En İyi 5 Alman Birası

Dünyanın en iyi,en lezzetli biralarını Almanya'da içebileceğimizi biliyoruz. Ya biranın, dünyanın en eski içeceklerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Bende sizler için en lezzetli alman biralarını derledim.
En İyi 5 Alman Birası

Dünyanın en iyi, en lezzetli biralarını Almanya'da içebileceğimizi biliyoruz. Ya biranın, dünyanın en eski içeceklerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya İran’da MÖ 3.yy'a ait bira kalıntılarına rastlandığı, Sümer ve Babil vb. medeniyetlerde de üretildiği hatta Mısır’da piramitlerin yapımında çalışan işçilerin her öğlen taze mayalanmış bira içtiklerini biliyor muydunuz? Hatta işçilerin bira verilmeyince isyan çıkarıp çalışmayı bıraktıkları ve piramitlerin bu nedenle yıllarca tamamlanamadığı da pek çok kaynakta yer alan bir bilgi.


Lager mi Ale mi?

Dünyadaki 2 temel bira çeşidi, lager ve ale. Aradaki fark, mayalama işlemi sırasında fermantasyonda kullanılan maya çeşidi. Ale, fermantasyon kabının üst kısmında mayalanan "üst fermantasyon" maya suşlarını kullanıyor. Lager ise, fermantasyon kabının dibinde fermente olan "alt fermantasyon" mayalarını. Genellikle, lager biralar ale ye göre daha düşük sıcaklıklarda demleniyor. Bundan sonrası damak tadına kalmış. Benim tercihim Ale ve Alman’ların çok iyi yaptığı  Wheat beer , yani buğday birası. Türkiye’de de bu bira çeşitlerini bulmak mümkün. Almanya’da ise 500 ml’lil şişelerde ort 1 ila 1.30 Euro arasında satılıyor. Aşağıdaki liste ile Almanya'da içebileceğiniz en lezzetli bira çeşitlerini ve bira markalarını anlatacağım. Ayrıca bira fiyatları ile de ilgili fikir sahibi olacaksınız. Liste benim seçimlerimden oluşuyor ama farklı sitelerden ve bloglardan da kontrol ettiğimde yalnız olmadığımı gördüm. Ben sizler için en lezzetli Alman biralarını derledim.

bira.gif


1. Franziskaner 

Açık ara en sevdiğim bira. Yumuşacık, hiç rahatsız etmiyor, lezzetli. Baviyera bölgesinden tam bir weisbierre. Alkolsüz ve yüksek alkolün çeşitleri de var.

-franziskaner -.jpg


2. Helles 

Yine Bavyera bölgesinden bir wiesbierre. Almanya'da en çok tüketilen ve en çok önerilen biralardan.

helles.jpg


3. Störtebeker

Keskin kokusu ve daha sert bir tadı var. Fiyatı da biraz daha yüksek. Her köşe başında bulamayacağınız özel bir lezzet.

-stortebeker-.jpg


4. Edelstoff

Almanya'da çok tüketilen biralardan biri. Diğerlerine oranla biraz daha sert.

edelstoff-.jpg


5. Ayinger

Kimilerine göre en iyi biralar arasında ilk 3 arasında. Hoş kokusu ve aroması var, yumuşak içimli.  

ayinger-.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.