İftar Sözleri 2024 | En Güzel İftar ve Sahur Mesajları

İftar sözleri ve sahur sözleri içeriğimizde Ramazan ayında paylaşabileceğiniz en güzel ve en anlamlı iftar sözleri, iftar mesajlarını derledik...
İftar Sözleri 2024 | En Güzel İftar ve Sahur Mesajları

İftar Sözleri

"Tuttuğunuz oruca sitem etmeyin! Kimilerinin iftar vakti yok."
- Hz. Mevlana

Bu gününde her günün gibi huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle, hayırlı ramazanlar.

Güzeldir sözler doğru olduğu sürece, güzeldir hayat nefes aldığımız sürece ve güzeldir ramazan dostlarla paylaşıldıkça, hayırlı iftarlar.

Ramazan ayının güzelliği kalplerinizde, gökyüzündeki yağmurun bereketi evinizde ve sofralarınızda olsun. Hayırlı ramazanlar ve iftarlar diliyorum.

Oruçla iman dolan bedenlerimizin iftarla güçlenmesini dilerim, hayırlı iftarlar.

Ramazan ayının ilk iftarı ile gönlünüze huzur dolsun, sofranız bereketli  olsun. Ramazan ayınız ve İftarınız hayırlı olsun.

Güneşin sıcaklığı gibi olsun içindeki iman yağmur taneleri kadar çok olsun sevapların hayırlı iftarlar.

Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için. Hayırlı, iftarlar dilerim.

İftar Sözleri

Her yıl bugünü sizlerle yaşayarak geçirmenin mutluluğu içindeyim bugünün rahmeti üstünüzde olsun hayırlı iftarlar diliyorum.

Güzel anılar paylaştıkça ve aynı sofrada oldukça daha güzel olur. Bu güzel ayda anılar kalıcı sofranız Halil İbrahim bereketinde olsun. Hayırlı iftarlar.

Gülün kokusu sarsın bedenini, Allah korkusu titretsin her bir hücreni, dualarla birleşsin semaya açılan ellerin. Hayırlı iftarlar.

Sofralar kuruldu, dualar okundu, şükürler olsun, bizi ramazanla buluşturdu. Hayırlı iftarlar.

Gözlerimizdeki nur hiç bitmesin, aldığımız her nefes dua ile bitsin, bu ramazan da Yaradan huzur nasip etsin, her iftar bereketini bizden esirgemesin. Hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

Ramazan'da günümüzün büyük bir bölümü "iftara ne pişirsem?" derdiyle geçiyorsa şayet biz Ramazan'ı hiç anlamamışız demektir.

Aklını al başına gafil olma. Bu 2 kapılı handır. Gelen gider giden gelmez. Kimse kalmaz dünyada. Allah herkesi affede. Hayırlı iftarlar.

Huzurun, güzelliğin, sevginin bir arada olduğu bereketli Ramazan ayında afiyet dolu iftar sofralarınız olsun. İftarın güzelliği hep üzerinizde olsun.

Küçük bir sofrada büyük mutluluklar paylaşalım bu ayda hepimiz bir olalım Allah’a şükredelim soframızı bereketlendirelim hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

Bire beş versin Yüce Yaradan bu mübarek ayda, sofranız bereketli olsun içinizde dualar ve umutlar eksik olmasın. Hayırlı ramazanlar.

Bugünlerin değeri bilinmeli Ramazanda dualar edilmeli insanoğlu şükretmeyi bilmeli ramazan deyip geçmemeli! Hayırlı iftarlar.

İftar saatini beklerken edilen duaların, ezan okunurken açılan orucun, sofrada bulunan bereketin bolluğun Yüce Yaradan’dan daimi olmasını dilerim, hayırlı iftarlar.

Bugünlerin değeri bilinmeli, Ramazanda dualar edilmeli, insanoğlu şükretmeyi bilmeli, ramazan deyip geçmemeli! Hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

Gecelerin gündüzle dost olduğu bu mübarek ayda, gecenizin de gündüzünüzün de, huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle. Hayırlı ramazanlar.

Cenabı-ı Hakk’ın kapısına ulaştırmayacak yollara sapmaktan korumaya vesile olan ramazan ayınız mübarek olsun hayırlı iftarlar.

Sahurdaki bereket iftardaki sofranıza, iftar sofranızdaki bereket sahur sofranıza yansısın. Hayırlı ramazanlar.

Güneşin sıcaklığı gibi olsun içindeki iman, yağmur taneleri kadar çok olsun sevapların, hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

"Ümmet, birlikte namaz kılar, birlikte oruç tutar, birlikte Hac yapar, düştüğü yerden de omuz omuza verip birlikte kalkar."
- İhsan Şenocak

Bugünü de şükrederek geçirmek yarınlara şükür dolu başlamak nasip olsun, hayırlı iftarlar sizin olsun.

Her yıl bugünü sizlerle yaşayarak, geçirmenin mutluluğu içindeyim, bugünün rahmeti üstünüzde olsun hayırlı iftarlar diliyorum.

Tuttuğumuz orucun, ettiğimiz duanın, kıldığımız namazın kabul olması ve daim olması dileğiyle. Hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

Gülün kokusu sarsın bedenini Allah korkusu titretsin her bir hücreni, dualarla birleşsin semaya açılan ellerin hayırlı iftarlar.

İmanın gücü içinizden eksik olmasın. Tuttuğunuz oruç kabul olsun. Bu ramazanın bereketi üzerinize olsun, hayırlı iftarlar…

Tuttuğumuz oruç ölülerimizin ruhuna değsin, iftar zamanı içtiğimiz su gibi aziz olmak dileğiyle, hayırlı iftarlar.

Güzel ve iman dolu bu ayda gözlerinizde ışık, sofralarınızda iftar bereketi eksik olmasın. iyi iftarlar ve iftarlar diliyorum.

İftar Sözleri

Aklını al başına gafil olma. Bu 2 kapılı handır. Gelen gider giden gelmez. Kimse kalmaz dünyada. Allah herkesi affede. Hayırlı iftarlar…

Her şey insanoğlu içindir bu dünyada, yaşadığın sürece ve yaşadığımız sürece her şeyin hayırlısı bizlerle ve sizlerle olsun, hayırlı iftarlar dilerim.

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için insanlar vardır dostluğu paylaşmak için. Hayırlı iftarlar dilerim…

İftar Sözleri

İftar saatini beklerken edilen duaların, ezan okunurken açılan orucun, sofrada bulunan bereketin bolluğun Yüce YARADAN’dan daimi olmasını dilerim, Hayırlı iftarlar.

Güzeldir Ramazan Ayında birlikte olmak, güzeldir Oruc’u Birlikte tutmak, Güzeldir Dualara Aynı yönde El Açmak güzeldir Yaradana bu ayda Yakın Olmak, Hayırlı RAMAZANLAR…

İftar Sözleri

Gecelerin gündüzle dost olduğu bu mübarek ayda, gecenizin de gündüzünüzün de huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle hayırlı ramazanlar.

Gülün kokusu sarsın bedenini, ALLAH korkusu titretsin her bir hücreni, Dualarla birleşsin Semaya açılan ellerin, Hayırlı iftarlar.

Tuttuğumuz orucun, ettiğimiz duanın, kıldığımız namazın kabul olması ve daim olması dileğiyle Hayırlı iftarlar.

Bir’e Beş versin Yüce YARADAN bu mübarek ayda, sofranız bereketli olsun içinizde dualar ve umutlar eksik olmasın, Hayırlı Ramazanlar.

Güzel Anılar paylaştıkça ve Aynı Sofrada Oldukça Daha Güzel Olur Bu Güzel Ayda Anılar Kalıcı Sofranız Halil ibrahim Bereketinde Olsun Hayırlı iftarlar.

İftar Sözleri

Irmak gibi sade olmalı hayat, göl suyu gibi tatlıdır hayatın derdi çilesi, iman gücüdür ayakata tutan bizi, Ramazandır Bereket Saçan Dualarımıza Işık Tutan, hayırlı iftarlar..

Bu Gününde her günün gibi huzur dolu ve bereketli olması dileğiyle hayırlı Ramazanlar.

Küçük bir sofrada büyük mutluluklar paylaşalım bu ayda hepimiz bir olalım Allah’a şükredelim soframızı bereketlendirelim hayırlı iftarlar.

Okyanusların derinliğindeki sessizlik gibi huzur dolsun bedenin, gözlerindeki her yaş dua olsun, aldığın nefes iman olsun sana, bu ramazanda dualar su olsun hak yolunda..

Nefesim bitene kadar dua etmeye razıyım, her duamda bir umut var her umudumda bitmeyen dualar var, bu Ayın hürmeti üzerine dualarım sizinle, hayırlı Ramazanlar.

İftar Sözleri

Ramazan Ayının Güzelliği Kalplerinizde Gökyüzündeki Yağmurun Bereketi Evinizde Sofralarınızda Olsun Hayırlı ramazanlar ve iftarlar diliyorum.

Güzelliktir yaşamak, sevmektir yaşamak, inanmaktır yaşanmak ve huzurdur bir arada bu güzel ayda nefes almak, hayırlı İftarlar.

Gülün kokusu sarsın bedenini, ALLAH korkusu titretsin her bir hücreni, Dualarla birleşsin Semaya açılan ellerin, Hayırlı iftarlar .

Bugünlerin Değeri bilinmeli, İbadetlerimizi yerine getirelim ve hayırlısını dileyelim, hayırlı iftarlar.

Dualarımızın Sema’da buluşması ve kabul olması dileğiyle Hayırlı Ramazanlar.

Hayırlı Ramazan ve Oruç Sözleri

İftar Sözleri

Gözlerimizdeki Nur hiç bitmesin, Aldığımız her nefes dua ile bitsin, bu ramazanda YARADAN huzur nasip etsin, her iftar bereketini bizden esirgemesin, Hayırlı iftarlar.

Kalplerimiz 1 oldu bu ay birlikte hareket ediyoruz bu ay birlikte yemek yiyoruz birlikte hayat suyunu içiyoruz bu ay bizim ayımız hayırlı iftarlar.

İftarınız güzel kalbiniz huzur dolsun ramazan ayını mübarek olsun.

Az ama zengin sofralarından daha güzel ve nefis tatlar sizlerle olsun iftarınız güzel olsun.

Güzel ayın güzel insanları sofralarınızdan bereket kalplerinizden iman ışığı asla eksilmesin iftarınızı Allah kabul etsin.

İftar Sözleri

11 Ayın sultanı evinize huzur sofranıza bereket kalbinize iman versin hayırlı iftarlar.

Bereketin zenginliği kalbinize ve sofralarınıza yansısın hayırlı iftarlar.

Mübarek Ramazan Ayı ” O vermek istemeseydi  vermezdi ” gerçeği doğrultusunda Ruhunda olasan hayır Dua isteğinin kabulüne vesile olsun.

Okyanusların Derinliğindeki sessizlik gibi huzur dolsun bedenin, Gözlerindeki her yaş dua olsun, aldığın nefes iman olsun sana, Bu Ramazanda Dualar su Olsun Hak Yolunda.

İftar Sözleri

Mübarek ramazan ayı kalbine önce bulut olsun yağmak için, sonra yağmur olsun ilahi sevgiyi yeşertmek için. Hayırlı iftarlar dilerim.

Bir lokma ekmeğin tadı Hayatınızda olsun, içtiğiniz su gibi kabriniz temiz Olsun, Tuttuğunuz Oruç günahlarınızdan arındırsın, Hayırlı iftarlar.

Sofralar kuruldu, dualar okundu, YARADANA şükürler olsun, bizi Ramazan’la buluşturdu, Hayırlı iftarlar.

Güzel ve iman dolu bu ayda gözlerinizde ışık sofralarınızda iftar bereketi eksik olmasın iyi iftarlar diliyorum.

İftar Sözleri

Ezan sesleri yankılansın kulaklarımızda, imanımız kuvvetlenir inşallah bu ayda, günahlar uzak olsun temiz ruhlarımızdan, Hoş geldin Ramazan.

Tuttuğunuz Oruç Kıldığınız Namaz iftar Sofranıza Bereketi Getirsin Hayırlı iftarlar olsun.

Oruçla iman dolan bedenlerimizin iftarla güçlenmesini dilerim Hayırlı iftarlar.

İftar'da Okunabilecek Dualar

İftar açarken okuyacağınız duaları sizler için derledik. Allah bizlere Orucumuzu dualarla açıp, şükürle bitirmemizi nasip etsin. İftar zamanı okunacak dualar;

Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz. Yâ Rab! Bütün ibadetlerimizde ancak senden yardım isteriz. Bütün hayırlı işlerimizde senin lütfunu bekleriz. Lûtfeyle, bize yardımını esirgeme Yâ Rabbi! Mübarek Ramazanda mağfiretine eren, kullarının içine bizleri de girmek nasib eyle Yâ Rabbi!.

İftar Sözleri

Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü. Anlamı: " Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açıyorum."

Mervan ibni Salim, ibni ömer Radiyallahu Anhümadan naklediyor: Sallallahu Aleyhi Vesellem Resulullah Efendimiz, orucunu açınca şöyle derdi. "Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallah Teala’ ya sevap kesinleşti. Cenabı Allah bütün dualarımızı kabul etsin."

Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum, Sana inandım, Sana güvendim, Senin rızkınla orucumu açtım, hamdolsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete. Ey bağışlaması bol Rabbim! Beni, ailemi, milletimi, devletimi ve bütün inananları koru, rahmetini ve yardımını esirgeme üzerimizden, bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver, Senin her şeye gücün yeter. Âmin.

İftar Sözleri

Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.  Anlamı: "Allah’ım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım. Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allah’ım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin."

Allah’ım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açıyorum. Ramazan-ı Şerifin yarınki günü orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı yarlığa (bağışla)

Komik Ramazan Manileri, Mesajları

İftar Sözleri

Mutluluktan havaya uçsam iftar topuna denk gelir oracıkta can veririm.. böyle bi şanssızlık..

Ramazan ayı gündemi:  1) Acıktım. 2) Susadım. 3) Kaç dakka var?

Ramazan sayesinde iftar saatini düşünmekten sıkıntıya sıra gelmiyor.

İnşallah bu ramazan sivrisinekler de oruç tutar.

İftar Sözleri

Facebook’da durmadan oyun davet eden arkadaşlar ;  Aynı daveti iftar yemeği içinde bekliyoruz .

Ramazan davulcusuna bahşiş vermemek için kapıyı açmayıp evde değilmiş numarası yapan biz, bizler.

Çok tatlı bakıyor. Çok tatlı gülüyor. Şeytan diyor sev şunu. Hatta aşık ol. Ramazan ramazan şeytana uymak olmaz şimdi. Allah çok şükür.

Koskoca Ramazan geldi, sen gelemedin zalım..

İftar Sözleri

***

Maniler çiçeklidir.

Birbirine eklidir.

Davulcunun daveti,

Mutlaka böreklidir.

***

Bu aya sultan ay derler

Kaymak ile baldan yerler

Ezelden adet kılınmış

Bekçiye bahşiş verirler.

***

Akşamdan pilavı pişirdim

Gene karnımı şişirdim

Çok mani diyecektim ama

Defteri yolda düşürdüm

***

Deniz suyu serindir

Damla gibi derindir

Bir tek hurma da olsa

Bir mü’mini sevindir.

***

Eski cami direk ister

Söylemeye yürek ister

Benim karnım tok ama

Arkadaşım börek ister

***

Pilavın kokusu var,

Mâninin arkası var,

Bahşişimi yollayın.

Gözümün uykusu var.

En Güzel Resimli Sahur Sözleri

İftar Sözleri

Ramazan ayında cennetin huzuru evlerinizde olması dileğiyle, hayırlı sahurlar.

Irmak gibi sade olmalı hayat, göl suyu gibi tatlıdır hayatın derdi çilesi. İman gücüdür ayakta tutan bizi, ramazandır bereket saçan dualarımıza ışık tutan, hayırlı sahurlar.

Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki; oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur: Allah der ki: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, içmesini benim için terk ediyor. Madem ki sırf benim için oruç tutmuş, o orucun ecrini ben veririm.

İftar Sözleri

Bir lokma ekmeğin tadı iftarda çıkar tatlı tatlı bir bardak suyun değeri sahurda gösterir kendini Şükür edelim ALLAH a Bu Mübarek günde başladı.

Hayatın bütün manevi zenginlikleri bu ay sizlerle olsun, Attığınız her adım size huzur dolu yarınlar sağlasın dua ile kalın, Hayırlı sahurlar.

İmanın gücü içinizden eksik olmasın, tuttuğunuz oruç kabul olsun, bu Ramazanın bereketi üzerinize olsun, hayırlı sahurlar...

İftar Sözleri

İman dolu kalbinizin ışıltısının sofralarınızda olacağı hayırlı, bereketli ve afiyet dolu sahurlar dilerim.

Her güzelliğin bittiği bu dünyada, değişmeyen tek güzellik manevi değerlerdir, imanın ne kadar güçlü olursa değerler o kadar fazladır. Hayırlı sahurlar.

Sahurlar saatini beklerken edilen duaların, ezan okunurken açılan orucun, sofrada bulunan bereketin bolluğun yüce Yaradan'dan daimi olmasını dilerim, hayırlı sahurlar.

En güzel tatlara doyacağınız huzur ve sıhhat bulacağınız sahurlar dilerim.

İftar Sözleri

Güneşin sıcaklığı gibi olsun içindeki iman, yağmur taneleri kadar çok olsun sevapların, hayırlı sahurlar.

Yağmur taneleri kadar bereketli zemzem suyu kadar tatlı sahurlar diliyorum sofranıza hayırlı sahurlar..

Sahur demek oruç demektir. Gece vakti oruç tutmak için yatağından kalkan kalpler ne güzel kalplerdir. Hayırlı sahurlar… Afiyetli sahurlar…

Dualarımda ağlarım Yaradanım, sen ne eylersen güzel eylersin. İlahım, içime iman derdime derman ol Allah'ım, hayırlı Sahurlar..

İftar Sözleri

Ramazan ayında cennetin huzuru evlerinizde olması dileğiyle, hayırlı sahurlar.

Tutmaya niyetlendiğiniz orucun önce sahur sofralarınızı bereketlendirmesini daha sonra hayatınızı huzura bulamasını dilerim.

Bereketi bol huzurun güneş kadar aydınlık olduğu bu güzel ramazan ayında, sıcacık huzurlu sahurlar dilerim..

Sahurda Okunabilecek Dualar

İftar Sözleri

Oruç Niyet Duası - Yarınki Ramazan orucuna niyet ettim... Kabul ve makbul eyle! Cennetinle ve Cemalullahınla müşerref eyle bizleri... Ceheneminden mahfuz eyle... Kendine kul ve habibine Ümmet eyle... Yaptığımız ibadet ve taatimizi makbul eyle.... (AMİN)

Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız.. Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle Amin...

İftar Sözleri

Bizleri rahmet ve gufran iklimine alıp, sonsuzluk nimetleriyle mükafatlandır.. Seni özleyen, müştak ve müteşekkir olma gayretinde bulunan kullarını başıboş bırakma!.. Hidayet ve istikametten ayırma Allâhım, amin...

Allah'ım! Ben, istekleri sana yöneltmenin yolunu açık görüyorum. Sana doğru coşan ümit pınarlarını dolu buluyorum. Sana ümit besleyenin, senin lütfundan yardım alması kolaydır. Seni çağıranların yüzüne dua kapıları açıktır. Senin geçekten de ümit edenlerin hacetini yerine getirdiğini, perişan olanların hallerini gözettiğini biliyorum. Senin kerem ve ihsanın için yakarmanın, kaza ve kaderine rıza göstermenin cimrilerin tutumları karşısında bana bir mükâfat ve dünya taliplerinin sahip oldukları şeylerden ihtiyaçsız olduğunu biliyorum. Sana doğru hareket edenin mesafesi yakındır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sahur Vakti ile İlgili SözlerEn Güzel Nihat Hatipoğlu Sözleri
Aşure Günüyle İlgili Anlamlı SözlerRamazan Ayıyla İlgili Güzel Mesajlar
Tasavvuf Edebiyatı'nın Anlamlı SözleriRamazan Ayında Sorulan Komik Sorular
En Güzel ve Resimli Bayram MesajlarıOruçla İlgili Ayetler ve Hadisler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum