Aklınızı Başınızdan Alacak 20 Gerçek!

Hem eğlenceli, hem komik bir o kadar da şaşırtıcı birbirinden farklı 20 bilgiyi sizler için derledik.
Aklınızı Başınızdan Alacak 20 Gerçek!

Bunları Daha Önce Duymadığınıza Eminiz. Aklınızı Başınızdan Alacak 20 Gerçek!

Dünya üzerinde birbirinden farklı hikayeler, teoriler yada varsayımlar duymuş olmalısınız. Daha önce sizlerle paylaşmış olduğumuz "Dünya Üzerindeki En İlginç Bilgiler" yazımızda olduğu gibi gene çok düşünecek, şaşıracak ve aklınızı başınızdan alacak gerçekleri sıraladık. Belki hiç duymadığınız duyduğunuzda sorgulayacağınız, aklınızı başınızdan alacak 20 gerçek sizlerle;

1. Leonardo da Vinci'yi Hiç Böyle Tanımadınız

Her ne kadar ressam olarak biliyor olsak da aynı zamanda mimar, müzisyen, matematikçi, filozof ve heykeltraş olan Leonardo da Vinci hakkında duyacağınıza çok şaşıracaksınız. Mona Lisa eseri ile tüm dünyaya nam salmış ünlü hezarfen, bir eliyle yazı yazarken diğer eli ile resim yapabiliyormuş.

Leonardo da Vinci Hakkında


 2. Cildiniz Yeryüzündeki İnsanlıktan Daha Büyük

Yeryüzünde neredeyse 8 milyara yakın insan yaşıyor. Peki ya cildinizde ki hücrelerin, dünya nüfusundan kat ve kat daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Evet yanlış duymadınız. Cildinizin yaşam formu yeryüzünde ki insanlıktan daha fazla!

Cildiniz Hakkında


3. Aya Adınızı Yazdırmak İstemez miydiniz?

Aya adınızı yazdırmak istemez miydiniz? Evet bu bir astronot baba sayesinde gerçek oldu. Ay'da son yürüyen kişi olarak bilinen Gene Cernan, kızı için verdiği sözü yerine getirdi. Baş harflerinin yer aldığı yazı, muhtemelen binlerce yıl boyunca ayda kalacak.

Aya Basan Son Kişi


 4. Çiftleri Kıskandıran Esrarengiz Hayvan 

Nehir ve su kenarlarında sıklıkla karşılaşabileceğiniz, küçük bir o kadar sevimli dostlarımız olan su samurları hakkında ne biliyorsunuz? Su samurları bir çok çifti kıskandıracak cinsten. Neden mi? Çünkü, su samurları uyurken el ele tutuşuyorlar. Evet yanlış duymadınız, sırt üstü su üzerinde partneri ile el ele uyumayı tercih ediyorlar.

Esrarengiz Hayvan


5. Öldürmenin Yasal Olduğu Ülke

Düellonun bir devlet tarafından yasal olabileceğini düşünüyor musunuz? Evet yanlış duymadınız, bu ülke Paraguay. İki kişi kendi arasında silahlı çatışmaya kanunen girebiliyor. Nasıl mı? Düelloya katılacak tarafların sadece kan bağışında bulunması yeterli oluyor!

Öldürmek Yasal Mı?


6. Sadece Bir Elmaya Sığabiliyor

Dünya üzerinde 8 milyara yakın insan yaşadığını biliyorsunuzdur. Peki ya yeryüzünde ki tüm insaların atomlarını çıkartacak olursanız sizce bu ne kadarlık alan kaplar? Hemen söyleyelim, tüm dünya nüfusunun atomlarını sadece bir elmaya sığdırabilirsiniz!

Dünya Nüfusu


 7. Ahtapotu Hiç Böyle Tanımadınız

Yumuşak gövdesi, sekiz kolu ve 300'den fazla çeşiti ile hem mutfak lezzetlerimizi süsleyen, hem de okyanusların en zekisi olarak bilinen ahtapotların renk değiştirdiğini biliyor muydunuz? Bu eşsiz hız tutkunu hayvanlar yalnızca renk değiştirmekle kalmıyor tehlike anında ister deniz yılanı isterse aslan balığı gibi görünebiliyor. Bunlarda tam taklitçi çıktı!

Ahtapot Hakkında


 8. Filmlere Konu Olacak Casusluk Hikayesi

Sayısız ajan filmi izlemiş olmalısınız. Ancak bu duyacağınız adeta filmlere konu olacak cinsten bir olay. 1960'lı yıllarda CIA ajanları, Kremlin Sarayı ve Rus elçiliklerine kediler ile casusluk yapmaya çalışmış. Nasıl mı? Ajanlar Acoustic Kitty adını verdikleri dinleme cihazlarını cerrahi operasyonlar ile kedilerin içine yerleştiriyordu.

Casusluk Hikayesi


 9. Servetleriyle Ülke Satın Alabiliyorlar

Hayat, zengin ve fakir kadar zıt bir yaşam alanıdır. Dünyanın en zengin 3 ailesinin toplam servetinin, dünyanın en fakir 50 ülkesinin servetinden daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? 

Dünyanın en zenginleri


10. Böyle Trafik Görülmedi, Tam 12 Gün

Birçoğunuz, günün büyük bir kısmını trafikte geçiriyor olabilir. Ülkemizde İstanbul başta olmak üzere, trafik birçok ilin en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Ancak söyleyeceğimizi duyduğunuzda halinize şükredeceksiniz. İnanılması zor ama 12 gün trafikte sıkışıp kaldığınızı hayal edebiliyor musunuz? 2010 yılında Çin'de yaşanan olayda, araçlar tam 12 gün boyunca yalnızca günde 900 metre ilerleyebilmiş.

En Büyük Trafik


 11. 200'den Fazla Ceset İle Karşılaşıyorlar

Dağcılık sporu ile ilgilenenlerin hayallerini süsleyen Everest Dağı hakkında bir çok rivayet duymuş olabilirsiniz. Her geçen gün daha fazla ilgi görmekte olan dünyanın en yüksek dağı, yeni dağcılar için adeta bir macera niteliğinde. Tırmanışa geçen dağcılar 200'den fazla cesedi takip ederek kendilerine bir yol haritası çıkartıyormuş.

Everest Dağı


 12. Hayatınız Boyunca Kaç Böcek Yediğinizi Biliyor Musunuz?

Biliyoruz ki birçoğunuz böceklerden ve örümceklerden nefret ediyor olabilir. Ancak bir insan yaşamı boyunca uykusunda ortalama 70 böcek ve 10 örümcek tüketiyor. Evet yanlış duymadınız. Mide bulandırıcı olabilir, ancak bu bir araştırma sonucunda ortaya atılmış büyük bir teori gibi duruyor.

Böcek Yemek


 13. Biranın Alkol Sayılmadığı Tek Ülke

Ruslar hakkında birçok ilginç haber okumuş olmalısınız. Her daim alkole olan ilgisi ile anılan Rusya'nın, 2011 yılına kadar birayı alkollü içecekler sınıfına dahil etmediğini hiç duymuş muydunuz?

Bira Hakkında


14. Dünya Üzerinde Kar Görmeyen Kaç İnsan Vardır?

Ülkemizden yola çıkacak olursak, dört mevsimi bir arada yaşayan cennet bir vatan olduğumuzun farkındayız. Kış aylarında kar gördüğümüzde, genç yaşlı demeden keyifli bir hale getirebiliyoruz. Peki ya dünya üzerinde 5 milyara yakın insanın hayatı boyunca hiç kar görmediğini biliyor muydunuz?

Kar Hakkında


15. Evsizlerden Çok Boş Evin Olduğu Ülke!

Amerika'da sokaklar bir yığın evsizle kaynıyor. Hemde sayısız zengin halkın arasında! Peki ya Amerika'daki evsiz insanlardan çok boş evin olduğunu söylesek ne dersiniz?

Evsizlerden çok boş ev


16. Bir Kişi 600 Gazoz İçiyormuş

Gazoz sevmeyenimiz yoktur herhalde. Siz yılda ortalama kaç gazoz içtiğinizi hiç düşündünüz mü? Hayır hayır bunu elbette ki düşünmemişsinizdir. Ancak yapılar araştırmalarda bir Amerikalının yılda ortalama 600 gazoz tükettiği söyleniyor.

en çok gazoz tüketimi


 17. Hapşırıktan İnsan mı Ölür

Hapşırığınızı bastırmaya çalışmanızın sizi ölüme götürebileceğini hiç düşündünüz mü? Hapşırmak, hayatımızda rutin bir eylem haline gelmiş olsa da, bazen toplum içinde hapşırmamayı tercih edebiliyoruz. Ancak hapşırığı ertelemek, boynunuzda yada kafanızda bir damarın patlamasına ve ölümle sonuçlanmasına sebep olabiliyor.

hapşırık öldürür mü


18. Hepimiz Dünyayı 3 Kez Turlamışız

Yürümek kimine göre bir zorunluluk, kimine göre ise bir yaşam tarzı olabilir. Ortalama bir insan, ömrü boyunca dünya çapının tam üç katı kadar yürüdüğünü biliyor muydunuz?

Dünya turu


19. Akşamları Boyunuz Sabaha Göre Daha Kısa

Hepimiz boyumuzun ölçüsü hakkında net bilgiye sahibizdir. Peki siz hiç sabah ve akşam boyunuzu ölçtünüz mü? Henüz nedeni tam olarak bilinmiyor olsa da, farklı teorilerin ortaya atıldığı bu konuda ilginç bir gerçek ortaya çıkıyor. Akşamları boy uzunluğunuz, sabahlara göre %1 daha kısa oluyormuş.

sabah ve akşam boy farkı


20. Twitter Hakkında Belki Hiç Duymadığınız Gerçek

Sosyal medya platformları arasında milyonlarca üyeye sahip olan Twitter, sayısız paylaşımları ile hep gündemde kalmayı başarıyor. Peki ya Twitter hesaplarında günlük yazılan kelimeler ile 10 milyon sayfalık bir kitap oluşturulabildiğini hiç düşünmüş müydünüz? 

Twitter Hakkında

Önerilen İçerik; Dünya Üzerindeki En İlginç 15 Bilgi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum