Dünyanın En Çılgın İnsanı Bear Grylls Hakkında 10 İlginç Bilgi

Doğa ile olan mücadelesinde defalarca ölüm tehlikesi yaşayan ve yediği ilginç yiyeceklerle herkesi kendine hayran bırakan Bear Grylls hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte dünyanın en çılgın adamı Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi… 
Dünyanın En Çılgın İnsanı Bear Grylls Hakkında 10 İlginç Bilgi

Efsane Survivor Bear Grylls Hakkında 10 İlginç Bilgi

Vahşi doğaya karşı vermiş olduğu yaşam mücadelelerini konu alan belgeselleriyle tanıdığımız Bear Grylls, yaptığı televizyon programlarında, zor şartlar altında nasıl hayatta kalınabileceğini öğretiyor. Doğayla olan mücadelesini, nasıl hayatta kalınabileceğini, vahşi doğada karşılaşılabilecek sorunlara karşı neler yapılabileceğini ve daha birçok mücadele tekniğini aktararak izleyicilerine heyecanlı dakikalar yaşatmaktadır. Peki programlarını heyecanla izlediğimiz bu efsane survivor hakkında neler biliyorsunuz? İşte dünyanın en çılgın insanı Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi…


1.Bear Grylls Kimdir?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

1974 yılında İngiltere’de doğan Grylls’ in asıl adı Edward Michael Grylls’dir. Daha çok küçük bir çocukken ablasının onu Teddy Bear olarak çağırmasıyla “Bear” lakabını benimsemeye başlamış ve kendi ismi olarak kullanmaya karar vermiştir. Çocukluk dönemlerinde de maceracı kişiliğiyle tanınan Bear, 19 yaşına geldiğinde gönüllü olarak İngiliz Özel Hava Kuvvetlerine girmiştir. 3 yıl sonra askerlik mesleğini bırakmak zorunda kalan Grylls hayatının geri kalanını bir maceraperest, TV sunuculuğu ve yazar olarak sürdürmektedir.


2.Bear Grylls Neden Bu Kadar Becerikli?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Belgesellerinde yaptıklarıyla herkesin ilgisini çeken ve hayranlıkla izlediğimiz Grylls, hayatta kalabilmek için yaptığı; sal, yatacak yer ve tuzakları hızlıca tasarlayıp hazır hale getirebildiğini hepimiz gördük. Bear Grylls’in becerisinin arkasındaki sır doğuştan gelen bir özellik olan ambidekster (her iki elini kullanabilen insan) oluşudur. Yani Bear Grylls iki elini de da aynı yetenek ve kabiliyetle kullanabilen nadir insanlardan.


3.Bear Grylls'in Formu Nereden Geliyor? 

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

TV programlarında sürekli hareket halinde olması ve çoğu insanın kaldıramayacağı şartlarda sürdürdüğü yaşam mücadelesi kadar dikkat çeken bir diğer konu ise Bear Grylls’in bu kadar macerayı nasıl yapabildiği. Haftanın 6 günü 30 dakikalık sıkı antrenmanlarla formunu koruduğu bilinen Grylls aynı zamanda karate sporunda 2. Derece siyah kuşağa sahiptir. Bear Grylls bu sayede hızı ve dayanıklı kalarak mücadelelerinin üstesinden geliyor.


4.Nasıl Hayatta Kalma Uzmanı Oldu?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Hayatta kalmaya dair engin bilgisi ve anlık çözümleriyle izleyicilerini şaşırtan Bear Grylls bu bilgilerin birçoğunu 3 yıl boyunca görev aldığı İngiliz Hava Kuvvetlerinde öğrendi. Ancak maceraperest yapısı ve uzun yıllardır edindiği tecrübeler de Bear Grylls’ı hayatta kalma uzmanı yapan nedenlerden.


5.Bear Grylls'in Hayatına Yön Veren Olay

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

1996 yılında katıldığı bir askeri görevde, uçaktan serbest atlayış sırasında paraşütünde oluşan yırtık sebebiyle 5000 metreden yere çakılan Bear Grylls, bu kazadan mucizevi bir şekilde canlı çıkabilmiştir. Ancak omurgasında oluşan 3 kırık sebebiyle yürümesi bile imkansız olarak görülen Grylls ordudan ayrılmak zorunda kalmıştır. Hayatının en zor dönemlerinde olan Bear Grylls doktorların yürüyemez demesine karşın fizik tedavi ile ayağa kalkmış ve henüz daha 23 yaşındayken Everest’in zirvesine tırmanmıştır. O dönemler de Everest Dağı’na tırmanan en genç insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.


6. Bear Grylls'in En Tehlikeli Macerası Nedir?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Zorlu survivor maceraları ve defalarca ölümle yüz yüze kalmasıyla bilinen Grylls, en tehlikeli macerasının; Atlantik Okyanusu’nu 5 kişilik ekibiyle beraber üstü açık bir botta sadece 15 günde geçmeyi başarması olarak belirtmiştir.


7.Bear Grylls'in Ailesi Varmı?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Günlerce süren hayatta kalma mücadeleleri ve belgesele dönüşen bu hikayelerin arasında aile hayatına vakit ayıramayacak kadar yoğun görünen Bear Grylls, çok iyi bir maceraperest olmasının yanı sıra tam bir aile babası olarak biliniyor. 3 erkek çocuğu bulunan Grylls 2000 yılından beri Shara Grylls ile evli.


8.Bear Grylls Maceradan Maceraya Atılmadığı Zamanlarda Ne Yapıyor?

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Başarılı bir hayatta kalma uzmanı ve TV sunuculuğu dışında iyi de bir yazar olan Bear Grylls boş zamanlarını kitap yazarak değerlendiriyor. Grylls’in hayatta kalma üzerine yazılmış 12 kitabı bulunuyor.


9. Bear Grylls'in Yaptığı Bazı Çılgınlıklar

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

1996 yılında geçirdiği kazadan kısa bir süre sonra Everest Dağı’na tırmanan Bear Grylls, kendisi gibi maceraperest bir arkadaşının geçirdiği kaza sonrası arkadaşı için Thames Nehri’nde üstü çıplak olarak tam 22 km kürek çekmiştir. Çoğu insanın yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri yapan Grylls, bir keresinde 7600 metre yükseklikte bir hava balonunda gayet resmi kıyafetiyle akşam yemeği yemiştir. Çılgın olduğu kadar cesaretli de olan Grylls, İnanılmaz kurtuluş isimli TV programında bir timsah ile güreşmiştir.


10. Bear Grylls'in Hayatta Kalabilmek İçin Yediği Yemekler

Bear Grylls hakkında 10 ilginç bilgi

Her program farklı bir maceranın içine düşen Bear Grylls hayatta kalabilmek için bulduğu her şeyi yiyebilen birisi. Çiğ et, çiğ kurbağa, böcek, canlı yılan, Fil dışkısı suyu ve daha birçok normal insanların yiyemeyeceği besinleri “doğada yaşam” konulu belgesellerinde afiyetle yemiştir.

Önerilen İçerik; Korkusuz Youtube Fenomeni: Yerli Bear Grylls Mehmet Kanur!

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.