Hayat Kurtaran 12 En İyi Deprem Uygulaması

Olası bir afet durumunda hayat kurtaran mobil cihazlar için uyumlu en iyi deprem uygulamasını sizlere sıraladık.
Hayat Kurtaran 12 En İyi Deprem Uygulaması

Ülkemizin büyük bölümünün fay hattı üzerinde yer aldığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden önlem almalı ve her an depreme hazırlıklı olmalıyız. Teknolojinin bizlere sunduğu güzellikleri ise her alanda kullanabiliriz. Mobil uygulamalar da bunlardan bir tanesidir. Doğal afetler için özel olarak tasarlanan uygulamaların hayat kurtarıcı özelliğini kullanabilirsiniz.

Uygulamaların konum bilgisi ile yardım çağırma, mesaj gönderme ve ses çıkarma gibi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Olası bir deprem durumunda flash açan ve ses çıkaran uygulamaları telefonunuza yükleyebilirsiniz. Bu sayede yetkililerin sizi kısa sürede bulması mümkündür. Bazı uygulamalar içerisinde konum gönderme özelliği mevcuttur.

Olası bir doğal afet durumunda yakınlarınıza anında mesajla konum gönderebilirsiniz. Bu sayede yakınlarınız sizi bulabilir ve kurtarabilir. Her an yanınızda bulunan telefonlarınızdaki uygulamalar sayesinde hayatınızı kurtarabilirsiniz.  

Hayat Kurtaran Deprem Uygulamaları 

Deprem uygulamaları hayat kurtaran uygulamalardır. Ülkemizin fay hattı üzerinde bulunduğunu ve deprem olasılığı yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Deprem uygulamalarını telefonunuza yükleyerek doğal afetler durumlarında hayatınıza kurtarabilirsiniz. Konum bilginizi sevdiklerinize gönderebilir ve uygulamanın farklı özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Doğal afetlerden korunmanızı ve yardım almanızı sağlayan en iyi deprem uygulamalarını sizler için araştırdık. 

1. e-AFAD 

En İyi Deprem Uygulamaları

EAFAD, deprem hareketlerini gösteren mobil uygulamalardan bir tanesidir. Türkiye'de ve yakın çevredeki deprem hareketlerini ayrıntılı olarak sizlere sunuyor. Uygulamanın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından geliştirilerek sizlere sunulduğunu görüyoruz. Deprem bilgilerini kullanıcılara ayrıntılı bir şekilde bildirim halinde geliyor. Uygulama içerisinde afet farkındalığını artırmak için farklı videoların bulunduğunu da görüyoruz. Uygulamanın genel olarak afet öncesi ve sonrasındaki süreçleri etkili bir şekilde yönetmek adına sunulduğunu görüyoruz. 

2. Deprem Bilgi Sistemi 

En İyi Deprem Uygulamaları

Deprem Bilgi Sistemi, Türkiye genelinde meydana gelen depremlerin canlı olarak izlenmesi için sizlere sunuluyor. Veri için Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ve AFAD verilerini kullanır. Aynı zamanda 10 saniye aralıklarla deprem bilgilerini otomatik olarak yenilediği görülmektedir. Hissedilme ihtimali yüksek olan depremleri anında bildirimle duyurur. Aynı zamanda depremlerin orta, düşük ve yüksek şiddetlerde göre filtreleme sunduğunu görüyoruz. Harita üzerinden deprem merkez üssünü de detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

3. AKUT Güvendeyim 

En İyi Deprem Uygulamaları

Akut Güvendeyim, olası bir deprem durumunda konum bilgisi göndermeniz için sizlere sunulur. Güvendeyim butonuna bastıktan sonra 10 kişiye konum bilgisi içeren mesaj gönderilir. Bu sayede yakınlarınıza bulunduğunuz konumu bildirmenizi sağlar. Aynı zamanda yakınlarınızın konum bilgisi üzerinden size ulaşması da kolaylıkla gerçekleşir. Uygulamanın internetle değil, mesaj yoluyla çalıştığı görülüyor. Bu sayede internet kesintisinden etkilenmez. Olası deprem durumu için mutlaka kullanılması gereken önemli uygulamalardan bir tanesidir. 

4. Güvendesin 

En İyi Deprem Uygulamaları

Güvendesin uygulaması, doğal afetlerde yardım almanız için tasarlanan uygulamalardan bir tanesidir. Deprem, yangın, sel gibi doğal afetler durumunda ailenize ve arkadaşlarınıza güvende olduğunuzu bir tuşla bildirebilirsiniz. Uygulamanın önemli özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Özelliklerinden bir tanesi flash butonudur. Flash butonu sayesinde telefonunuzdaki flaşın yanıp sönmesini sağlar. Bu sayede yetkililerin sizi bulmasını sağlayabilirsiniz. Zil butonu ise ses çıkararak ekiplerin sizi bulmasını sağlayan önemli özelliklerden bir diğeridir. Uygulamanın sunduğu butonlardan bir tanesi de 112 butonudur. 112 butonuna tıkladıktan sonra tek tuşla acil yardım isteyebilirsiniz. Bu sayede en yakın ambulansı bulunduğunuz konuma çağırmanız mümkündür. 

5. 112 Acil Yardım 

En İyi Deprem Uygulamaları

112 Acil Yardım uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir uygulamadır. Acil yardım butonuna tıkladıktan sonra bulunduğunuz konuma ambulans çağırmasını sağlar. Uygulamanın önemli özelliği ise konum bilgisini belirtmenize gerek kalmamasıdır. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra e- Nabız şifrenizi ve TC kimlik numaranızı girmeniz yeterlidir. Bu sayede deprem anında ya da olası acil bir durumda kolaylıkla ambulans çağırabilirsiniz. Uygulama sayesinde en yakındaki ambulansı bulunduğunuz konuma çağırmanız mümkündür. 

6. Deprem Ağı 

En İyi Deprem Uygulamaları

Deprem Ağı, depremle ilgili uyarı gösteren uygulamalardan bir tanesidir. Tüm dünyadaki sismig dalgaların oluşumu öncesinde vatandaşlara bildirim gönderir. Aynı zamanda iletişimin kesilme derecesine geldiğine dair bildiri göndererek haberleşmenin sağlanmasını mümkün kılıyor. Uygulamanın önemli özelliklerinden bir tanesi de tespit edilen deprem sonucunda konumunuzu sms olarak yakınlarınıza gönderiyor. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra mesaj gönderilmesi istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Uygulamanın saniyeler önce deprem uyarısı yapması sayesinde önlem almak mümkündür. Aynı zamanda deprem afeti meydana geldiğinde bilgi alışverişi için sohbet odaları sunar. 

7. Bip 

En İyi Deprem Uygulamaları

Bip, doğal afetlerde yardım almanız adına oluşturulan uygulamalardan bir tanesidir. Uygulamanın deprem sel ve yangın gibi doğal afetler sonucunda seçtiğiniz yakınlarınıza ulaşmanızı sağladığını görüyoruz. Eğer afet söz konusu olursa, seçtiğiniz yakınlarınıza mesaj ve sms gönderebilirsiniz. Acil durum butonu bulunan uygulamanın 155 polis, 112 acil ve 184 SABİM Acil durum numaralarını anında ulaşmanızı sağladığını görüyoruz. Olası afet durumlarında uygulama sayesinde yardım almanız mümkündür. 

8. Düdüğüm  

En İyi Deprem Uygulamaları

Düdüğüm, deprem gibi doğal afetler sonucunda sesinizi duymanızı sağlayan bir uygulamadır. Afet gerçekleştikten sonra sesinizi duyurmak için düdük sesi çıkardığını görüyoruz. Bu sayede bulunduğunuz konumu belirtmenizi sağlar. Uygulamanın önemli özelliklerinden bir tanesi de iki farklı numaraya sms göndermesidir. Seçtiğiniz ve yardım almak istediğiniz iki numaraya sms göndererek konumunuzu bildirir. Konum göndermek için uygulamada yer alan yardım etme butonuna tıklamanız yeterlidir. Bu butona tıkladıktan sonra 1 metreye kadar mesafenizi enlem ve boylam olarak tespit eder. Sonrasında ise seçtiğiniz ve yardım almak istediğiniz kişilere sms olarak gönderir. 

9. Deprem Uyarılarım

En İyi Deprem Uygulamaları

Deprem Uyarılarım, yaklaşmakta olan depremleri haber veren bir deprem uygulaması olarak sizlere sunuluyor. Depremlerin gerçekleştiği konumların ısı haritası ve noktasal olarak tüm detaylarını sizlere sunuyor. Aynı zamanda uygulamanın herhangi bir afet durumunda iletişim imkanı sunduğunu görüyoruz. Uygulama sayesinde dünyada yaşanan canlı depremlerin bilgisinde detaylı olarak ulaşmanız sağlanır. Depremin olduğu bölgenin derinliğine, uzaklığını ve tüm detaylarını görebilirsiniz.

10. Lastquake 

En İyi Deprem Uygulamaları

Lastquake, deprem anında yardım almanızı sağlayan uygulamalardan bir tanesidir. Uygulama CSEM’in resmi akıllı telefon uygulaması olarak sizlere sunuluyor. Meydana gelen depremlere anında öğrenmek yanı sıra arkadaşlarınız ve yakınlarınızda iletişime geçmenizi sağlayan bir uygulamadır. Gerçek zamanlı bilgi sunan uygulamanın deprem hisseden bölgeden fotoğraf ve bilgi video paylaşarak depremin şiddetini gösterdiğini görüyoruz. Sismologlar tarafından desteklenen uygulamanın, sizlere deprem sonrası güvenlik için belirli öneriler sunduğunu da görüyoruz. Uygulama, yakınlarınızla kısa sürede iletişime geçmeniz sağlanır. 

11. Life360  

En İyi Deprem Uygulamaları

Life360, 2008 yılında kurulan bir ağ uygulamasıdır. Konum tabanlı hizmet veren uygulamanın aile üyeleriyle konumunu paylaşmak ve gün boyu iletişim kurmak için sizlere sunulduğunu görüyoruz. Uygulamanın 50 milyondan fazla kayıtlı ailesi vardır. Afet durumlarında kullanılan popüler uygulamalardan bir tanesi olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda sayısız ödüller alan bir uygulamadır. Uygulamayı açtığınız zaman diğer üyelerin anında nerede olduğunu görebilirsiniz. Uygulama aynı zamanda seçtiğiniz kişinin şarj bilgisine ve 30 günlük konum geçmişine ulaşma etkisine sahip. Seçtiğiniz kişi sürüş halindeyken kaza gibi durumlarda yaşanan anlık hız değişimlerini de sizlere bildirim olarak sunuyor. 

12. Kırmızı Alarm 

En İyi Deprem Uygulamaları

Kırmızı Alarm, doğal afetler için kullanılan uygulamalardan bir tanesidir. Uygulamanın en büyük özelliği acil durum uygulaması olmasıdır. Kırmızı Alarm, telefonunuzu süresiz olarak siren ve flash döngüsüne sokar. Bu sayede olası bir deprem durumunda yetkililere sesinizi duyurmanızı sağlayan bir uygulamadır. Aynı zamanda uygulamanın itfaiye, polis ve ambulans hatlarını aramak için olanak sağladığını görüyoruz. 

Google Deprem Erken Uyarı Sistemi Nasıl Açılır?  

Google Deprem Alarm Sistemi, yaklaşan sarsıntıyı önceden algılayarak sizlere uyarı bildirimi gönderiyor. Eğer uyarı sistemi açık değilse kısa sürede açabilirsiniz. Bu sayede olası bir deprem olduğunda anında bildirim alabilirsiniz. Bildirimi açmak için şu adımları tamamlamanız yeterlidir; 

  • Telefonunuzun ‘’Ayarlar’’ bölümüne gelmelisiniz.  
  • Ayarlar bölümünde ‘’Konum’’ sekmesine tıklamalısınız.  
  • Konum bölümünde yer alan ‘’Gelişmiş’’ seçeneğine tıklamalısınız.  
  • Gelişmiş seçeneğinde karşınıza ‘’Deprem Uyarıları’’ seçeneği çıkar.  
  • Deprem Uyarıları bölümünü açık hale getirmeniz yeterlidir. 

Bu adımları tamamlayarak Google deprem erken uyarı sistemini açabilirsiniz. Ancak uyarının deprem esnasında ya da deprem sonrasında gelme ihtimali elbette vardır. Önlem almak adına uyarı sistemini açmanın faydalı olduğunu söyleyebiliriz.  

En İyi Deprem Uygulamaları

#UygulamaTürkçe Dil Desteği İşletim Sistemi
1e-AFADVariOS, Android
2Deprem Bilgi SistemiVariOS, Android
3Akut GüvendeyimVariOS, Android
4GüvendesinVariOS, Android
5112 Acil YardımVariOS, Android
6Deprem AğıVariOS, Android
7BipVariOS, Android
8DüdüğümVariOS, Android
9EarthquakeVariOS, Android
10LastquakeVariOS, Android
11Life360VariOS, Android
12Kırmızı AlarmVariOS, Android

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.