleyelim.
En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri

Bazı muhabbet kuşları alıştığı yemi değiştirince yenisini yemez. Bu yüzden baştan iyi bir yeme alışması her zaman daha iyi bir seçenek olacaktır.


En Kaliteli muhabbet Kuşu Yemleri Satın Almak İçin Tıklayın.

Markalar : Gold Wings , Jungle Quik Trixie 

Muhabbet Kuşları İçin Ne Tür Yemler Vardır?

  • Meyveli Yemler

Kurutulmuş meyve parçacıklarıyla hazırlanan yemlerdir.

  • Ballı Yemler
  • Konuşturucu Yemler
  • Kızıştırıcı Yemler

muhabbet-kusu-yem.jpg

Ayrıca kabuksuz yemler vardır. Vitamin değeri az ve sert olduğu için hazmı zor olduğundan, muhabbet kuşları kabuksuz yem yememelidir. Kendi fikrimi söyleyecek olursam kuşun konuşması için ayrıca yem vermeyi tercih etmeyenlerdenim. Kuşla yeteri kadar ilgilenirseniz konuşacaktır.

Öpücük Alınca Konuşan Muhabbet Kuşu
Bir de muhabbet kuşunuzun yemliğini sürekli kontrol etmelisiniz. O yedikçe kabuklar üst kısımda birikiyor. Bu kabukların uçması ve yeni yemlerin ortaya çıkması muhabbet kuşunuzun kolay yemesi açısından önemlidir. Ayrıca kafesinin en az 2 günde bir temizlenmesi kuşunuzun sağlığı açısından yararlıdır. Ayda bir de kafesi yıkayabilirsiniz.

muhabbet-kusu-001.jpg 


Muhabbet Kuşu Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yulaf, hazmı rahatlatmak için en ideal yiyeceklerden biridir. Bu yüzden içinde yulaf ve vitamin içeren yemleri tercih etmelisiniz. Kas ve iskelet yapısı için de vitaminler son derece önemlidir. Bazı muhabbet kuşu yemlerinin içeriğindeki maddeler yüzünden kuşta yağlanma olabiliyor. Bu yüzden yem seçimi çok önemlidir. Bu durumlarda veteriner ilaç vermez, yemi değiştirme tavsiyesinde bulunur.

İlgili İçerik;

Muhabbet Kuşu Bakımı


Muhabbet Kuşuna Yem Dışında Ne Verilmelidir?

Sadece yem vermek muhabbet kuşunu besler ama sağlıklı beslenemez. Yemlerin yanı sıra muhabbet kuşlarına (aşırıya kaçmamak kaydıyla) ek takviyeler de verebilirsiniz. Kuşların daha kolay çiftleşmesi için (çok az miktarda olduğuna kesinlikle dikkat edilerek) Nijer tohumu verildiği bilinmektedir. Katı haşlanmış yumurtadan çok az miktarda verebilirsiniz.

kus-haslanmis-yumurta.JPG

Muhabbet kuşları yumurtayı hem çok seviyor hem de çok faydalı. Arada sırada bisküvi kırıntıları da verip onu ödüllendirebilirsiniz. Bu kırıntılar için çıldıracaktır :)

İlgili İçerik;

Muhabbet Kuşu Sağlığı

Muhabbet kuşlarının sindirim sistemi için kuş kumu çok önemlidir.

muhabbet-kusu-kumu.jpg

Kafesin altına temizliğini yaptığınız her seferde biraz kum serpiştirerek muhabbet kuşunuzun sağlığını korumuş olursunuz. Muhabbet kuşları aslında evdeki çoğu şeyi yer. Beş yıldır beslediğim muhabbet kuşuma ara sıra çok az miktarda elma, portakal gibi meyveleri uzatıyorum ve biraz yemesine izin veriyorum.

muhabbet-kusu-meyve.jpg

Yani aslında her şeyden çok az miktarda yiyebilirler. Tatlı ve tuzlu şeyler hariç…

Bunun dışında muhabbet kuşum hafif hastalandığı zaman veterinere götürdüğümde haşlanmış yumurta dışında bir de havuç önerdi. Havucu rendeleyip az miktarda muhabbet kuşunuza verebilirsiniz. Sizin muhabbet kuşunuzda da hafif bir kırgınlık olduğunda onu veterinere götürebilirsiniz. Muhabbet kuşuna ne yapılabilir ki demeyin. Kimi zaman hap verip hapı ezerek toz halinde az miktarda suyuna katmanızı söylüyor, kimi zaman da şırıngaya ilaç çekip veriyor ve üç gün boyunca suyuna 2-3 damla katmanızı söylüyor.


En İyi Muhabbet Kuşu Yem Markaları

versele-laga-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Benim yaklaşık 3 yıldır muhabbet kuşuma verdiğim yem Versele-Laga fakat her yerde bulunmuyor. İçeriğinde muhabbet kuşları için renkli tohum ve tahıllardan oluşan özel olarak hazırlanmış vitamin ve mineraller var. Kuşların tüylerinin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan yem, muhabbet kuşunuz için en iyi markalardan biri.

Özel fermuarlı ambalaj sistemi olan bu yemi bitene kadar taze tutabilirsiniz. Yemin içeriğinde sarı darı, kırmızı darı, kanarya tohumu, soyulmuş yulaf ve Nijer tohumu bulunmaktadır.

tropifit-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Muhabbet kuşlarının ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içeren bu yem, aynı zamanda onların sevdiği tohumlardan hazırlanmıştır. Muhabbet kuşlarının gelişimine yardımcı olan iyi yemlerden biridir. İçeriğinde sarı darı, kırmızı darı, kanarya yemi, İtalyan darısı, işlenmiş yulaf, extrude mısır, kenevir tohumu, extrude buğday, alıç tohumu, siyah ay çekirdeği ve keten tohumu bulunmaktadır.

garden-mix-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Muhabbet kuşları için tam beslenme sağlayan bir diğer yem Garden Mix, muhabbet kuşları için özel geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir. Sağlıklı ve besleyici içeriğinde ak darı, sarı darı, kırmızı darı, kanarya yemi, kalsiyum, hayvansal ve bitkisel yağlar, dikalsiyum fosfat, balık yağı, sodyum klorid, yumurta ile karıştırılmış vitaminler yer alır.

vitakraft-muhabbet-kusu-yemi.jpg

Muhabbet kuşlarının severek yediği tohumlardan hazırlanmış olan yem, muhabbet kuşunun sağlıklı beslenmesi için iyi yem markalarından biridir. Kuşunuzun canlılığını artıran yem, sindirim sistemi için çok faydalıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğinde bitki kökenli türevleri (yonca, buğday, çiçek, yulaf, kanola), hububat (buğday, mısır, yulaf, arpa), sebzeler (bezelye, havuç, soya), mineraller, yağ, yuka özü, tohumlar, mineraller olan yem, fermuarlı ambalajında uzun süre saklanabilir.

Damla DAĞ / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum