Dünyanın En Kirli ve En Pis 10 Şehri

Tatilinizi havası ve sokakları kirli olan bir şehirde yapmak istemezsiniz öyle değil mi? İşte Dünya'nın en kirli şehirleri...
Dünyanın En Kirli ve En Pis 10 Şehri

Dünya'nın En Kirli Ülkeler ve Şehirler

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı bir araştırmaya göre Dünya'nın en kirli şehirlerini sizler için araştırdık. Eğer yurt dışına tatile çıkmak istiyorsanız gitmeden önce gideceğiniz yer hakkında bazı araştırmalar yapmanız gerekmektedir. Sizler için bu içeriğimizde Dünya'nın en kirli ve bir o kadar da pis şehirlerini derledik.

İşte yaşayanların sağlıklarının tehlike içinde olduğu en pis ülkeler ve şehirleri;

1. Rusya - Dzerzhinsk

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Soğuk Savaş döneminden kalma kimyasal kalıntılar sebebiyle Rusya'nın Dzerzhinsk bölgesi, en kirli şehirler arasındadır. Bu bölgede kişi başına hemen hemen 1 ton kimyasal silah kalıntısı düşmektedir.

Rusya'da gezmeniz gereken yerlerle ilgili bilgi almak için buraya tıklayın.

2. Zambiya - Kabwe

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Kurşun madeninden kaynaklanan kirlilik, hem ülkedeki insanların hayatını kaybetmesine sebep oluyor hem de ciddi derecede kirlilik yaratıyor.

3. Peru - La Oroya

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Kurşun, bakır ve çinko madenlerinin kurbanı olan bir şehir de La Oroya'dır. Toksit atıklar sebebiyle insanlar hastalanıyor ve çevre kirliliği oluştuğu için en kirli bölgeler arasındadır.

4. Çin - Linfen

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Kömür bölgesinde yer alan Linfen şehri de kirli bölgeler arasındadır. Maden atıklarının yarattığı toz bulutu ve atıklar çevreye ve insanlara çok fazla zarar vermektedir.

5. Rusya - Norilsk

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Dünyanın en fazla metal işleten bölgesi olmasından kaynaklanan kirlilik, insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir. Havada bulunan zararlı gazların çeşitliliği hala araştırılmaktadır.

Rusya'dan da daha soğuk olan "Dünyanın en soğuk yerleri" içeriğimize erişmek için buraya tıklayın.

6. Hindistan - Sukinda

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Hindistan Sukinda şehri, krom madenlerinden kaynaklanan kirlilik bu bölgede yaşayan 2.5 milyon insanın yaşamını tehdit etmektedir. Madenden çıkan atıkları suya boşaldığı için insan hayatını tehdit ediyor. Bundan dolayı en kirli bölgeler arasında yer alıyor.

7. Çin - Tianying

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Çin Kurşun üretim merkezi olan bölge, bu merkezlerden kaynaklanan kirlilik yüzünden en kirli bölgeler arasında yer almaktadır.

8. Hindistan - Vapi

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Petrokimya, tarım ilacı ve diğer kimyasal üreticilerin de aralarında üretim tesislerinin atıklarını attıkları bölge olduğu için en kirli bölgeler arasındadır.

9. Kırgızistan - Mailuu Suu

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Kırgızistan, Uranyum işletmeciliği bu bölge için en büyük sorundur. Uranyum işletilen yerlerin çokluğu nedeniyle bütün kent sanki bir bomba görüntüsü veriyor. Ayrıca kentte 1.96 milyon metreküp radyoaktif metal var.

10. Ukrayna - Çernobil

En Pis Ülkeler ve Şehirler

Ukrayna da yaşanan nükleer facianın izleri hala devam etmektedir. 5.5 milyon insanı etkileyen ve kanser vakalarını arttıran bu kazadan sonra yaraların hala sarılamadığı Çernobil kuşkusuz en kirli şehirlerin başında gelmektedir.

Ukrayna'da gezilecek yerleri görebilmek için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum