En Güzel Kitap Önerileri

Seçtiğimiz 5 kitap önerisi, özellikle kitap okumak için çok iyi bir fırsat olan yaz dönemine girmeye hazırlanırken öğrencilerin ilgisini çekebilir. Kitap okumayı hayatının vazgeçilmezlerinden biri yapanlar ise haberi adeta iştahla okuyacak.
En Güzel Kitap Önerileri

Kitap okumak o dünyanın içine adım atmaktır. Kimi zaman okunan kitabın dünyasına girip kendini kaybetmektir. Sayfaları çevirdikçe kitabın içine giden tren daha da hızlanır ve kitap bittiği zaman yolculuk tamamlanmış olur. Siz bu yolculuktan yeni şeyler öğrenmiş ve gelişmiş olarak çıkarsınız. Belki de farklılıklara anlayış göstermiş olarak...


1) Paul Auster - Kilitli Oda

Paul Auster'ın ün kazandığı New York Üçlemesi'nin üçüncü kitabı olan Kilitli Oda'yı bir çırpıda okuyacaksınız.

Kitaptan bir bölüm:

"İçinden geldiği gibi iyilik yapmak, yaptığının doğru olduğuna duyduğu sarsılmaz inanç, sonra da bunun sonuçlarına karşı sessiz, neredeyse edilgen kalmak tam onun yapacağı bir şeydi. Davranışı ne denli güzel olursa olsun, o sanki kendi davranışından kopuk gibiydi. İşte ondan ürkmeme neden olan her şeyden çok buydu. Fanshawe ile yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu, ona hayrandım, onun ayarında olabilmeyi şiddetle istiyordum ama sonra birdenbire, öyle bir an geliyordu ki onun bana tümüyle yabancı olduğunu anlıyordum, öyle ki onun kendi içinde kurduğu yaşam, benim yaşamaktan istediğim türden bir yaşam değildi.Ben yaşamdan çok şey bekliyordum, isteklerim çok fazlaydı, onun gibi kayıtsız olamayacak denli çok haşır neşirdim günlük olanla, anlık yaşantılarla."

kilitli-oda.png


2) G.K.Chesterton - Bay Perşembe

Deneme ve romanlarıyla ünlü Chesterton'un, dilimizde ilk yayımlanan bu kitabı size sürükleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. Okurken şaşıracak ve şaşırdığınız şeylerden keyif alacaksınız.

Kitaptan cümleler:

- Her zaman alçakgönüllü insan çok konuşur. Kendini beğenmiş insansa yakından kollar kendini.

- Benim öfkem, sizin hakaretinizi, özür dileyerek unutturamayacağınız kadar büyüktür.

- Orta derecedeki bir güç zorbalıkla gösterir kendini, üstün bir güçse hafiflikle.

- Kötü öylesine kötüdür ki iyinin bir rastlantı olduğunu düşünmekten başka bir şey yapamayız. İyi öylesine iyidir ki kötünün açıklanabileceğine inanırız kesin olarak.

bay-persembe.png


3) Doğu Yücel - Varolmayanlar

1977 doğumlu yazar ve senarist Doğu Yücel'in 2011'de yayımlanan kitabı Varolmayanlar, 'gerçekten farklı' bir dünya. Kitabı okuduğunuzda neden 'gerçekten farklı' dediğimi anlayacaksınız :) Okuyun ve bırakın hayal gücünüz çalışsın.

Kitaptan bir bölüm

"Ne yazdığımız ne yaşadığımız değil, belki de neye inandığımız bizim gerçekliğimizi var ediyor. Kim neye ne kadar inanıyorsa, o o kadar gerçek çünkü herkes tek bir gerçeklikte değil, kendi gerçekliğinde yaşıyor."

varolmayanlar


4) Goethe - Faust

Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe, edebiyat tarihinde en sık ele alınan konulardan biri olan şeytanla insanın anlaşmasını belki de en güzel şekilde anlatan yazardır. 

Kitaptan bir bölüm:

"Hayal gücünün, kendi kendisini acıya mahkum ettiği karanlık çukurun önünde titrememek, ensiz ağzının çevresinde bütün cehennem alevlerinin fışkırdığı geçide girmek, yıkılmak pahasına da olsa, bu adıma karar alma vaktidir şimdi!"

faust.jpg


5) İhsan Oktay Anar - Suskunlar

1960 doğumlu ve Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olan Anar'ın bir kitabını okuduğunuzda hemen diğerine geçmek isteyeceksiniz. Gelin bu yolculuğa Suskunlar durağından başlayın ve müzik kulağınızda çınlayarak yola devam edin.

Kitaptan bir bölüm:

"Ne var ki, her şeyi bilmek için, belki hiçbir şey bilmemek gerektiğinden, ademoğullarından bazıları, bildikleri her şeyi unutmaya hayatlarını adadı. Çünkü onlara göre, ancak hiçbir şey bilmeyen bir masum, gördüğü anda O'nu tanıyabilirdi. Bunun için belki de, ölmeden önce ölmek gerekiyordu. Ölmek aslında, içindeki şarabı tamamen döküp billur kadehi boşaltmak gibi, her şeyi ebediyen unutmak ve artıkhiçbir şey bilmemek demekti. Nasıl ki ancak boş bir kadeh İsa'nın kanıyla doluyorsa, aynı şekilde sadece her şeyi unutan bir gönül ilahi esintiyle dolardı."

suskunlar

 

NeOldu.com / Damla DAĞ

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum