Zamanda Yolculuk Yaptıran Dünyada Görülmesi Gereken 15 Müze

Tarih kokan sanat eserlerini gördüğünüzde adeta zamanda yolculuk yapacaksınız. İşte dünyada gezilip görülmesi gereken 15 müze...
Zamanda Yolculuk Yaptıran Dünyada Görülmesi Gereken 15 Müze

Gezilmesi Gereken Müzeler

Dünya varoluşundan bu yana birçok medeniyet ve insan da var olmuştur. Her dönemin kendine göre özellikleri ve anlayışları vardır. Yaşadığımız dönemin ve geçmiş dönemlerin önemli eserleri müzelerde bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizler için en anlamlı ve özel, gitmeniz gereken müzeleri derledik.

İşte gezdiğinizde ufkunuzu açacak görülmesi gereken müzeler;

1. Metropolitan Sanat Müzesi - New York

Gezilmesi Gereken Müzeler

Dünyadaki en geniş koleksiyonlardan birine sahip olan Metropolitan Sanat Müzesi'ne ücretsiz girebilirsiniz. Fakat ziyaretçilerden bir miktar bağışta bulunmaları istenmektedir. Birçok medeniyete ait sanat eserinin olduğu müzede 2 milyon sanat eseri bulunmaktadır.

2. British Museum - Londra

Gezilmesi Gereken Müzeler

Londra'da yer alan, dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri olan British Museum müzesini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Müzede sekiz milyonun üzerinde koleksiyon bulunmaktadır. Ayrıca Anadolu'ya ait birçok tarihi eserinde yer aldığı müzede, Reşit taşı, Asur kabartmaları, gemi mezarlığı ve 4 bin yıllık paralar gibi önemli eserler de yer almaktadır.

3. Louvre Müzesi - Paris

Gezilmesi Gereken Müzeler

Her ayın ilk pazar gününde ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Paris'teki müzede, 35 bin sanat eseri bulunmaktadır. Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Louvre Müzesi'ndeki en önemli eser ise Mona Lisa tablosudur.

4. Çin Ulusal Müzesi - Beijing

Gezilmesi Gereken Müzeler

Çin'de yer alan Ulusal Müze ücretsiz gezilebilen müzelerden bir diğeridir. 200 bin metrekarelik alana sahip müzede 1 milyon 200 bin sanat eseri bulunmaktadır. Birçok Buda heykelinin yer aldığı müzede 48 sanat galerisi de yer almaktadır.

5. Doğal Tarih Müzesi - New York

Gezilmesi Gereken Müzeler

New York'ta yer alan müzede ücretli ve ücretsiz gezilebilecek bölümler bulunmaktadır. Doğal Tarih Müzesi'nde, doğal yaşama dair 32 milyon eser ve doğa hayatına dair aklınıza gelebilecek her şeyi bu müzede görmeniz mümkündür.

İstanbul'daki müzeler hakkında bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

6. Vatikan Müzesi - Vatikan

Gezilmesi Gereken Müzeler

Vatikan Müzesi'ne her ayın son pazar günü ücretsiz girmek mümkündür. Müzede ünlü heykeller ve sanatçıların başyapıtları bulunmaktadır. Müzenin en dikkat çeken noktaları ise Sistine Şapeli ve Raphael’in odalarıdır.

7. Hermitage - St. Petersburg

Gezilmesi Gereken Müzeler

Çariçe Katerina'nın kışlık sarayı olarak inşa edilmiştir. Daha sonra müze haline gelen Hermitage, Dünya'nın en geniş resim koleksiyonuna sahip olması ile bilinmektedir. Üç milyon civarında eserin sergilenmekte olduğu bu devasa müzeye girebilmek adına sabah erken saatlerde bilet alıp sıraya giriyorlar.

8. Rijksmuseum - Amsterdam

Gezilmesi Gereken Müzeler

Yaklaşık 800 yıl eskiye dayanan Rijksmuseum Hollanda'nın en büyük müzesi olarak karşımıza çıkıyor. Ortaçağ'dan başlayıp günümüze kadar birçok hikayenin yaşandığı müzede 8000 binden fazla eser müsafirlerini bekliyor.

9. Mısır Müzesi - Kahire

Gezilmesi Gereken Müzeler

Antik Mısır Uygarlığının en görkemli koleksiyonunu görebileceğiniz bu müzede, Mısır Firavunlarından tutun Khamun'un mumyasına kadar 120 bine yakın sanat eseri bulunmaktadır.

10. Uffizi - Floransa

Gezilmesi Gereken Müzeler

Floransa Sulh Yargıçları Ofisi olma amaçlı yapılan bu müze Rönesans eserlerini ziyaretçileriyle buluşturmaktadır. Müzede, Boticelli, Caravaggio, Michalangelo, Rafaello, Durer gibi isimlerin birbirinden önemli eserleri de sergileniyor.

İnternet üzerinden rahatlıkla ziyaret edebileceğini 10 müzeye erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

11. Borghese Gallery - Roma

Gezilmesi Gereken Müzeler

Roma sanatını, tarihin dokusunda resimler, heykeller ve daha birçok nesne ile en güzel şekilde anlatıldığı bu galerinin kötü bir özelliği bulunuyor. İçeriye giriş için kapısında sıra olup, kafanıza göre giremiyorsunuz. Galeriyi gezmek için telefonla randevu almanız gerekiyor ve sadece 2 saat vaktiniz bulunuyor.

12. Modern Sanat Müzesi - New York

Gezilmesi Gereken Müzeler

1992 yılında Avrupa'ya ait modern sanat eserlerinin bir araya getirilmesi amacıyla Rockefeller ailesinin iş birliği ile kurulmuş ve genelde Metropolitan Sanat Müzesi ile karşılaştırılan Modern Sanat Müzesi, Mattise’nin ‘Dance', Van Gogh’un ‘The Starry Night’, Pablo Picasso’nun ‘Les Demoiselles d’Avignon’ ve Salvador Dali’nin ‘The Persistence of Memory’ isimli eserleri bu müzede bulunan mükemmel eserlerden sadece bir kaçıdır.

13. Prado - Madrid

Gezilmesi Gereken Müzeler

Madrid de bulunan, krallık koleksiyonlarının birleştirilmesi ile oluşturulan bu muhteşem müzede, Goya El Greco ve Velazquez'e ait koleksiyonlar bulunmaktadır. Müzenin en bilinen parçası yine Velazquez tarafından yapılmış "Las Meninas"

14. Ulusal Arkeoloji Müzesi - Atina

Gezilmesi Gereken Müzeler

Dünyadaki arkeoloji müzeleri denildiğinde akla gelen Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi toplam 48 odadan oluşmaktadır. Dünya'nın en büyük Eski Yunan sanatı müzesi olarak bulunan bu müze, Tunç Posedion heykeli ile zengin bir sanat arşivine sahiptir.

15. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Gezilmesi Gereken Müzeler

Türkiye'nin en eski ve en güzel müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Çeşitli kültürlere ait milyonlara eser bulunduran, dünyanın en büyük müzelerinden biridir. Müze, Türkiye'de müze olarak inşa edilmiş en eski binaya sahiptir. Geçmişi ise neredeyse 600 yıl öncesine dayanmaktadır.

Müze hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz "İstanbul Arkeoloji Müzeleri" içeriğimize de göz atabilirsiniz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum