Duygusal Kitaplar - Okurken Gözyaşlarınıza Engel Olamayacağınız 5 Kitap

Kitap okumayı seven okurlarımız için oldukça duygusal bir liste ile karşınızdayız. İşte, okuduğunuzda gözyaşlarınızı tutamayacağınız birbirinden güzel kitaplar…
Duygusal Kitaplar - Okurken Gözyaşlarınıza Engel Olamayacağınız 5 Kitap

Bazı kitaplar vardır ki okuyucuyu bulunduğu ortamdan soyutlar ve başka diyarlara götürür, düşüncelere boğar veya belki okurken derinden gelen ağlama hissi ile damlayan gözyaşları ile kendine bağlar. Her kitabın kendine has konusu ve ana fikri vardır, ancak bazı kitaplar hissettirdikleriyle, karakterleriyle gözyaşlarınızı tutamayacağınız ve karakterin hayatına bir çırpıda dalacağınız niteliktedir. İşte okurken gözyaşlarınızı durdurmakta zorlanacağınız 5 kitap;

1. Şeker Portakalı

duygusal kitaplar

Herkesin çocukluğunda belki de unutamayacağı anları vardır ve bu anlar zaman zaman yüzeye çıkıp hüzünlendirebilir. Çocuk kalbiyle yaşananlar unutulabilir belki de ancak affedilmez sözüyle derinliklerinize işleyecek Şeker Portakalı kitabı kahramanı Zeze, okurken sizi de yaşadıklarına şahit edecek ve hafızalarınızda canlanmayı bekleyen hatıralarınızı yüzeye çıkaracak bir yapıt. Bu duygu yoğunluklu kitabı okurken Zeze ile beraber içinizdeki çocuğun masumiyetine matem tutacaksınız.

2. Yeşil Yol

duygusal kitaplar

Stephen King kaleminden dökülen, Tanrı iradesinin konu alındığı Yeşil Yol kitabı, filmini izlemekten çok daha derinden etkileyecek niteliktedir. Hapishanede geçen hikayede karakterler arasındaki kocaman bir adam Paul'un ve onun kocaman merhametli yüreğinin işlendiği birçok sayfasında yutkunmakta zorlanacağınız ifadelere yer vererek bazen düşüncelerin ve tanrının dahi sorguladığı bir hikayeye götürecek bir kitaptır. Paul merhametli ve iyi kalpli bir gardiyanı olarak romanın kahramanıdır. Bu çocuk kalpli ve adil adam, Cohn Coffey isimli mahkumun gelmesiyle ardı sora dizilen olaylar sonucu tüm sırları öğrenen Paul sizi derinden etkileyecektir.

3. Kız Kardeşim İçin

duygusal kitaplar

Dramatik ve duygu yüklü kitaplar listesinde baş sırada yer alabilecek nitelikte olan Kız kardeşim İçin, Jodi Picoult'un romandaki aile üyelerinin ağzından sırasıyla anlatılan Anna ve lösemi hastalığıyla savaşan ablası Kate'in hastalığı yüzünden Anna'nın iç çekişmeleri, psikolojik travmaları üzerine kurulu bir kitap. Ablasının hastalığı yüzünden donör olması için dünyaya getirilen Anna'nın yaşadıklarına ortak olduğunuzda gözyaşlarınızı tutmakta son derece zorlanabilirsiniz.

4. Beyaz Gemi

duygusal kitaplar

Cengiz Aytmatov'un değerli eserleri arasında yer alan Beyaz Gemi, uzaklarda bulunan babasını kendisine ulaştıracak beyaz bir gemiyi bekleyen 8 yaşındaki romanın kahramanı çocuğun hikayesi ile saflığı ve acımasızlığı düşünürken kahramanın iç burkan hikayesine kapılacağınız bir eser. Beyaz geminin dünyevi hırsları ve tutkuları alıp götürebileceğini ve sizi çekip kurtaracağını hayal ederken düğümleneceğiniz bu kitabı okurken derin duygulara kapılabilirsiniz.

5. Uçurtma Avcısı

duygusal kitaplar

Romanın başkarakteri Emir isimli bir çocuktur ve Emir küçüklüğünde çocukluk arkadaşı Hasan'a ihanetini unutamayarak onu aramak için Afganistan'a döner fakat Hasan'ın öldüğünü öğrenir. Arkadaşının ardından geriye kalan çocuğunu sahiplenir ve vicdanını bir nebze dahi rahatlatmaya çalışır. Emir ve Hasan, Afganistan'ın başkentinde hüküm süren monarşinin son senelerinde beraber büyüyen iki sıkı dosttur.


Önerilen İçerik: En Çok Okunan Kitaplar

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum