Marmara'da Ege'yi Aratmayacak En İyi 12 Tatil Yeri

Marmara Bölgesi'nde zamanı kısıtlı olanların tercih ettiği, Ege'yi aratmayan tatil yerlerini sizler için liste haline getirdik.
Marmara'da Ege'yi Aratmayacak En İyi 12 Tatil Yeri

İstanbul ve çevresinde yaşayanlar için çok uzaklara gitmeden de güzel tatil geçirecekleri birçok kasaba mevcut. Sığ plajları ve koyları, incecik kumları, yemyeşil ormanları ve samimi insanlarıyla özellikle hafta sonları birçok kişiyi kendisine çeken bu kasabalar, giden herkesin Ege'deymiş gibi hissetmesini sağlıyor.

Eğer sizde hafta sonu kaçamağı yapmak için tatil yerleri arıyorsanız içeriğimizde bulunan ilçelere göz atabilirsiniz.

Marmara Bölgesi'nin Tatil Yerleri Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Avşa AdasıBalıkesirDoğası/Plajları
2ErdekBalıkesirDoğası/Tarihi
3TrilyeBursaDoğası/Tarihi
4KarabigaÇanakkalePlajları/Tarihi Mekanları
5EnezEdirnePlajları
6MürefteTekirdağŞarabı/Plajları
7KıyıköyKırklareliDoğası
8KaracabeyBursaPlajları
9ErikliKeşanDenizi/Konumu
10FıstıklıYalovaDoğası
11MudanyaBursaDoğası
12Marmara AdasıBalıkesirDenizi

Marmara Bölgesinde Tatil Yapılacak Yerler

İşte Marmara bölgesinde Ege'yi aratmayacak tatil yerleri...

1. Avşa Adası

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Marmara bölgesinde Ege'de gibi hissetmenizi sağlayacak olan Avşa Adası, uzun yıllardan beri tatilcilerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan ve kısa tatil yapma imkanı olan kişilerin tercih ettiği Avşa Adası, feribotla veya arabalı gemiyle kolayca ulaşıma sahip olduğundan beğeniliyor. Birbirinden güzel plajlarıyla da denize girilecek en uygun yerler arasında bulunan Avşa Adası, samimi insanlarıyla da kendisine çekiyor.

AdresAvsa Adası, Balıkesir

2. Erdek / Balıkesir

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Balıkesir'in en güzel kasabaları arasında yer alan Erdek, İstanbul'a yakın olmasıyla küçük tatil kaçamaklarının adresi oluyor. Tertemiz plajlarıyla Ege kasabası gibi güzellikler barındıran Erdek, antik kalıntılarıyla da birçok tarihi güzellikleri keşfetmeye davet ediyor.

AdresErdek, Balıkesir

3. Trilye / Bursa

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Rum Köyü olan Trilye, kırmızı kiremitli çatıları, tarihi dokusu ve tertemiz suları ile unutulmaz bir tatil sunuyor. Zeytini ile ünlü olan Trilye doğal güzellikleriyle İstanbul gibi kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyenler için huzur sunuyor. Dalgasız berrak plajlarıyla da sanki Ege denizine giriyormuş gibi hissetmenizi sağlayan Trilye, hafta sonu kaçamakları için uygun bir konumda yer alıyor.

AdresZeytinbağı, Tirilye, 16960 Mudanya/Bursa

4. Karabiga / Çanakkale

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Marmara denizinin güneyinde yer alan Karabiga, Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunuyor. Antik çağlardan beri yaşamın var olduğu Karabiga, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle Marmara'da keyifli bir tatilin adresi oluyor. Sıcak kanlı insanlarıyla da dikkat çeken Karabiga, Marmara'da denize girilecek en güzel plajları barındırıyor.

AdresKarabiga, 17950 Karabiga/Biga/Çanakkale

5. Enez / Edirne

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Marmara'nın en güzel kasabalarından biri olan Enez, huzur dolu bir hafta sonu geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Masmavi denizi ve incecik kumsallarıyla Marmara'da denize girilecek yerler arasında bulunan Enez, Ege'ye gidemeyenler için harika bir tatil sunuyor.

AdresEnez, Edirne

6. Mürefte / Tekirdağ

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Üzüm bağlarıyla ünlü olan ve buna bağlı olarak şarabıyla dillere destan olan Mürefte, Türkiye'nin en büyük şarap müzesine ev sahipliği yapıyor. Berrak plajlarıyla beğenilen Mürefte, doğa ile iç içe bir tatil sunuyor. Özellikle yaz aylarında Ege'ye gidemeyenlerin ilk tercihi olan Mürefte, rüzgar sörfü de yapabileceğiniz kasabalar arasında bulunuyor.

AdresMürefte, Yukarıkalamış, 59560 Şarköy/Tekirdağ

7. Kıyıköy / Kırklareli

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Yeşile ve maviye tam anlamıyla doyacağınız, bütün stresinizi bırakıp eşsiz bir tatil geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Kıyıköy, Sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde sunduğu manzaralarla tatilcilerin gözdesi arasında bulunuyor. Hafta sonu sessizlik ve huzur isteyenlerin tercihi olan Kıyıköy, İstanbul'a yakınlığıyla da beğeniliyor.

AdresKıyıköy, 39400 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

8. Karacabey / Bursa

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

D vitaminine ve oksijene doyacağınız yerler arasında bulunan Karacabey, Marmara bölgesinin en iyi ilçeleri arasında bulunuyor. Kolay ulaşıma sahip olan Karacabey, doğayla iç içe yapısıyla giden herkesi kendine hayran bırakıyor. Tertemiz plajlarıyla da tatil yapmak için son derece uygun olan Karacabey, Türkiye'nin en uzun plajına sahip.

AdresKaracabey, Bursa

9. Erikli, Keşan

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Trakya'nın Bodrum'u olarak adlandırılan Erikli, ülkemizin en geniş plajlarını barındırdığından dolayı yaz aylarında hafta sonları tatilcilerin adresi oluyor. İstanbul'a olan yakınlığından dolayı da tercih edilen Erikli, hafta sonları kalabalık olsa da hafta içi oldukça sakin ve huzur dolu oluyor. Dünya'da kendi kendini yenilen üç körfezden biri olan Saroz Körfezine de kıyısı olan Erikli, birçok otel ve pansiyonla da kolay konaklama sunuyor.

AdresErikli, 22880 Erikli/Keşan/Edirne

10. Fıstıklı

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Marmara'nın en temiz plajlarına sahip olan Fıstıklı, Yalova'nın Armutlu ilçesinde yer alıyor. Doğayla iç içe huzur dolu bir yer arayanlar için uygun Fıstıklı, eskiden beri sayfiye yeri olarak kullanılıyor. Şelaleleri ve mesire alanlarıyla da beğenilen Fıstıklı, kolay ulaşıma sahip olmasından dolayı da hafta sonları da tercih ediliyor.

AdresFıstıklı, Köy Merkezi, 77500 Fıstıklı/Armutlu/Yalova

11. Mudanya

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul'a 1.5 saatlik uzaklıkta yer alan Mudanya, günübirlik gezilerden kısa tatillere kadar birçok sebep için tercih ediliyor. Turkuaz renginde olan plajlarıyla Ege'yi aratmayan Mudanya, tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

AdresMudanya/Bursa

12. Marmara Adası

Marmara'da Tatil Yapılacak Yerler

Ege'de bulunan balıkçı kasabalarını andıran Marmara Adası, Türkiye'nin ikinci büyük adası olmasıyla da beğeniliyor. Sığ denizi, ve incecik kumsallarıyla beğenilen Marmara Adası, su sporlarını yapmak için de elverişli bir ortam sunuyor. Bol oksijenli ortamıyla da huzur veren Marmara Adası, zeytin yağlı lezzetleriyle de ön plana çıkıyor.

AdresMarmara Adası, Marmara/Balıkesir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'a Yakın Tatil YerleriMarmara'nın Kıyı Kasabaları

Marmara'da nerede tatil yapılır?

Marmara'da tatil yapılacak yerler arasında; Avşa Adası, Erdek, Trilye, Karabiga, Enez, Mürefte, Kıyıköy, Karacabey, Erikli, Fıstıklı, Mudanya ve Marmara Adası Marmara bölgesinde tatil yapılacak kasabalardır.

Marmara denizinde nerede denize girilir?

Marmara'da denizinde denize girilecek yerler arasında; Avşa Adası, Erdek, Trilye, Karabiga, Enez, Mürefte, Kıyıköy, Karacabey, Erikli, Fıstıklı, Mudanya, Gemlik ve Marmara Adası temiz deniziyle Marmara'da denize girilecek yerlerdir.

İstanbul'a yakın nerede tatil yapılır?

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında; Enez, Riva, Kerpe, Kilyos, Şarköy, Avşa Adası, Erdek, Trilye, Kıyıköy ve Erikli İstanbul'a yakın en güzel tatil yerleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.