Edip Semih Yalçın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili olan Edip Semih Yalçın, 26 Mart 1958'de Sivas Gemerek'te doğmuştur. Babasının adı Kamuran, annesinin adı Zekiye'dir.
Edip Semih Yalçın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Edip Semih Yalçın Biyografisi

Semih Yalçın26 Mart 1958'de Sivas'ın Gemerek ilçesinde dünyaya geldi. ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gördü ve Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu. 24. Dönem Gaziantep, 25-26. Dönemler'de de İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Yalçın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

edip-semih-yalcin-biyografisi.jpg


Edip Semih Yalçın’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını aynı üniversitede  Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsünde devam ettirdi. Doktorasını ise Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Gazi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak akademik hayata girdi. 1990 yılında doktor unvanını aldı. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine yardımcı doçent olarak atandı. Aynı fakültede doçent ve profesör oldu. Dekan Yardımcılığı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999-2001 yılları arasında ise Sağlık Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.

edip-semih-yalcin’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Edip Semih Yalçın’ın Entelektüel Hayatı

Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın alanı ile ilgili olarak 5 adet kitabı, 11 adet yayına hazırladığı kitabı, 2 adet kitap editörlüğü, 49 adet makalesi, 9 adet ulusal ve uluslararası tebliği ve gazete ve dergilerde çıkmış muhtelif yazıları bulunmaktadır.  24. Dönemde Gaziantep Milletvekili olan Edip Semih Yalçın, 25. ve 26. Dönemde yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. Yalçın, 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiş ve hemen akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra Başkanlık Divanı Üyesi olarak seçilerek Medya, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 

edip-semih-yalcin’in-entelektuel-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum