Dünyanın En İlginç Gelenek ve Görenekleri

Kimi zaman kendi coğrafyamızda olan gelenek ve görenekler dahi bizi oldukça şaşırtıyor. Bu içeriğimizde dünyadaki en ilginç gelenek ve görenekleri...
Dünyanın En İlginç Gelenek ve Görenekleri

Dünyanın En İlginç Gelenek ve Göreneği

Dünya üzerine her toplumun kendine has gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. Bazı gelenek ve görenekler duyduğumuz ilk anda bize oldukça garip gelebilir. Bizde sizler için en ilginç gelenek ve göreneklerini derledik. Haydi beraber göz atalım.

İşte görenleri hayrete düşüren dünyanın en ilginç gelenekleri;

1. Tazmanya

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Tazmanya için okuyacağınız bu gelenek midenizi biraz bulandırabilir. Bu geleneğe göre kocaları vefat eden kadınlar, kocalarının cinsel organını boynuna takmak zorundadır. Tazmanya'da bu gelenek kadınların gurur duyarak yaptıkları bir eylemdir.

2. Tayvan

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Oldukça ilginç ve yaşadığımız coğrafyaya oldukça aykırı bir gelenek de Tayvan'dan. Bu geleneğe göre yeni evlenecek gelin adayı eğer bakire ise damadın akrabalarından bir kişiyle ilk kez ilişkiye girer. Bu ilişkinin oldukça sıkıcı bir faaliyet olduğu düşünüldüğü için uygulanmaktadır.

3. Pakistan

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Pakistan'da uygulanan bir gelenek ise tamamen damatların sabırlarını ölçmeye yönelik. Bu geleneğe göre damat adayı, gelinin ailesi tarafından çok ağır hakaret ve küfürlere maruz bırakılır. Böylelikle damadın ne kadar sabırlı ve anlayışlı olduğu ortaya çıkarılmaya çalışılır.

4. İskoçya

En ilginç Gelenek ve Görenekler

İskoçya'da uygulanan bu geleneğe göre gelin adayını evlenmeden bir gün önce çamur ile kirletilirler. Daha sonra gelin bu şekilde tüm şehirde gezdirilir. Düğün günü geldiğinde ise gelin aile büyüklerine ayaklarını yıkatır. İskoçlar bu adeti çiftlerin mutluluk yolunda yürümesine benzetirler.

5. Hindistan

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Hindistan'da evlere gündelikçiliğe giden kadınlar, evde bulunan bekar ve genç erkeklerin seksüel ihtiyaçlarını da karşılamak zorundadır. Hindistan'da ilginç bir gelenek de evlilik esnasında yaşanıyor. Bu geleneğe göre evliliğin olacağı gün damat adayının ayakkabıları gelinin ailesi tarafından saklanmaya çalışılır. Damadın ailesi ise kız tarafına engel olmaya çalışır.

6. Kosova

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Kosova'daki geleneğe göre düğün gecesi gelinin yüzü beyaz bir şekilde boyanır ve üzerine farklı desenler çizilir. Bu işlem uzun sürmesine rağmen gelinler tarafından kabul edilmektedir çünkü bu boyama işleminin evliliklerine şans getireceğine ve kendilerini kötülüklerden uzak tutacağına inanırlar.

7. Moritanya

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Moritanya'da uygulanan gelenek ise güzellik anlayışıyla ilgilidir. Bu adete göre ise evlenmek isteyen genç kızların kilosunun 60-100 arasında olması gerekir. Evlenmek isteyen genç kızın kilosu uymuyorsa kilo alıp o şekilde evlenmesi istenir.

8. Kuzey Kutbu

En ilginç Gelenek ve Görenekler

Kuzey Kutbu'nda uygulanan bu geleneğe göre yaşlanan Eskimo bireyleri, yaşlandıkları zaman yakınları tarafından gömülmeyi ister. İntihar gibi görünen bu karar, artık iş göremediğini düşünen bireyler tarafından alınmaktadır. Bu kararı alan birey, yakınları tarafından canlı olarak gömülür.

Benzer İçerik Önerileri
İlginç Düğün GelenekleriDünyadaki İlginç Evlilik Adetleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum